دکتر محمدحسین بحرینی روز شنبه پس از حضور در نشست ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا در خراسان رضوی طی گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: پس از چند هفته ثبات در آمار تعداد مبتلایان به ویروس همهگیر کرونا در این استان، بخاطر رعایت نشدن صحیح پروتکلهای بهداشتی روند ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در خراسان رضوی دوباره رو به افزایش گذاشته است.
وی ادامه داد: برخی از شهروندان استفاده از ماسک صورت و رعایت دستورات بهداشتی پیشگیرانه را کنار گذاشتهاند که وضعیتی "بسیار بسیار خطرناک" برای انتقال ویروس همهگیر کرونا و شیوع بیماری کووید ۱۹ آن هم در آستانه فصل سرد سال است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به آغاز فصل مرسوم شیوع بیماری پاییزی و زمستانی آنفلوآنزا اشاره و بیان کرد: بر این اساس خراسان رضوی هماینک در شرایط بسیار حساسی از نظر شیوع ویروس همهگیر کرونا و همزمانی آن با آنفلوآنزا قرار گرفته است.
وی در ادامه به موضوع واکسن نیز اشاره و بیان کرد: فراز و نشیبهای تولید و اثربخشی واکسن کرونا و اینکه هنوز دارویی برای درمان و مبارزه با این ویروس خطرناک کشف نشده همچنان دغدغه عمده مسوولان، متولیان و دستاندرکاران حفظ سلامت جامعه به شمار میرود.
دکتر بحرینی گفت: همچنین با توجه به جمیع شرایط و تنگناهای موجود، هرگونه پیادهروی گروهی مذهبی در ایام پایانی ماه صفر ببا هدف پیشگیری از شیوع ویروی همهگیر و بیماری ممنوع است.
وی افزود: البته تداوم آیینهای جمعی سوگواری ماههای محرم و صفر با رعایت جامع و کامل پروتکلهای بهداشتی مورد تاکید است.
۸۰ درصد جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و بقیه جمعیت این استان در ۱۷ شهرستان زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی تربتجام و نیشابور هستند.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۴۱۶ هزار و ۱۹۸ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان ۲۳ هزار و ۹۵۲ نفر را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ۳۵۵ هزار و ۵۰۵ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران بهبود یافتهاند.
"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۳۰ میلیون و ۶۹۷ هزار و ۸۲۵ نفر را بیمار کرده و جان ۹۵۶ هزار و ۴۴۶ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. ۲۲ میلیون و ۳۳۹ هزار و ۹۵۸ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان، تاکنون درمان شدهاند.
در این میان آمریکا با شش میلیون و ۹۲۵ هزار و ۹۴۱ بیمار کووید ۱۹ و ۲۰۳ هزار و ۱۷۱ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.
بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول مبتلایان و جانباختگان پاندمی کرونا جایگاه یازدهم را در میان کشورهای جهان دارد.