تهران - ایرنا - معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو تامین برق در اوج بار را اصلی ترین وظیفه نیروگاه‌ها برشمرد و گفت: تلاش می‌شود تا پایان امسال بازدهی نیروگاه‌های کشور به ۳۹درصد برسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا« همایون حائری» روز چهارشنبه در مراسم طرح‌های ارتقای توان عملی و رفع محدودیت‌ تولید در پنج نیروگاه کشور درمحل وزارت نیرو افزود: آمادگی نیروگاه‌ها در تامین پیک تابستان، بزرگترین شاخصی است که می‌توان قابلیت‌های یک تولید را ارزیابی کرد.

وی افزود: این آمادگی در پیک تابستان امسال فراهم شد و بیش از ۱۰ هزار مگاوات درنیروگاه‌های برق آبی تولید انجام گرفت و تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیردرتابستان امسال برای وزارت نیرو مورد توجه واقع شد و در زمان‌هایی با تولید ۳۰۰ و ۴۰۰ مگاوات در پیک کمک کردند.
حائری خاطرنشان کرد: بیش از ۳۰ درصد در تابستان امسال نسبت به پارسال توسط بخش تولید پراکنده، به ما کمک شد، نیروگاه اتمی بوشهر هم در تمام تابستان تامین برق داشت.

معاون وزیر نیرو افزود: واحدهای حرارتی با آمادگی ۹۸ درصد در تابستان  مجدد شروع به رکوردزنی کردند و  امسال برای نخستین بار تولید واحدهای حرارتی در زمان‌های پیک بار که سالی دوبار و در ماه‌های تیر و مرداد اتفاق می‌افتد، توانستند نزدیک به ۵۰ هزار مگاوات توان تولید کنند که نسبت به تولید تابستان سال گذشته این واحدها در زمان‌های پیک بار  ۳.۵ درصد رشد داشت.
وی افزود: برای احداث واحدهای حرارتی سرمایه‌گذاری به خوبی انجام گرفت و نسبت به سال گذشته، دو درصد افزایش ظرفیت محقق شد.

حائریاضافه کرد: تابستان امسال همه واحدهای حرارتی در مدار قرار گرفتند و نکته مهم امسال، مجموعه عملکرد کل صنعت برق در تابستان بود برای دومین سال با مدیریت پیک مصرف از یک درصد بیشتر افزایش نداشت، این در شرایطی بود که نیروگاه‌ها قابلیت تولید در توان بالا را داشتند.
وی افزود: کنترل پیک مصرف در زمانی که قابلیت تولید وجود دارد به معنای افزایش تاب آوری قابل اندازه‌گیری است و این افزایش در شرایط تحریم نه هدف، که راهی است که در کنار آن باید طی شود.
حائری با اشاره به هدفگذاری افزایش بازدهی نیروگاه‌ها به ۳۹ درصد تا پایان امسال افزود: حدود نیم درصد بازدهی افزایش پیدا کرده وتا پایان امسال به بیش از ۳۹ درصد خواهد رسید.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت:  حدود سه هزار مگاوات نیروگاه‌هایی وجود دارد که قدیمی بوده و بازدهی ۲۰ درصد و کمتر از آن دارند، به علت نیاز موجود، این نیروگاه‌ها آماده می‌شوند تا در زمان‌های پیک بار از تولید آن‌ها استفاده شود، اما امسال با مدیریت پیک مصرف کمتر از این ها استفاده شد و این امر مستقیم اثر خود را روی بازدهی گذاشت.
وی گفت: کار تعمیرات نیروگاه‌ها هم آغاز شده که با جدیت بیشتری انجام می شود تا زمان شروع پیک سال آتی، واحدها آمادگی لازم را داشته باشند.