تهران- ایرنا- رییس کانون مربیان فوتبال درباره افزایش قیمت بازیکنان گفت: فرآیند ناسالم مدیران غیر ورزشی و افراد سودجو باعث شدند کار به اینجا برسد و ادامه این روند، باعث نابودی فوتبال می‌شود.

«بیژن ذوالفقار نسب» رییس کانون مربیان فوتبال  نسبت به افزایش بی‌رویه دستمزد مربیان و بازیکنان فوتبال انتقاد کرد و و اعتقاد دارد فرآیند ناسالم مدیران غیرورزشی و افراد سودجو باعث شدند کار به اینجا برسد.

مشروح گفت و گوی خبرنگار ایرنا را با ذوالفقارنسب پیشکسوت فوتبال و مربی اسبق تیم ملی را در زیر می‌خوانیم.

قیمت‌ بازیکنان افزایش پیدا کرده است، نظرتان چیست؟

اگر با هر کسی در هر حوزه‌ای صحبت کنید و این اعداد و ارقامی که مطرح می‌شود را روی کاغذ بیاورید متوجه خواهید شد،  جهش قراردادها اصولی نیست و فرآیند درستی در آن رعایت نشده است.

چند برابر شدن قیمت بازیکنان حتی مربیان سرسام‌آور است؟

در هیچ کجای دنیا چنین چیزی را من که سال‌هاست در فوتبال حضور دارم ندیده‌ام و قابل درک نیست که هزینه مربیان و دریافتی بازیکنان طی یک فصل چهار برابر و حتی هشت برابر شود.

از نظر شما علت چیست؟

باید بررسی کارشناسی و دقیق شود که چگونه و از چه طریقی این اتفاقات در فوتبال رخ می‌دهد. در حال حاضر هیچ پاسخ منطقی برای این موضوع نداریم اما حاصل چند علل مختلف است.

چه عللی؟

فرآیند ناسالم مدیران غیر ورزشی و افراد سودجو باعث شدند کار به اینجا برسد. به‌ نظرم در این مقطع افراد ناظر در امور فدراسیون و امور اقتصادی باید ورود کرده و چاره‌اندیشی کنند.

قانون منع به کارگیری مربیان و بازیکنان خارجی در این افزایش قیمت تاثیر داشته است؟

شاید خیلی‌ها عنوان کنند به خاطر این قانون قیمت بازیکنان افزایش پیدا کرده است اما من نمی‌توانم آن را بپذیرم.

چرا؟

برای اینکه باید از کانون‌هایی شروع کرد که در این راه نقش داشته و باعث شدند تا چنین جریاناتی رقم بخورد. اگر این وضعیت ادامه داشته باشد اتفاقات بدتری برای فوتبال ایران در آینده خواهد افتاد.

چند سال پیش قانون سقف قرارداد مصوب شده بود اما مدیران به بازیکنان پول زیرمیزی دادند و این قانون از بین رفت؟

خود فدراسیون باید گام اول و اساسی را بر دارد. آنها متولی فوتبال این مملکت هستند و از اوضاع و احوال قراردادها باخبر هستند اما به قول شما نباید اتفاقات گذشته تکرار شود. قانون سقف قرارداد که چند سال پیش از سوی فدراسیون فوتبال تدوین شده بود چون معیار کارشناسی نداشت به شکست انجامید و البته موضع مهم‌تری نیز هست.

چه موضوعی؟

اگر باشگاه‌های ما خصوصی شوند و از جیب شخصی هزینه کنند خیلی از این قراردادها بسته نمی‌شود. وقتی ما مدیرانی داریم که با یک تلفن و روابط شخصی بودجه‌های هنگفتشان‌ را تامین می‌کنند چه کار خاصی می‌توان انجام داد؟ در فرآیند بیمارگونه که باید داخل پرانتز نوشت (فاسد) این قیمت‌های کاذب به وجود می‌آید.

کانون مربیان چقدر می‌تواند در این راه کمک حال باشد؟

کمک زیادی می‌تواند داشته باشد. کانون مربیان می‌تواند به مدیران اطلاعات درست و کارشناسی دهد اما چون منافع آنها در این مسیر نیست نه مشاورهای گرفته می‌شود و نه کمکی می‌خواهند در کانون مربیان افراد آگاه و تخصصی وجود دارند که عمرشان را در این فوتبال گذاشته‌اند و با همه شرایط آشنا هستند ولی چه کنیم که منافع و مصالح فوتبال ملی را هیچ‌ وقت زیر پا نمی‌گذارند و نخواهند گذاشت.

به عنوان یک کارشناس فوتبالی در ایران بازیکنی داریم که ۱۰ میلیارد قیمت داشته باشد؟

من به این موضوع کاری ندارم اما در فوتبال ایران بازیکنی نداریم که در عرض یک فصل چهار برابر جهش قراردادی داشته باشد. این‌ها به خیلی از ارتباطات ناسالم فوتبال بر می‌گردد و باید به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد.

آینده این اتفاقات را چطور پیش‌بینی می‌کنید؟

مسیر و آینده روشنی را برای این موضوع پیش‌بینی نمی‌کنم و به طور حتم تبعات سنگین و خانمان‌سوزی را به همراه خواهد داشت و امیدوارم هر کسی که دلش برای فوتبال می‌سوزد به این مساله ورود پیدا کند چرا که آینده فوتبال ایران در خطر است و اگر دیر به آن پرداخته شود فرصتی برای جبران وجود نخواهد داشت.  در فوتبالی که کیفیت آن پایین است قیمت‌ها سر به فلک کشیده است و همانطور که گفتم مشکل از یک نفر نیست چرا که جریانی در آن دخیل است.