همدان- ایرنا- امروزه همدان با احداث نیروگاه‌های خورشیدی نه تنها گنجینه‌ای ماندگار از دولت تدبیر و امید را در دل خود جای داده، بلکه هم اینک در مدار مستعدترین استان نمونه کشور در تولید انرژی‌های تجدیدپذیر قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، بهره مندی از انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان انرژی پاک در جهان به خوبی جایگاه خود را یافته و بسیاری از کشورها از جمله ایران استفاده از این نوع انرژی را در اولویت خود قرار داده‌اند.

در سال‌های اخیر گام‌های موثر در حوزه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر و تابش نور خورشید در استان همدان با حمایت دولت برداشته و جهش تولید را به دنبال داشته است.

همزمان با ایام دهه فجر سال ۹۵ چراغ نخستین نیروگاه خورشیدی همدان توسط وزیر نیرو وقت روشن شد تا همدان در مدار مستعدترین منطقه برای انتخاب استان نمونه در زمینه احداث نیروگاههای خورشیدی کشور قرار گیرد.

همزمان با ایام دهه فجر سال ۹۵ چراغ نخستین نیروگاه خورشیدی همدان توسط وزیر نیرو وقت روشن شد تا همدان در مدار مستعدترین منطقه برای انتخاب استان نمونه در زمینه احداث نیروگاههای خورشیدی کشور قرار گیرد.

در آن سال ۲ نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی وارد چرخه تولید انرژی‌های پاک استان همدان شد و همچنین با هدف ترویج بخش خصوصی برای تولید این انرژی پاک و بدون آلایندگی، قرارداد خرید تضمینی انرژی تولید شده از طرف وزارت نیرو امضا شد.

همدان، نقطه انتخاب سرمایه‌گذاران

این حمایت وزارت نیرو موجب شد تا سرمایه گذاران بخش خصوصی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در همدان مصمم شده و برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی مجوزهای مربوطه را از وزارت نیرو دریافت کنند.

بر این اساس با انجام موافقت نامه‌های مربوطه قرار شد تا ۱۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی در قالب ۱۰ نیروگاه هفت مگاواتی و یک نیروگاه ۳۰ مگاواتی ظرف چند سال به بهره ‌برداری برسد.

به گفته کارشناسان نیروگاه‌های خورشیدی با مقیاس کوچک در هر نقطه‌ای از استان قابل بهره ‌برداری بود و انرژی آن نیز در محل تولید و مصرف می‌شود و از طرفی انرژی تولید شده از این قبیل نیروگاه‌ها پاک و بدون تلفات انرژی است و از طرفی در چرخه تولید آن هیچ گونه انرژی و سوختی دیگر مصرف نمی‌شود.

محل اجرای نیروگاه‌های خورشیدی در استان همدان در مناطق قهاوند، شیرین ‌سو، فامنین، ویان، کبودراهنگ و تویسرکان جانمایی شده است.

همدان مستعد ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی

همدان در این سال‌ها جهش بسیار خوبی در زمینه تولید انرژی خورشیدی داشته است و با اقدام‌ موثر توانست به عنوان قطب احداث این نیروگاه قرار بگیرد.

این استان با قرار گرفتن در ارتفاع ۲ هزار متری از سطح دریا و داشتن ۲۸۰ روز آفتابی در سال از استان‌های مستعد در زمینه احداث و تولید انرژی‌های تجدیدپذیر به شمار می‌رود.

بر همین اساس سرمایه گذاران خارجی علاقه خاصی به ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در این استان دارند و از همدان به عنوان مستعد سرمایه گذاری در این حوزه یاد می‌کنند.

به گفته آنان، همدان از نظر توپوگرافی منحصر به فرد، شدت تابش، زاویه تابش و ساعات تابش جزو بهترین استان‌ها برای استفاده از این انرژی پایدار محسوب می‌شود.

بر اساس یافته‌های کارشناسان حوزه انرژی، قهاوند، شیرین ‌سو، فامنین، ویان، کبودراهنگ و تویسرکان بهترین مکان برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی به شمار می‌روند.براساس یافته‌های کارشناسان حوزه انرژی، قهاوند، شیرین ‌سو، فامنین، ویان، کبودرآهنگ و تویسرکان بهترین مکان برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی به شمار می‌روند.

همدان میراث‌دار سرمایه‌گذاری انرژی خورشیدی

مشارکت سرمایه گذاران خارجی در راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی در سال‌های اخیر منجر به احداث چندین نیروگاه هفت و هشت مگاواتی در استان شد و همدان را به قطب نیروگاه‌های خورشیدی کشور تبدیل کرده است.

این نیروگاه‌ها هرکدام با ظرفیت هفت مگاوات وارد مدار برق استان شده‌اند و هم اکنون ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی استان به ۴۵ مگاوات افزایش یافته است.

تجدید پذیر بودن، فراوانی، پایداری، حفظ محیط زیست، قابلیت دسترسی، کاهش هزینه برق، کاربرد فراوان، ایجاد نکردن آلودگی صوتی و هزینه نگهداری پایین همه با هم دست در دست هم می‌دهند تا به سمت استفاده از نیروگاه خورشیدی حرکت کنیم.

تجدید پذیر بودن، فراوانی، پایداری، حفظ محیط زیست، قابلیت دسترسی، کاهش هزینه برق، کاربرد فراوان، ایجاد نکردن آلودگی صوتی و هزینه نگهداری پایین همه با هم دست در دست هم می‌دهند تا به سمت استفاده از نیروگاه خورشیدی حرکت کنیم.

در مجموع اقدامات خوبی برای جذب سرمایه گذاران و احداث نیروگاه‌های خورشیدی در استان همدان انجام شده و به عبارتی این استان به عنوان قطب نیروگاه‌های خورشیدی در کشور مطرح است.

براساس آخرین آمارهای اعلام شده، تاکنون در استان همدان ۶ نیروگاه خورشیدی وارد مدار شده‌اند که در کشور رتبه نخست را در اختیار دارد و شهرهای یزد و شیراز در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

همچنین برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در همدان تاکنون بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

با این وجود، ۲۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان ظرفیت سنجی شده است ضمن اینکه پیگیری ساخت کارخانه تولید پنل‌های خورشیدی نسل جدید در همدان در حال انجام است.

برنامه استان توسعه نیروگاه‌های خورشیدی است و تاکنون ۳۵ مگاوات موافقت نامه از سوی شرکت توزیع نیروی برق همدان منعقد شده و ۱۳۰ مگاوات پروانه صادر شده است.