اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: تولید کیت تشخیصی سرمی کرونا به روش الایزا در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه اراک کلید خورده و این مهم به‌عنوان یک سرمایه در تامین لوازم ضروری تشخیص درمانی محسوب می‌شود.

سید«علی آقازاده» روز شنبه در ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی افزود: تولید کیت تشخیصی ویروس کرونا به همت محققان موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ایجاد و در شعبه منطقه مرکزی در اراک به تولید انبوه می‌رسد که این موفقیت گوشه‌ای از خودباوری و برنامه‌ریزی هدفمند در سال جهش تولید است.

وی ادامه داد: بر اساس مصوبه ستاد مدیریت بیماری کرونای استان مرکزی تمامی مسئولان و دستگاه‌های اجرایی استان وظیفه دارند حمایت و همکاری لازم را با شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشند تا ظرفیت‌های پژوهشی و ایده‌ها یکی پس از دیگری به ثمر بنشینند.

استاندار مرکزی با یادآوری حضور ۳۰ درصدی دانش‌آموزان این استان در مدارس، گفت: توصیه به خانواده‌ها و والدین این است که اگر به هر دلیلی از شرایط مطلوب بهداشتی فضاهای آموزشی و سرویس مدارس اطمینان ندارند می‌توانند آموزش فرزندانشان را به صورت مجازی پی بگیرند و اصراری به حضور فیزیکی دانش‌آموزان در کلاس درس نیست.

آقازاده افزود: آمارهای ستاد ملی کرونا نشانگر خیز موج سوم شیوع کرونا در کشور است و سرعت انتشار آن نسبت به گذشته بیشتر شده است.

وی اظهار داشت: کم توجهی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی، افزایش مسافرت‌ها، آیین‌های دهه نخست ماه محرم و کاهش حساسیت مردم نسبت به رعایت مواد بهداشتی و مقابله‌ای در مدت یک ماه گذشته از جمله مهمترین عوامل افزایش شیوع ویروس کرونا بوده‌ است.

استاندار مرکزی با یادآوری تعطیلی آرامستان‌ها، بازارها و مراکز خرید شهرستان‌های استان، افزود: این اماکن به‌دلیل اعتراض بحق مردم در شهرستان‌های استان بازگشایی شد و با بازگشایی این اماکن رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیز کاهش یافته‌است.

آقازاده با بیان اینکه ارزیابی آمار شیوع کرونا در استان مرکزیبیانگر آن است که وضعیت  شیوع ویروس کرونا در این خطه مناسب نیست، اظهار داشت: احتمال افزایش این بیماری در آینده در استان وجود دارد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: بر اساس آمار وضعیت تمامی استان‌های کشور در شیوع کرونا قرمز شده و هر ایرانی در معرض ابتلا به بیماری کووید ۱۹ قرار دارد.

«بهروز اکرمی» افزود: استان‌های مجاور استان مرکزی از نظر شیوع ویروس کرونا وضعیت مناسبی ندارند و برخی افراد در یکی از استان‌های همجوار برای دومین‌بار به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه موج سوم کرونا آغاز شده ضروری است که مردم مراقبت بیشتری داشته باشند و  امور غیرضروری خود را حذف کنند و از حضور در تجمع‌ها و مکان‌های پرتردد پرهیز کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: شهرداران استان باید اجرای مصوبه ستاد استانی کرونا که برگرفته از مصوبه ستاد ملی کرونا است  به صورت دقیق و جدی در دستور کار خود قرار دهند.

اکرمی عنوان کرد: اقشار مردم، صنوف و کارکنان دستگاه‌های اجرایی استان باید برای مقابله با ویروس کرونا رعایت پروتکل‌های بهداشتی را با دقت انجام داده و استفاده از ماسک را در دستور کار خود قرار دهند و با توجه به اینکه به صورت مستمر تذکر استفاده از ماسک داده شده باید با افراد سهل‌انگار برخورد لازم صورت بگیرد.

وی ادامه داد: شیوع موج سوم کرونا تهدیدی بزرگتر است و با توجه به شیوع بالای کووید ۱۹ در استان‌های همجوار مرکزی  نیاز است تدابیر لازم برای اخذ الکترونیکی  عوارض بین راهی در جاده‌ها اندیشیده شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: چهار میلیون لیتر الکل با عاملیت یکی از شرکت‌های شهرستان ساوه وارد واستان و  به صورت نا ایمن در محل این شرکت ذخیره سازی شده‌ است که باید نظارت اصولی صورت بگیرد.

«سعید فرخی» افزود: با موافقت دانشگاه علوم پزشکی اراک و ساوه مقرر شده به مدت ۶ ماه مجوز تولید مواد ضدعفونی به این شرکت داده شود و ظرف مدت یک تا ۲ هفته آینده طرح ایمنی برای ذخیره‌سازی این مواد در شرکت تهیه و اجرا شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: ۱۶۸ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در مدت ۲۴ ساعت گذشته در استان مرکزی گزارش شده که ۱۴۰ نفر خدمات سرپایی دریافت کردند  و ۲۸ نفر نیز در مراکز درمانی استان بستری شده‌اند.

سید«محمد جمالیان» افزود: شمار مبتلایان ویروس کرونا از ابتدای شیوع بیماری تاکنون در استان مرکزی به ۱۲ هزار و ۳۰۶ مورد رسیده‌ است.

وی ادامه داد: وضعیت نامطلوب کرونا در استان‌های همجوار تهدیدی جدی است و نیاز است مدیران دستگاه‌های اجرایی و صنایع تا حد امکان از انجام ماموریت‌های اداری خودداری کنند.

دکتر جمالیان افزود: اعطای مرخصی با توجه به افزایش شیوع ویروس کرونا نباید برای ارگان‌هایی چون زندان‌ها، خوابگاه‌های دانشگاه ها و سربازخانه‌ها محدود و الزام در رعایت پروتکل‌های بهداشتی جدی گرفته شود.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش سرعت انتقال کووید ۱۹ ، انتظار است استان مرکزی در هفته آتی تعداد قابل ملاحظه‌ای بیمار داشته باشد که نگران کننده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: با توجه به افزایش  شمار مبتلایان زیر ۱۸ سال به ویروس کرونا در استان‌های همجوار استان مرکزی، نیاز است به صورت جدی والدین از حضور فرزندانشان در مدارس خودداری کنند.

دکتر جمالیان افزود: یک‌هزار و ۲۹۷ مدرسه فعال در سطح استان مرکزی وجود دارد که در بازرسی‌های بهداشتی انجام شده که ۷۰۰ مدرسه در زمینه فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و جلوگیری از برگزاری برنامه‌های صبحگاهی مورد بازرسی قرار گرفته است.

دکتر جمالیان گفت: این اقدامات در ۹۲ درصد مدارس اراک، ۹۵ درصد ساوه و ۸۵ درصد شهرستان خمین اجرایی شده‌است.

وی ادامه داد: در زمینه بهداشت و حفاظت فردی ۸۴ درصد در مدارس اراک، ۸۹ درصد ساوه و ۷۵ درصد در شهرستان خمین اجرایی شده است.

کووید ۱۹ از بهمن ماه پارسال شایع شده که پس از قم استان مرکزی نخستین موارد ابتلا را در کشور گزارش کرده است.