قم - ایرنا - حمایت از ایده‌های اشتغالزا درروستاها، مشکل‌ساز بودن زمین‌های بدون توافق در قم، ضرورت بازسازی و مقاوم‌سازی ۵۰ درصد مدرسه‌ها، شروع به کار کانون بانوان بازرگان و تسهیل فرایند تجارت ‌الکترونیکی مشاغل خانگی بانوان؛ از اخبار هفته گذشته استان قم بود.

سرعت بالای رشد فناوری ارتباطات، نوبت‌دهی خدمات مرکز تعویض پلاک به صورت اینترنتی، پرورش ۵۹۴ هزار راس دام سبک، تولید ۴۰ هزار دستگاه موتورسیکلت، ۶ هزار تَن زیر پوشش دوره‌های سوادآموزی، ساخت ۱۹۰ فضای آموزشی در ۷ سال، تولید ۶۸۰ تُن ماهیان سردابی، فعالیت ۴۷ غرفه بازیافت، کاهش ۷۰ درصدی مراجعه‌ها به شهرداری، حمایت از تولید سرلوحه کار مدیران اجرایی و ارتقای ۱۰ پله‌ای کُشتی؛ از دیگر خبرهای هفته گذشته است.

حمایت از ایده‌های اشتغالزا در روستاها

رییس اداره راهبری شغلی کمیته امداد امام خمینی(ره) قم گفت: با اجرای طرح «صنایع روستادوست» هر نوع ایده و طرح جدیدی که باعث رونق اشتغال در روستاهای این استان شود، از سوی کمیته امداد موردحمایت قرار می‌گیرد.

حسین اسفندیاری در گفت‌وگو با ایرنا افزود: یکی از مسائل مهم در اشتغالزایی روستایی، تنوع و بازدهی پایین طرح‌های تولیدی در این مناطق است.

ضرورت بازسازی و مقاوم‌سازی ۵۰ درصد مدرسه‌ها  

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم گفت: ۵۰ درصد مدارس این استان نیازمند تخریب و بازسازی و یا مقاوم‌سازی است.

محسن پورگلیان هفته گذشته درگفت‌وگو با ایرنا افزود: از نظر استاندارد فنی در حال حاضر ۵۰ درصد مدارس قم از نظر سازه‌ای، تاسیساتی و معماری مستحکم است و ۳۲ درصد نیازمند مقاوم‌سازی و ۱۸ درصد نیز نیازمند تخریب و بازسازی می‌باشد.

حمایت از تولید سرلوحه کار مدیران اجرایی

استاندار قم گفت: حمایت از تولید در سرلوحه کار تمام مدیران اجرایی استان قرار دارد و همه مکلف هستند در سال جهش تولید، از تولیدکنندگان حمایت کنند.

بهرام سرمست درحاشیه بازدید از چند کارخانه در ناحیه صنعتی سیرو (بخش کهک) افزود: سیاستی که در مدیریت استان، به طبع سیاست های دولت دنبال می شود و در سال جهش تولید همه مدیران موظف به اجرای این سیاست ها هستند؛ نخستین اصل، اصل حمایت از تولید است.

مشکل‌ساز بودن زمین‌های بدون توافق

شهردار منطقه پنج قم، بابیان این که زمین‌های بدون توافق در قم مشکل‌ساز شده است، گفت: مردم برای هرگونه خریدوفروش در محدوده منطقه پنج، باید از شهرداری استعلام بگیرند.

علیرضا اقبالیان در گفت‌وگو با ایرنا، با اشاره به احداث طرح‌های گوناگون دراطراف مسجد مقدس جمکران افزود: از محدوده جمکران تا رینگ دوم بلوار حضرت خدیجه(س)، کاربری‌های مصوبی وجود دارد و پروانه ساختمانی برای متقاضیان صادر می‌شود.

شروع به کار کانون بانوان بازرگان  

در راستای تحقق شعار جهش تولید برای نخستین بار در قم، کانون بانوان بازرگان استان توسط اتاق بازرگانی تشکیل شد و با برگزاری جلسه هماهنگی آغاز به کار کرد.

صدیقه صدیق تقی زاده مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم دراین جلسه گفت: با تشکیل این کانون زمینه فعالیت اقتصادی برای بانوان استان بیش‌ازپیش تسهیل خواهد شد که این موضوع از اهمیت فوق‌العاده‌ای برای ارتقای سطح مشارکت بانوان در عرصه‌های اجتماعی برخوردار است.

تسهیل فرایند تجارت ‌الکترونیکی مشاغل خانگی بانوان

مدیرکل پست قم، با تاکید بر آمادگی برای تسهیل فرایند تجارت الکترونیک درحمایت از مشاغل خانگی زنان کارآفرین گفت: توانمندسازی مشاغل خانگی به منظوربازاریابی و فروش محصولات تولیدی توسط زنان سرپرست خانواده استان مورد حمایت قرار می‌گیرد.

