بهروز رزمی روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، پروژه هوشمندسازی مدارس یا اتصال مدارس به شبکه ملی ارتباطات را پروژهای مشترکی بین اداره کل آموزش و پرورش و اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل عنوان کرد و گفت: این پروژه با موفقیت در سطح استان اردبیل اجرا شد.
وی اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش متولی ارائه محتوا و خدمات آموزشی مبتنی بر بسترهای مجازی بوده و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز متولی ایجاد زیرساخت لازم برای این امر است و بر این اساس ۲ وزارتخانه طی تفاهمنامهای اقداماتی را از سال گذشته آغاز کردند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل افزود: در اجرای این پروژه، اینترنت پرسرعت و رایگان در ۷۵۶ مدرسه شهری و ۹۴۱ مدرسه روستایی استان اردبیل برقرار شده و همه مدارس استان به شبکه ملی ارتباطات وصل شده است.
وی بیان کرد: هم اکنون خدمات و محتواهای لازم آموزشی از طریق فیبر نوری و سیستمهای مخابراتی و اینترنت پرسرعت در مدارس استان برقرار است و در برخی از مناطق روستایی استان نیز خدمات از طریق دکلهای اپراتورهای مخابراتی ارائه میشود.
رزمی، اجرای پروژه را موجب تقویت ارتباطات در مناطق روستایی استان اربیل عنوان کرد و ادامه داد: در اجرای این پروژه، اینترنت پرسرعت با پهنای باند ۲ تا ۱۶ مگابایت بر ثانیه و با حداقل ۳۰ گیگابایت ترافیک ماهانه رایگان برای هر مدرسه در نظر گرفته شده است.
وی هزینه صرف شده برای برقراری اینترنت در هر مدرسه استان را به طور میانگین ۱۰۰ میلیون ریال و مجموع اعتبار هزینه شده برای اجرای این پروژه را حدود ۱۷۰ میلیارد ریال اعلام کرد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل ادامه داد: در صورت اضافه شدن مدارس جدید به مراکز آموزشی استان، اقدامات لازم برای برقراری اینترنت در این مدارس انجام شده و پس از این هیچ واحد آموزشی و مدرسهای بدون بستر اینترنت نخواهد بود.
وی با اشاره به اجرای تعهد کشوری توسط اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل در این زمینه گفت: بر اساس تصمیم کشوری، برقراری اینترنت در مدارس روستاهای زیر خانوار نیز در دستور کار استان قرار گرفته و برای همین منظور ۲۰۰ مدرسه شناسایی شده است.
رزمی اضافه کرد: آموزش مجازی و خدمات آموزشی مبتنی بر اینترنت نیاز به بستر دارد که این بستر در سطح شهرها و روستاهای استان توسط اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل برقرار شده است.
وی همچنین از تحت پوشش تلفن ثابت قرار گرفتن همه یکهزار و ۹۶۶ روستای دارای سکنه استان اردبیل خبر داد و گفت: ارتباطات ثابت و سیار در سطح استان در وضعیت قابل قبولی قرار دارد.