به گزارش خبرگزاری پی تی آی هند، وزیر امور خارجه هند امروز در یک پیام توییتری در این خصوص نوشت: با زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در خصوص مذاکرات دوحه و تحولات پس از آن یک دیدار مثبت داشتم.
این گزارش همچنین به نقل از برخی مقامات هندی نوشت که طرفین در این دیدار اقدامات آینده و احتمال همکاری هند و آمریکا در روند صلح افغانستان و مذاکرات طالبان و دولت افغانستان را بررسی کردند.
مقامات هندی گفتند که طرفین در طول این دیدار در مورد روشهای گسترش همکاریهای منطقهای و بین المللی در ارتباط با افغانستان گفت و گو کردند.
این گزارش حاکی است که خلیلزاد در این سفر همچنین با آجیت دووال مشاور امنیت ملی و هارش وی شرینگلا مشاور وزیر امور خارجه هند دیدار و گفت و گو کرد.
این پنجمین سفر زلمی خلیلزاد به هند از سال ۲۰۱۹ تاکنون و با هدف به دست آوردن همکاری هند در روند صلح افغانستان میباشد.
آخرین سفر نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان در ماه مه سال جاری و در طول قرنطینه سراسری هند انجام شده بود.
سفارت آمریکا در هند نیز امروز در بیانیهای نوشت: آمریکا و هند از یک دیدگاه مشترک برخوردارند مبنی بر اینکه روند صلح افغانستان باید تا زمان توافق در مورد نقشه راه سیاسی و آتش بس جامع و دائمی ادامه یابد. طرفهای افغان باید اطمینان حاصل کنند که خاک این کشور توسط هیچ گروه تروریستی علیه هیچ کشور دیگری استفاده نشود.
این درحالی است که جایشانکار روز شنبه در ویدیو کنفرانس مذاکرات دولت افغانستان و گروه طالبان گفت: سیاست هند در مقابل افغانستان ثابت بوده است. هند معتقد است هرگونه صلح باید با هدایت افغان ها و با کنترل و رهبری این کشور انجام شود. روند صلح همچنین باید به حاکمیت ملی و یکپارچگی ارضی این کشور احترام بگذارد. منافع اقلیت جامعه افغانستان از جمله زنان و بخش آسیب پذیر این کشور باید حفظ شده و به مساله خشونت در سراسر افغانستان رسیدگی شود.
وی افزود: نباید از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری از جمله هند استفاده شود و هند از آتش بس فوری برای ایجاد صلح پایدار در افغانستان حمایت میکند.
به گزارش ایرنا؛ پس از گذشت ۱۹ سال از آغاز جنگ آمریکا در افغانستان و در نوزدهمین سالگرد حمله تروریستی یازده سپتامبر، روز (شنبه) نخستین دور گفتوگوهای صلح دولت افغانستان با طالبان با حضور «مایک پمپئو» وزیر خارجه امریکا، مقامهای قطری و نمایندگان حدود ۳۰ کشور و سازمانهای جهانی به صورت غیر حضوری (آنلاین) آغاز شد.
عبداالله عبدالله رییس شورای عالی آشتی ملی، «حنیف اتمر» سرپرست وزارت امور خارجه و «سعادت منصور نادری» وزیر دولت در امور صلح، هیات ۲۱ نفری دولت افغانستان را به دوحه همراهی میکردند.
عبدالله عبدالله، هنگام سفر به دوحه در فرودگاه گفت که امیدوار است آغاز مذاکرات میان افغانها تحول بزرگ و تاریخی باشد.