همدان- ایرنا- اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی و معاونان وزیر جهاد کشاورزی روز پنجشنبه از ظرفیت‌های باغداری، تاکستان‌های انگور،کارخانه فرآوری کشمش، سد کلان، طرح‌های آبخیزداری و ظرفیت‌های بخش کشاورزی شهرستان ملایر بازدید کردند.

۱۴ نفر از اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یازدهم روز پنجشنبه در سفر یک‌روزه خود به شهر جهانی انگور، از نزدیک با استعدادها و ظرفیت‌های بالقوه بخش کشاورزی این شهرستان بازدید کردند و در نشست هم‌اندیشی موانع، مشکلات و مطالبات این حوزه را بررسی و مورد پیگیری قرار دادند.

بازدید از باغ نمونه انگور کشوری «زمرد» که به صورت داربستی اجرا شده، نخستین طرحی بود که اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از آن بازدید کردند، این باغ نمونه توریستی و هدف گردشگری که توسط «علی غفاری» اجرا شده است، قادر به تولید ۱۱۷ تُن انگور در هر هکتار است.

اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین از باغ‌های سنتی انگور درّه جوزان که در نظام تولید انگور آن در سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد(فائو) به ثبت رسیده است و همچنین روش سنتی خشک کردن سبزه در این منطقه بازدید کردند.

بازدید از باغ‌های گردوی شهر زنگنه و بخش زند، بازدید از یک واحد فرآوری کشمش و سبزه پاک‌کنی، بازدید از سد کلان ملایر و طرح‌های آبخیزداری بالادست این سد و همچنین بازدید از بازار مبلمان منبت ملایر از دیگر برنامه‌های سفر یک‌روزه اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس به همراه معاونان وزیر جهاد کشاورزی و معاونان وزیر نیرو بود.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی که بانی برگزاری این سفر بود، جایگاه این شهرستان را در بخش کشاورزی استان ویژه دانست و افزود: این سفر به منظور بررسی موانع، مشکلات و نیازمندی‌های کشاورزان و حوزه بخش کشاورزی این شهرستان و استان است که توسط کمیسیون کشاورزی مجلس کلید خورده است.

حجت الاسلام احد آزادیخواه بیان کرد: این نخستین سفر کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به استان‌های کشور است که مقرر شد اعضای این کمیسیون از نزدیک در جریان مسایل و مشکلات بخش کشاورزی قرار گیرند و به صورت برنامه‌ریزی شده در هر استانی حضور پیدا کنند.

وی اجرای طرح فَراز، کمک به اجرای سیستم آبیاری نوین، تنفس در تسهیلات ارایه شده به کشاورزان در طرح فَراز، یکپارچه‌سازی اراضی و حل مشکل قیمت کشمش را از جمله مشکلات موجود مطرح شده در این حوزه عنوان کرد و خواستار رفع این موارد شد.

عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: در زینه پودر کربنات پتاسیم و روغن سبزه در سال‌های گذشته مشکلات زیادی گریبان‌گیر باغداران بود که با پیگیری‌های فراوان این مشکل رفع شد و حدود ۲ سال است که این نهاده به وفور در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

حجت الاسلام آزادیخواه افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی همچون کربنات پتاسیم را یک مشکل عمده در این زمینه برشمرد و ادامه داد: از منابع، ظرفیت و امکاناتی که در حوزه آب و خاک این شهرستان وجود دارد، باید به نحو مطلوبی برای توسعه اقتصادی کشاورزی و کمک به کشاورزان استفاده کنیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی همدان نیز به اجرای طرح سرشاخه‌کاری گردو در این استان اشاره کرد و گفت: همدان یکی از استان‌های پیشرو در اجرای سرشاخه‌کاری گردو است که سال گذشته ۷۰ هزار پیوندک باید صورت می‌گرفت که بیش از ۱۲۳ هزار پیوندک انجام شد.

منصور رضوانی‌جلال با بیان اینکه سرشاخه‌کاری گردو و اجرای طرح فَراز در سند سه ساله راهبردی توسعه استان و اقتصاد مقاومتی پیش‌بینی شده است بیان کرد: برای نخستین بار در کشور زنجیره تولید نهاد گواهی شده گردو در این استان انجام شد.

وی ادامه داد: در این راستا سال گذشته ۶۰ هزار نهال گردوی گواهی شده در این استان تولید و در سطح کشور توزیع شد.

رضوانی‌جلال افزود: ملایر یکی از شهرستان‌های پیشرو در اجرای طرح فَراز است که به عنوان اولویت سند راهبردی توسعه و برنامه عملیاتی نیازمند توجه ویژه وزارت جهاد کشاورزی به اجرای این طرح است.

برداشتن تعهد ارزی از محصولات کشاورزی به‌ویژه کشمش از دیگر درخواست‌های مهمی بود که «خسرو حاتمی» یکی از کارخانه‌داران فرآوری کشمش خواستار رفع هر چه سریعتر این مشکل و کمک به صادرات کشمش شد که بیش از نیمی از صادرات استان همدان را به خود اختصاص داده است. 

در پایان این بازدیدها، نشست هم‌اندیشی به منظور بررسی راهکارهای رفع موانع و مشکلات و رسیدگی به مطالبات و نیازمندی‌های کشاورزان در بخش‌های مختلف و همچنین حوزه آب و منابع آبی، آبخیزداری و محیط زیست در فرمانداری ویژه ملایر برگزار شد.