محمود شبان روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: ۸۰ درصد محصول انگور خلیلآباد تبدیل به کشمش شده و بقیه آن برای مصرف تازهخوری به مقاصد داخلی در مشهد، تهران، تبریز و اصفهان صادر میشود.
وی به صدور محصول انگور خلیلآباد به دیگر کشورهای جهان اشاره و بیان کرد: امسال نیز این محصول خراسان به خارج از کشور صادر شد. پارسال ۱۵ هزار تن انگور تولید خلیلآباد به کشور روسیه صادر شده بود.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد مساحت تاکستانهای انگور را در خراسان رضوی ۲۲ هزار هکتار با میانگین تولید ۲۱ تن محصول از هکتار اعلام و بیان کرد: بیشترین سطح زیر کشت انگور در این استان متعلق به شهرستان خلیلآباد واقع در جنوب غرب خراسان رضوی است.
وی ادامه داد: باغهای انگور خلیلآباد از لحاظ کمی و کیفی قابل توجه است بطوری که محصول آن دارای لطافت خاصی بوده و همچنین درآمد اصلی مردم این شهرستان از محل کاشت و برداشت انگور و تولید کشمش تامین میشود.
شبان گفت: ۳۰ رقم انگور در تاکستانهای خلیلآباد به عمل میآید که مهمترین آنها پیکامی و عسکری معمولی با مصرف تازهخوری و نیز تولید کشمش است. دیگر ارقام انگور این خطه مانند "ترکمن، لعل، ریش بابا، صاحبی، رزقی، یاقوتی، فخری، مسکه، طرقی، خلیلی و سرقی" نیز برای تازهخوری و تهیه مویز و تیفی مورد استفاده قرار میگیرند.
وی افزود: چهار سردخانه به ظرفیت هفت هزار تن هماینک در خلیلآباد دایر هستند. یک واحد سردخانهای دیگر نیز به ظرفیت سه هزار تن در این شهرستان در حال راهاندازی است.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد همچنین گفت: فقدان شهرک صنعتی، صنایع تبدیلی انگور، فرآوری و بستهبندی مکانیزه کشمش در این شهرستان موجب شده بخشی از محصول انگور این خطه به ضایعات تبدیل شود.
وی توسعه صنایع تبدیلی، تکمیلی و فرآوری انگور را برای توسعه صادرات، رشد اقتصاد کشاورزی و پایداری اشتغال در روستاهای خلیلآباد ضروری دانست.
شهرستان خلیلآباد با ۱۸ هزار هکتار زمین باغی و زراعی حدود ۲۳۸ هزار تن محصولات دامی، زراعی و باغی تولید میکند.
انگور، زعفران، انار و پسته از مهمترین محصولات این شهرستان است که جنبه صادراتی دارد.
شهرستان خلیل آباد با ۲ بخش ششطراز و مرکزی در ۲۴۲ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.