به گزارش خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا ،کتاب «مردِ راه» نوشته اکبر صحرایی بر اساس زندگی شهید عبدالله اسکندری، از شهدای مدافع حرم استان فارس در قالب رمان نوشته شده است.
در این کتاب در قالب رمان به زندگینامه شهید عبدالله اسکندری از دوران کودکی تا فعالیتهای او در مسیر به ثمر نشستن انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس، فعالیت در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس پس از جنگ و سپس حضور در سوریه به عنوان مدافع حرم پرداخته شده است .
شهید عبدالله اسکندری در اغلب عملیاتهای زمان جنگ شرکت داشته و ۱۵ بار مجروح شده است. وی در دفاع از حرم به شهادت رسید و داعشیها سر او را از بدن جدا کردند. نویسنده کوشیده است در «مرد راه» به جزئیات این عملیاتها بپردازد و نحوه حضور وی در عملیاتها را در قالب رمان تشریح کند.
در بخشی از این کتاب که مربوط به حضور او در سوریه است، آمده است: اسکندری با مشتهای گره کرده، عین فیلم های مستند تلویزیونی دفاع مقدس، تا نیمتنه از خاکریز بیرون بود. تکبیرهای بعد را یکی بعد از دیگری گفت. توی آن اوضاع، به این فکر کردم در موقعیتی که همه سوراخ میخرند برای پنهان شدن، اسکندری چطور زیر تیر و ترکش، خونسرد و آرام، سینه چسبانده روی خاکریز و با کلاش، مسلحینی را که نزدیک میشوند، تک تک نشانه میرود و میزند. بعد مشت بالا میکند و فریاد میزند الله اکبر!.
سبک جنگیدن اسکندری روی دو نیروی دفاع وطنی کنارش هم تاثیر گذاشته بود و خُرد خُرد، آن دو هم به شیوه او جنگیدند و همین مقاومت سهنفره از داخل تاج کتیبه، باعث شد دشمن نتواند پنجاه شصت متر آن را برای رسیدن به تَل مورک طی کند. اسکندری و دو سوری بر مسلحان محور راه را بسته بودند و خاکریزهای دیگر تَل مورک را هم پوشش میدادند. دشمن فهمید و آتشش را متمرکز کرد برجایی که اسکندری و دو نیروی سوری موضع گرفته بودند.
نشر شاهد کتاب «مرد راه» را با شمارگان یکهزار نسخه، قطع رقعی، ۴۹۳ صفحه روانه بازار نشر کرده است. این کتاب در استان فارس با حضور سعید اوحدی، رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران رونمایی شد.
عبدالله اسکندری سال ۱۳۶۰ ازدواج کرده و یک پسر و ۲ دختر دارد. این شهید در تمام هشت سال دفاع مقدس در جبهه حضور داشت. اولین حضور وی در جبهه سوسنگرد بود. شهید اسکندری سردار جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان بود و در مدت حضور در جبههها تکتیرانداز ، تیربارچی ، نیروی اطلاعات شناسایی و… بود. در عملیات خیبر فرمانده سپاه لار بود. در عملیات بدر جانشین فرمانده گردان، در والفجر ۸ جانشین رئیس ستاد تیپ الهادی و در عملیاتهای کربلای ۱، ۳، ۴، ۵ و ۸ رئیس ستاد تیپ الهادی بود.
این شهید والامقام در عملیات والفجر ۱۰ جانشین تیپ مهندسی و در عملیات بیتالمقدس۴ فرماندهی تیپ مهندسی را بر عهده داشت.
از دیگر مسئولیتهای وی فرماندهی مهندسی رزمی ۴۶ امام هادی (ع)، فرماندهی تیپ ۴۶ امام هادی(ع)، فرماندهی مهندسی رزمی قرارگاه مدینه منوره ، فرماندهی مهندسی تیپ ۴۲ قدر و فرماندهی مهندسی رزمی جبهه مقاومت بود. او در عرصههای سازندگی هم فعالیت داشت که در احداث سد کرخه احداث جاده نیریز در استان فارس، طرح توسعه نیشکر، اجرای طرحهای سد و بسیاری دیگر از فعالیتهای جهادی سهم ویژهای داشت.
بعد از پایان جنگ سردار دو سالی در منطقه فعالیت داشت اما بعد به شیراز آمد و در پنج سال اخیر مدیریت بنیاد شهید و امور ایثارگران شیراز را بر عهده داشت. شهید خیلی با خانواده شهدا و جانبازان مأنوس شده بود تا آنجا که میتوانست در رفع مشکلات و مسائل آنها کوشش میکرد. صبر، خوشرویی و متانت ایشان زبانزد بود خیلی تحمل داشت. سردار اسکندری در نهایت پس از سالها مبارزه و مجاهدت به آرزوی قلبیاش رسید و در دفاع از حرم حضرت زینب کبری(س) در اولین روزهای خردادماه سال ۹۳ به شهادت رسید.