اسلام‌آباد - ایرنا - مناسبات تجاری و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان به رغم برخی از مشکلات ناشی از پدیده شیوع کرونا، توانست در مسیر مطلوب حرکت کند و برای تداوم این پیشرفت مقام‌های دو کشور گام‌های موثری را برداشته‌اند که جدیدترین آن آمادگی کشورمان برای افزایش تسهیلات کنسولی و روادید تجاری برای بازرگانان پاکستانی با هدف توسعه همکاری‌های مشترک است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، پس از تلاش‌های تهران و اسلام‌آباد برای تداوم همکاری‌های در حوزه تجارت، اقتصاد به ویژه مراودات مرزی، این مناسبات از مرزهای زمینی دو کشور مطابق با پروتکل‌های بهداشتی ادامه دارد و حتی فعالیت‌های تجاری از گذرگاه رسمی میرجاوه (تفتان) به چهار گذرگاه دیگر میان دو کشور همسایه توسعه یافته است.

بحث آمد و رفت کامیون‌های تجاری میان ایران و پاکستان نیز با اقدامات موثر و به موقع مسئولان دو کشور مرتفع شد و به گفته مشاور ارشد نخست وزیر پاکستان در امور بازرگانی، تردد کامیون‌های تجاری از گذرگاه‌های زمینی دو کشور اکنون به سطح مطلوبی رسیده است.

پس از آن بحث بازگشت به دوران تسهیل تجارت برای بازرگانان پاکستانی از سوی جمهوری اسلامی ایران مطرح بود که نمایندگی دیپلماتیک کشورمان در شهر کویته مرکز ایالت بلوچستان در این خصوص با مقامات پاکستانی به رایزنی پرداخت تا بتوان با همکاری مشترک تجارت و سایر اقدامار مرتبط با آن را به دوران پیش از کرونا برگرداند.

براساس این گزارش، سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در لاهور مرکز استان پنجاب پرجمعیت‌ترین استان پاکستان و پایتخت فرهنگی این کشور، نیز در ادامه تلاش‌ها برای توسعه مناسبات با کشور همسایه جهت افزایش تسهیلات کنسولی و صدور روادید تجاری برای بازرگانانی پاکستانی اعلام آمادگی کرد.

این یکی از مباحث کلیدی نشست امروز اعضای فدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنعت پاکستان (FPCCI) و شورای تجاری پاکستان-ایران با حضور «محمدرضا ناظری» سرکنسول ایران در شهر لاهور بود که با استقبال گسترده فعالان اقتصادی و بازرگانان پاکستانی همراه بود.

این نشست به ریاست مشترک سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور و «انجم نثار» رئیس فدراسیون اتاق‌های بازرگانی پاکستان برگزار شد و در خصوص تقویت مبادلات تجاری و همچنین مزیت‌های اقتصادی دو کشور در زمینه‌های مختلف اقتصادی گفت وگو و تبادل نظر صورت گرفت.

این برنامه با استقبال قابل توجه تجار و صاحبان سرمایه و اعضای اتاق‌های بازرگانی ایالت پنجاب همراه شد و طرفین با استفاده از این فرصت راهکاری‌های توسعه همکاری‌های اقتصادی را بررسی و مورد تحلیل قرار دادند.

سرکنسول ایران ضمن اعلام آمادگی کامل برای هر گونه تسهیلات کنسولی و روادید تجاری کشورمان برای بازرگانان پاکستانی، از آمادگی نمایندگی دیپلماتیک ایران برای توسعه همکاری‌ها با طرف پاکستانی خبر داد.

اعضای هیات پاکستانی ضمن استقبال از گفت وگوهای این نشست آمادگی خود را برای توسعه همکاری‌های مشترک در بخش‌های مختلف اعلام کردند.