سعدااله رحیمیخواه روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرحها شامل هفت مجتمع گردشگری و سه طرح بومگردی و خدمات بین راهی است که یکی مجتمع گردشگری و ۲ مورد نیز رستوران بین راهی است که با دریافت مجوز اینک در حال احداث هستند.
وی با اشاره به اینکه هر کدام از این طرح ها برای بیش از ۱۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد میکند، افزود: با توجه به اینکه بانه در زمینه تجاری نیز در ۲ دهه اخیر جایگاه ویژهای در کشور پیدا کرده میتوان از این موهبت و ظرفیتهای فرهنگی، هنری، طبیعی و روستایی برای رونق بخش گردشگری به عنوان یک صنعت پاک استفاده کنیم.
رحیمیخواه یادآور شد: این تغییر رویکرد در حوزه گردشگری از مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری میکند و باعث توسعه روستاها، تثبیت منابع طبیعی و ایجاد اشتغال پایدار میشود.
وی با اشاره به تغییر رویکرد روستاییان به تامین معیشت خانواده اضافه کرد: مجوز سه طرح بومگردی در دست اقدام است به توجه به تغیراتی که در ساختار اقتصادی شهرستان ایجاد شده رویکرد و چشم انداز نوینی نسبت به سرمایه گذاری در زمینه صنعت گردشگری ایجاد شده است.
رحیمیخواه ادامه داد: طرحهای بومگردی فرصت خوبی برای رونق صنعت گردشگری است و با اجرای اینگونه طرحها، گردشگری روستایی و طبیعت گردی شهرستان توسعه خواهد یافت.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده و بیش از ۲۰ تپه تاریخی، ۱۰ قلعه قدیمی و ۲ حمام تاریخی خدری و مرزبانان مربوط به دوره پهلوی اول دارد و محوطه شهر کهنه و محوطه گره برده نیز از محوطههای تاریخی این شهرستان است.