ابوالفضل باقری منش هفته گذشته درگفت وگو با ایرنا، با اشاره به امضای تفاهم‌نامه میان این اداره کل و دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم افزود: این تفاهم‌نامه در راستای اجرای سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده استان و با هدف حمایت از اشتغال بانوان به امضا رسید.

سرعت بالای رشد فناوری ارتباطات   

رییس مرکز رشد دانشگاه قم، با اشاره به این‌که گسترش ایده‌های فناورانه در حوزه ارتباطات اولویت مرکز رشد دانشگاه قم است، گفت: رشد فناوری ارتباطات در قم سرعت بالایی دارد و این مسیر با حمایت از ایده‌های دانشجویی بیش‌ازپیش توسعه می‌یابد.

سید مهدی مدبری در گفت‌وگو با ایرنا افزود: در قم به‌واسطه وجود زیرساخت‌های قوی و حرکت سریع نهادهای حوزوی و دانشگاهی به سمت فناوری اطلاعات، حوزه فناوری اطلاعات رشد بیشتری نسبت به سایر حوزه‌های فناوری دارد.

پرورش ۵۹۴ هزار راس دام سبک

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ۵۹۴هزار راس دام سبک ازجمله گوسفند داشتی، بره پرواری، بز داشتی و بزغاله پرواری در قم پرورش می‌یابد.

علی‌اصغر همت هفته گذشته درگفت‌وگو با ایرنا افزود: بر اساس آمار تعداد گوسفند داشتی استان ۲۵۵ هزار راس،‌ بره پرواری ۲۳۵ هزار راس‌، بز داشتی ۶۲هزار راس و بزغاله پرواری ۴۲ هزار راس است.

تولید ۴۰ هزار دستگاه موتورسیکلت

رییس سازمان صنعت‌،‌ معدن و تجارت قم گفت: امسال بر اساس راهبرد تعیین‌شده برای صنعت استان درسال جهش تولید، ۴۰ هزار دستگاه انواع موتورسیکلت در قم تولید خواهد شد.

محمود سیجانی هفته گذشته در گفت‌وگو با ایرنا افزود: توان صنعت استان در تولید انواع موتورسیکلت بسیار مطلوب است و در همین رابطه تا از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه بیش از ۳۸ هزار دستگاه موتورسیکلت در قم تولیدشده است.   

نوبت‌دهی خدمات مرکز تعویض پلاک به صورت اینترنتی

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی قم گفت: ارائه خدمات مرکز تعویض پلاک قم از ۲۹ شهریورماه جاری فقط به صورت نوبت قبلی که از طریق اینترنت گرفته شده است، صورت می گیرد.

سرهنگ غلامرضا صدفی درگفت وگویی افزود: همشهریان می توانند با ورود به تارنمای (سایت) راهور ۱۲۰ در خصوص نوبت دهی مرکز شماره گذاری و بعد از ثبت نام کاربری با وارد کردن شماره تلفن همراه و شماره خودرو، روز و ساعت مراجعه را از بین گزینه های موجود انتخاب و نوبت خودشان را ثبت کنند.

شهریه مدارس هیات امنایی افزایش نمی‌یابد

فرماندار قم گفت: درخصوص دریافت شهریه مدارس هیات امنایی قم مانند سال‌های گذشته عمل می‌شود و مبالغ برای هر سه دوره ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم تغییری نمی‌کند.

مرتضی حیدری هفته گذشته درجلسه شورای آموزش‌وپرورش شهرستان قم افزود: امسال با توجه به شرایط کرونایی و در راستای همکاری و همدردی کردن با مردم و کاهش هزینه‌های آن‌ها در رقم شهریه مدارس فوق تغییری صورت نمی‌گیرد.

تولید ۶۸۰ تُن ماهیان سردابی

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت:‌ سالانه ۶۸۰ تن ماهیان سردابی در استخرهای دومنظوره استان تولید و به بازار عرضه می‌شود.

سید محمدرضا طاهری درگفت‌وگو با ایرنا افزود: در حال حاضر ۷۳ باب استخر دومنظوره پرورش ماهیان سردابی در قم وجود دارد که به دنبال افزایش این تعداد هستیم.

۶ هزار تَن زیر پوشش دوره‌های سوادآموزی

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش‌وپرورش قم گفت: درسال تحصیلی جدید ۶ هزار و ۱۵۱ تَن در استان تحت پوشش سه برنامه اصلی سوادآموزی شامل سوادآموزی، انتقال و تحکیم قرار می‌گیرند.

حجت‌الاسلام محمدرضا قاسمی نیا درجلسه شورای آموزش‌وپرورش شهرستان قم افزود: ثبت‌نام از سوادآموزان برای سال تحصیلی جدید از ۲۹ شهریورماه آغاز می‌شود و فعالیت‌های سوادآموزی تحت «وِب» است.

۳۵ هزار دانش‌آموز اتباع خارجی در قم تحصیل می‌کنند

مسئول رسیدگی به امور تحصیلی دانش‌آموزان اتباع خارجی اداره کل آموزش‌وپرورش قم گفت: درحال حاضر ۳۵ هزار دانش‌آموز اتباع خارجی از کشورهای مختلف در مدارس دولتی و غیردولتی این استان در حال تحصیل هستند.

