تهران- ایرنا- محققان موفق به ابداع یک آزمایش خون شده‌اند که با بررسی نشانگرهای زیستی می‌تواند صدمات مغزی را در مدت ۱۵ دقیقه تشخیص دهد.

به گزارش روز شنبه پایگاه خبری ساینس‌دیلی، معمولا برای بررسی صدمات مغزی از روش تصویربرداری سی تی اسکن استفاده می‌شود که پرهزینه بوده و بسیاری از نقاط محروم در سراسر دنیا از تجهیزات لازم برای این روش بی‌بهره هستند. از طرف دیگر اشعه‌های ساطع‌شده از تجهیزات سی تی اسکن بسیار مضر است.

مطالعات جدید محققان دانشگاه پیتسبورگ در آمریکا نشان می‌دهد پروتئینی به نام GFAP در تشخیص سریع صدمات مغزی نقش مهمی دارد. این نشانگر زیستی می‌تواند در مدت چند دقیقه میزان آسیب بافت مغزی را نشان دهد. این آزمایش روی بیش از ۱۵۰۰ بیمار مبتلا به آسیب مغزی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آن در مقایسه با روش‌های متداول، قابل قبول گزارش شده است.

سازمان غذا و داروی آمریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی اولین آزمایش خون را برای تشخیص صدمات مغزی تایید کرد و به دنبال آن این روش بهینه شد. محققان امیدوارند با استفاده از این روش و توسعه دستگاه‌های کوچک و قابل حمل بتوانند پروتئین‌های خون را در مدت چند دقیقه و با کمترین هزینه در مطب پزشک بررسی کنند.

نتایج این مطالعه در نشریه  Neurotrauma منتشر شده است.