سیدجواد ساداتینژاد شامگاه پنجشنبه در نشست اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و شورای معاونان وزیر جهاد کشاورزی در شهرستان ملایر اظهار داشت: با تصویب این قانون، دولت نباید اکنون قیمت محصولات کشاورزی را اعلام کند و این تذکر داده شد که قیمت واقعی و اصلاح شود.
وی تاکید کرد: با تصویب دو فوریتی اصلاح قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، میتوان این قول را به کشاورزان داد که کشت و کار خود را انجام دهند و نگران قیمت محصولات نباشند.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یازدهم یکی از سیاستهای اصلی مجلس را مردمیسازی عنوان کرد و افزود: در این راستا نخستین سفر رسمی این کمیسیون را به استان همدان و شهرستان ملایر انجام دادیم تا با سفر به استانها از نزدیک حوزههای مختلف بخش کشاورزی را ببینیم.
ساداتینژاد با بیان اینکه نخستین سفر کمیسیون کشاورزی مجلس به اهتمام حجت الاسلام آزادیخواه نماینده مردم ملایر انجام شد گفت: وی نقش پیشرو و پیشبرندهای در مجلس دارد و امیدواریم با جدیت نمایندگان بتوانیم در بخش کشاورزی به توفیقات بزرگی دست پیدا کنیم.
وی ادامه داد: بنای ما در این سفرها این است که پس از بازدید و بررسی میدانی از ظرفیتها و مشکلات بخش کشاورزی، با حضور استاندار همدان و وزاری مرتبط با این مسایل و مشکلات جلسهای ظرف ۲ هفته آینده برگزار میکنیم تا بتوانیم در مدت زمان کوتاهی به مطالبات و درخواستها پاسخ دهیم.
نماینده کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی همچنین ارتباط خوب بین مسوولان و نمایندگان شهرستان ملایر را ستودنی خواند و بیان کرد: این وحدت و همدلی میتواند موتور توسعه شهرستان ملایر و استان همدان باشد.
ساداتینژاد اجرای طرح فَراز، تنفس وام کشاورزان، آبیاری نوین و انتقال آب سد کلان را از جمله مشکلات مطرح شده عنوان کرد و گفت: با توجه به نبود صنایع فرآوری انگور و مشکلات تعهد ارزی برای صنعت کشمش این شهرستان، این قول را میدهیم از بانک مرکزی دعوت و با حضور استانهای کشمشخیز این مشکل را حل کنیم.
وی با بیان اینکه اختلاف بین میزان تولیدات کشاورزان پیشرو و متوسط کشوری نشان میدهد که در حوزه کشاورزی جای کار زیادی وجود دارد، تاکید کرد: با همکاری بانکها باید تسهیلات ارزان قیمت در اختیار کشاورزان و واحدهای فرآوری محصولات کشاورزی قرار گیرد.
افزایش اعتبار یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی بیمه محصولات کشاورزی
نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز گفت: باید از امکانات موجود همانند آب، خاک و نیروی انسانی توانمند به بهترین شکل استفاده کنیم.
جلال محمودزاده افزود: در حال حاضر ۱۵۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان همدان معادل ۸۵ درصد از کل اراضی این استان زیر پوشش آبیاری نوین است که نشان میدهد به خوبی از امکانات استفاده شده است.
وی با تاکید بر اینکه باید به سمت اجرای آبیاری زیرزمینی حرکت کنیم، دانشبنیان بودن، عدالت محور بودن و افزایش کیفیت محصولات را در اولویت دانست و اظهار داشت: ردیف مستقل اعتباری برای صندوق بیمه محصولات کشاورزی داریم که در ۲ سال اخیر اعتبارات این صندوق از ۱۰۰ میلیارد تومان به یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
محمودزاده واگذاری صندوق بیمه محصولات کشاورزی به بخش خصوصی را به صلاح ندانست و گفت: در حال رایزنی با دولت برای حل این مشکل هستیم.
وی تاکید کرد: برای حل مشکل تعهد ارزی و برگشت ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی بارها پیگیریهای لازم را انجام دادیم و به دنبال موارد جایگزین هستیم.
لزوم ارتقای شیوه فرآوری انگور
رییس کمیته آب کمیسیون کشاورزی مجلس نیز بیان کرد: با توجه به اینکه کشور در منطقه نیمه خشک قرار گرفته و با وجود منابع آبی محدود و اینکه با کسری مخازن مواجه هستیم، باید در زمینه آبخیزداری فعالیت بیشتری داشته باشیم.
امیرقلی جعفری بروجنی با تاکید بر اینکه شیوه فرآوری انگور در ملایر باید ارتقا یابد افزود: با توجه به مشکلات فراوان در زمینه فرآوری انگور و خشک کردن سبزه، قیمت خرید کشمش با توجه به هزینه تولید و فرآوری آن باید بسیار بالاتر باشد.
ایجاد صنایع تبدیلی انگور، کمک پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر به کشاورزان، توسعه آموزش و ترویج، برگزاری میز کشمش در سطح کشوری، تلاش برای خروج معدن سرمک از منطقه حفاظت شده لشگردر، توسعه طرحهای آبخیزداری، کمک به توسعه هنر مرواربافی ملایر در صادرات جهانی و توسعه طرح فَراز در سطح تاکستانهای ملایر از دیگر مواردی بود که اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس به آنها اشاره کردند.
اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس روز پنجشنبه برای بازدید از قابلیتهای کشاورزی ملایر به ویژه در حوزه انگور و کشمش و بررسی موانع و مشکلات این حوزه به این شهرستان سفر کردند.