ابوالفضل اسماعیلی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: صنعت گردشگری شیروان از کرونا هشت میلیارد ریال خسارت دیده و بسیاری از کارگران شاغل در سفره خانه های سنتی، اقامتگاه های بوم گردی و دیگر بخشهای مرتبط بیکار شده اند.
وی تعداد اقامتگاه های بوم گردی فعال این شهرستان را پنج باب شامل اقامتگاه یحیی بیگ در شهر زیارت، سلیمی، بهجتی و دره بهشت در روستای هدف گردشگری زوارم بخش مرکزی و شب های فیروزه در روستای فیروزه عنوان کرد.
اسماعیلی افزود: طی یکسال اخیر درخواست کننده برای ایجاد اقامتگاه بوم گردی در این شهرستان نسبت به قبل افزایش داشته که اینک سفره خانه سنتی روستای گره زو، اقامتگاه بوم گردی روستای قلجق و یک مجتمع گردشگری در روستای امان آباد بخش مرکزی شهرستان در دست ساخت است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی با بیان اینکه هفت نفر در حال تکمیل مدارک و پرونده خود برای احداث اقامتگاه بومگردی هستند گفت: اینک سه طرح در دست ساخت ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که برآورد کل اعتبارات هزینه شده در آن ۸۰ میلیارد ریال با اشتغالزایی ۱۸ نفر است.
اسماعیلی گفت: از مجموع کل اعتبارات سرمایه گذاری شده برای طرح های مزبور ۳۰ درصد آورده متقاضی و مابقی تسهیلات پرداختی است که با کارمزد هفت درصد و بازپرداخت پنج ساله اعطا می شود که تسهیلات مصوب شده ولی امسال هنوز اعتباری اختصاص داده نشده است.
وی گفت: سال گذشته از محل اعتبارات دولتی سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال اعتبار برای گردشگری شیروان تخصیص داده شد که امسال تاکنون ۴۰۰ میلیون ریال برای اجرای محوطه اردوگاه زوارم هزینه شده است.
شیروان دارای ۶ منطقه هدف گردشگری شامل روستای گلیان، اسطرخی، زوارم، قلعه زو، اوغاز در بخش مرکزی و گلیل در بخش سرحد است.
شیروان به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.