به گزارش ایرنا، در مرحله اول اجرایاین طرح مسیر دوم فیبر نوری دریایی برای جزایر کیش، قشم و خارک به طول ۱۸۹ کیلومتر و با هزینهای افزون بر ۳۷۶ میلیارد ریال اجرا شد.
بخش نخست طرح شامل ۲۳ کیلومتر مسیر دریایی، ۲۸ کیلومتر مسیر ساحلی و ۱۹ کیلومتر کابلکشی درون جزیره کیش و ۴۳ کیلومتر کابلکشی دریایی از جزیره خارک است.
با بهرهبرداری از این طرح، مسیر دارای پروتکشن شده و احتمال قطعی شبکه به حداقل میرسد.
در مسیر جزیره قشم نیز ۹ کیلومتر مسیر دریایی احیا، سه کیلومتر مسیر دریایی از پُل به لافت احداث و ۶۴ کیلومتر نیز درون جزیره کابلکشی شده است.
در مجموع ۷۸ کیلومتر کابلکشی فیبرنوری دریایی انجام شده که حدود ۴۵ درصد آن در استان هرمزگان و حجم کابلکشی خشکی این استان نیز ۱۱۱ کیلومتر است.
رفع نقص آزمایش تحویل طرح نور ۲ با افزون بر ۶۰۰ کیلومتر کابلکشی در جزایر خلیج فارس که از پیش اجرا شده بود نیز امروز انجام و برای ورود به مدار در صورت لزوم آماده شد.
این طرح نخستین طرحی است که توسط متخصصان ایرانی و با تکیه بر توان داخلی در دریا به بهره برداری میرسد.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.