به گزارش ایرنا، محمدعلی طالبی شنبه شب در نشست کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری استان افزود: حمایت از مشاغل مختلف خانگی با همراهی دستگاههای اجرایی جزو برنامههای مهم دولت است و باید زمینه های رونق بیشتر آن فراهم شود.
وی با با قدردانی از اقدامهای صورت گرفته در سالهای اخیر در ابن بخش و با عنایت به توجه مسوولان به پشتیبانی از این نوع کسب و کارهای مناسب و توسعه روز افزون آن ادامه داد: باید با برنامهریزی و تشکیل اتاق فکر از هرگونه موازیکاری در حل و فصل مشاغل خانگی خودداری کرد.
استاندار یزد اظهار کرد: با توجه به نگرانیهایی که بعضا در خصوص وجود برخی موازیکاریها در این حوزه مهم وجود دارد امیدواریم مرکزی برای سیاستگذاری و اتاق فکری تشکیل شود و برای تسریع در راهاندازی مشاغل خانگی و تقویت آن اقدام مناسب به عمل آید.
طالبی با اشاره به ضرورت شناسایی و معرفی بهترین زمینههای فعالیت مشاغل خانگی در روستاها و شهرهای ۱۰ شهرستان استان یزد تصریح کرد: صدور مجوز برای مشاغل خانگی باید بر اساس شرایط و ضرورت هر منطقه صادر شود که تحقق آن نتایج بهتری را به همراه دارد.
استاندار یزد یادآور شد: نیاز به فرهنگسازی و اطلاعرسانی بیشتری در زمینه زیرساخت ها و بودجه موجود برای راهاندازی این مشاغل در استان احساس میشود باید متولیان امر در هر بخش وظایف قانونی خود را با هماهنگی به نحو مناسب و موثر انجام دهند.
طالبی با اشاره به حجم بالای تقاضای اشتغال از سوی بانوان گفت: مشاغل خانگی بستر مناسبی برای پاسخگویی به این نیاز است و در این ارتباط هر تلاشی که صورت می گیرد ضروری است و باید در تمامی مناطق بیش از گذشته برای تقویت آن اقدا صورت گیرد.
استاندار یزد با اشاره به ضرورت جذب کامل سهم استان از تسهیلات اشتغال پایدار مناطق روستایی بیان کرد: فلسفه این طرح تحقق مهاجرت معکوس با ایجاد اشتغال منطبق با نیازهای جامعه روستایی و با اولویت مناطق کمتر برخوردار بوده و تسهیلات باید بر این مبنا ارائه شوند.
همچنین سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد ۲۹ مردادماه سال ۹۹ با اشاره به اینکه تاکنون متقاضیان سه هزار و ۳۶۳ طرح مشاغل خانگی در انتظار دریافت وام هستند گفته بود: علاوه بر مرکز استان ، شهرستان هایی که نیاز به صدور مجوز مشاغل پشتیبان دارد، اولویت پرداخت با کسب و کارهای خانگی است.
عماد تشکری در نشست سهمیه وام قرض الحسنه مشاغل خانگی استان فزود: از ۸۱ مجوز صادره ،۵۴ متقاضی به بانک معرفی شدند که از این تعداد به ۳۹ طرح وام پرداخت شد و ۱۸ طرح هنوز وامی دریافت نکرده است.
وی اظهار کرد: سال ۹۸ سهمیه اعتبار یزد در حوزه مشاغل خانگی ۵۰ میلیارد ریال بود که با همکاری بانک های توسعه تعاون و رفاه ،تسهیلات به متقاضیان پرداخت شد.
این مسوول خاطرنشان کرد: بانک توسعه تعاون ۱۰۰ درصد تسهیلات و بانک رفاه نیز ۸۷ درصد وام را جذب و پرداخت کرده است.
وی با بیان اینکه امسال بودجه حوزه مشاغل خانگی استان ۴۲ میلیارد ریال است که نسبت به سال گذشته هشت میلیارد ریال کاهش دارد، تصریح کرد: همانند سال گذشته هر یک از ۲ بانک یادشده با ۲۱ میلیارد ریال سهمیه تسهیلات را به متقاضیان پرداخت می کنند.
در سال ۱۳۹۸ از سوی بانکهای عامل ۴۰ میلیارد ریال وام به متقاضیان مشاغل خانگی استان پرداخت شد که این مبلغ در اختیار متقاضیان ۳۰۷ طرح با اشتفالزایی ۳۳۸ نفر قرار گرفت.
تولید بیش از ۸۰۰ نوع کالا، رتبه نخست تولید کاشی و سرامیک کشور با بیش از ۵۰ درصد، رتبه دوم تولید محصول نساجی، رتبه سوم تولید فولاد و رتبه نخست تولید رومبلی، ترمه و روفرشی از جمله جایگاههای برتر استان در اقتصاد ملی است.
یزد با سه هزار و ۶۰۰ واحد صنعتی چهارمین استان صنعتی کشور محسوب می شود که ۸۷ درصد از جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری آن در ۲۴ شهر و بقیه در مناطق روستایی زندگی می کنند.