محمدرضا اسلامی نسب در گفت‌وگو با ایرنا افزود: تمام دانش‌آموزان اتباع با داشتن مدرک اقامتی معتبر از جمله گذرنامه و کارت در مدارس استان ثبت‌نام می‌شوند.  

ساخت ۱۹۰ فضای آموزشی در۷ سال

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم گفت: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم حدود ۱۹۰ فضای آموزشی با حدود ۲۲۰ هزار مترمربع زیربنا به مجموع فضاهای آموزشی، پرورشی و ورزشی آموزش‌وپرورش استان اضافه‌ شد.

محسن پورگلیان در گفت‌وگو با ایرنا افزود: با توجه به این‌که ۲۰ طرح آموزشی و ورزشی در دست احداث است، با اتمام این طرح‌ها،‌ فضاهای ساخته‌شده در دولت‌های یازدهم و دوازدهم به ۲۱۰ باب با حدود ۲۸۵ هزار مترمربع افزایش می‌یابد.

دفن اموات داخل شهر معضلات زیست محیطی ایجاد می‌کند

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری قم گفت: دفن اموات داخل شهر قم شهروندان را با چالش‌های زیست محیطی و ترافیکی مواجه می‌کند.

سید سیف الدین موسوی نیارکی افزود: با دیدگاه‌های مختلف که به این موضوع نگاه می‌کنیم، دفن اموات در بهشت معصومه(س) به نفع مردم و شهر است.

کاهش ۷۰ درصدی مراجعه‌ها به شهرداری

رئیس سازمان فناوری و اطلاعات شهرداری قم، با اشاره به ارائه سالانه ۵۶ هزار درخواست شهرسازی به شهرداری قم گفت: اگر بتوانیم مجوز ساخت و استعلام ها را غیرحضوری کنیم، مراجعه به شهرداری کاهش ۷۰ درصدی خواهد داشت.

کوروش محمدحسینی، هفته گذشته با اشاره به اهمیت گسترش خدمات غیرحضوری در شهرداری افزود: سالانه بیش از ۵۶ هزار مورد درخواست شهرسازی از طرف شهروندان ارائه می‌شود که ۷۰ درصد مربوط به استعلام ها است که اگر بتوان این ۲ بخش مجوز و استعلام ها را الکترونیکی کنیم، ۷۰ درصد از مراجعه ها کاسته خواهد شد.

فعالیت ۴۷ غرفه بازیافت

معاون خدمات شهری شهرداری قم گفت: ۴۷ غرفه بازیافت و دریافت پسماند از شهروندان در سطح شهر قم فعال است.

سید امیر سامع، با اشاره به موضوع پسماند و تفکیک پسماند از مبدا افزود: در موضوع پسماند چهار بخش اصلی داریم که شامل باقیمانده مواد غذایی و میوه ها، نخاله‌های ساختمانی، پسماند خشک، مواد خطرناک همچون اسپری و لامپ‌ها و وسایل تزریقات می‌شود که باید از هم جدا شوند.

۲۰ درصد دانش آموزان اتباع در قم به فضای مجازی دسترسی ندارند

مسئول رسیدگی به امور تحصیلی دانش‌آموزان اتباع اداره کل آموزش‌وپرورش قم گفت: طبق برآورد صورت گرفته‌ ۲۰ درصد دانش آموزان اتباع خارجی ساکن این استان به دلیل عدم تمکن مالی به فضای مجازی دسترسی ندارند.

محمدرضا اسلامی نسب هفته گذشته در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با شیوع ویروس کرونا و مجازی شدن بخشی از آموزش، تحصیل غیرحضوری بسیاری از دانش‌آموزان اتباع غیرایرانی با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده است.

کلاس‌های مدارس تا اطلاع بعدی غیرحضوری شد

استاندار قم، با تاکید بر ضرورت رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و سختگیری و شدت عمل در اجرای آن، از غیرحضوری شدن کلاس های درس در مدارس قم تا اطلاع بعدی خبر داد و در عین حال گفت که مدرسه ها برای ارائه خدمات آموزشی باز هستند.

بهرام سرمست چهارشنبه هفته پیش در جلسه ستاد مدیریت بحران قم افزود: گزارش دانشگاه علوم پزشکی قم از این حکایت دارد که باید حساسیت‌ها و سختگیری‌های بیشتری درمدارس پیگیری شود.

ارتقای ۱۰ پله‌ای کُشتی

رئیس هیات ورزشی کشتی قم گفت: بر اساس آخرین ارزیابی فدراسیون کشتی، هیات کشتی قم با ۱۰ پله صعود به جایگاه هشتم کشوری در این رشته ورزشی صعود کرد.

محسن وزیری در گفت‌وگو با ایرنا افزود: در سال ۹۸ هیات کشتی قم در بخش کشتی فرنگی موفق به قرار گرفتن در بین سه استان برتر و درمجموع در رده هشتمین هیات کشتی کشور قرار گرفت.