تهران- ایرنا- معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به وضعیت چاقی دانش‌آموزان در شرایط کرونا و به خطر افتادن سلامتی نسل آینده اعلام کرد: خطر افزایش وزن برای دانش‌آموزان ما وجود دارد و در این شرایط باید تلاش کنیم نسل خود را از چاقی نجات دهیم و نگذاریم فاصله‌های فعلی منجر ‌به خطر افتادن نسل آینده شود.

به گزارش ایرنا، مهرزاد حمیدی عصر چهارشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران که در محل استانداری برگزار شد گفت: هفت سال است سند تحول را اجرا می‌کنیم که چرخش تحول‌آفرین ما این بوده که پروژه‌هایمان به سمت مدارس رفته است همچنین فعالیت‌های درون مدرسه‌ای و حیاط پویا و غیره را گسترش داده‌ایم چون مدرسه ارتباط با خانواده دارد.
 
وی با اشاره به پروژه دستیابی به وزن مطلوب و کنترل وزن و چاقی در دانش‌آموزان افزود: پروژه‌ها مدرسه محور و خانواده محور است و امیدوارم که همکاری موثری از سوی دستگاه ها برای نجات نسل آینده صورت گیرد.
 
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نزدیک به ۶۰ درصد جمعیت ما دچار اضافه‌وزن هستند و این فاجعه است تاکید کرد: ۹.۷ درصد دانش‌آموزان ما چاق هستند، قبل از کرونا در مدرسه بیشتر حضور فیزیکی دانش‌آموز را داشتیم و همکاری خانواده کم بود، در ایام کرونا همکاری فعال خانواده افزایش پیدا کرد و ارتباطات مجازی شکل گرفت اما در پساکرونا تعادل ایجاد می شود و خانواده‌ها بیشتر مداخله می‌کنند.
 
وی ادامه داد: کنترل وزن دانش‌آموز تمرینی برای پساکرونا است، البته بدون حضور فعال خانواده و آموزش‌هایی که به آن‌ها می‌دهیم نمی‌توانیم نتیجه بگیریم، از اینرو باید دیوار خانواده و مدرسه برداشته شود و همسویی مدرسه و خانواده رخ دهد.

اجرای طرح کنترل وزن و چاقی در مدارس
 
معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به مدل فعال ارتباط خانواده و مدرسه گفت: پروژه کنترل وزن و چاقی با دوبال خانواده و مدرسه حرکت می‌کند و این طرح شهریور به مدارس ابلاغ‌ شده و ماه مهر آموزش منابع به والدین انجام می شود.
 
وی خاطرنشان کرد: آبان تا بهمن راهنمایی و مشاوره در خصوص کنترل وزن انجام می شود و اسفندماه غربالگری ثانویه است، همچنین تا آخر اسفندماه نتایج را بررسی می‌کنیم و در روز درختکاری به شکرانه موفقیت در این پروژه درخت می‌کاریم و در فروردین غربالگری و تقدیر انجام می‌شود.

توسعه فضاهای ورزشی در مدارس پایتخت

همچنین استاندار تهران نیز در این جلسه با اشاره به لزوم توسعه فضاهای ورزشی مدارس گفت: بخشی از کمک های مومنانه به اقلام ورزشی اختصاص یابد.

انوشیروان محسنی بندپی  در مورد ضرورت های کنترل وزن در میان دانش آموزان افزود: توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی جهت کاهش میزان استفاده از سرویس های مدارس و توسعه فضاهای ورزشی باید مدنظر قرار گیرد.
 
وی ادامه داد: ساخت ورزشگاه خوب است منتها باید زمینه توسعه امکانات ورزش های همگانی و امکان دسترسی عمومی به وسایل ورزشی فراهم شود به علاوه صداو سیما نیز در زمینه تبلیغ کالاهای مضر از جمله چیپس و پفک و غیره باید رویکرد جدیدی اتخاذ کند چرا که چنین تبلیغاتی ممنوع است.
 
استاندار تهران خاطرنشان کرد: در مدارس استان تهران وسایل ورزشی باید توسعه پیدا کند و بخشی از کمک های مومنانه نیز به اقلام ورزشی اختصاص یابد تا زمینه ارتقا فعالیت های ورزشی در میان دانش آموزان فراهم شود.

در این جلسه همچنین مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران از توسعه فضاهای ورزشی در این استان خبر داد و گفت: با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت ورزش با اختصاص اعتبارات مورد نیاز می توانیم نسبت به افزایش فضاهای ورزشی امیدوار باشیم.

افزایش ۱۲ سانتی متری فضاهای ورزشی در استان تهران

رضا گلمحمدی افزود: در دولت یازدهم و دوازدهم با احداث مجموعه های ورزشی چند منظوره و همچنین زمین های ورزشی روباز و سایر فضاهای ورزشی ۱۲ سانتی متر به سرانه فضاهای ورزشی در استان تهران افزوده شد.

وی ادامه داد: تلاش می کنیم با همکاری بخش خصوصی و دولت در آینده نیز اماکن ورزشی جدید در سطح استان تهران و به ویژه شهر تهران ایجاد کنیم تا شاهد اضافه وزن دانش آموزان نباشیم.

جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران عصر امروز- چهارشنبه به ریاست انوشیروان محسنی بندپی در محل استانداری برگزار شد.