محمدرضا اسلامی نسب روز یکشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: تمام دانش آموزان اتباع خارجی که مدارک اقامت دارند، جذب آموزشوپرورش میشوند و بههیچعنوان دانشآموزی از تحصیل بازنمانده است.
وی اضافه کرد: وضعیت دانشآموزان اتباع استان قم به لحاظ توانایی مالی و سواد نسبت به استانهای دیگر از میانگین کشوری بالاتر است و به دلیل استان شهر بودن قم، درصد بالایی از اتباع در شهر قم ساکن هستند.
وی تاکید کرد: شرایط ثبتنام، تحصیل و بهرهمندی دانشآموزان اتباع از خدمات آموزشی، پرورشی، مسابقات و المپیادها از پایه اول ابتدایی تا پایه دوازدهم متوسطه دوم با دانشآموزان ایرانی یکسان است و هیچ تبعیضی قائل نیستیم.
اسلامی نسب با اشاره به سکونت درصدی از اتباع در روستاهای اطراف قم، گفت: روزانه چهار نیرو به اطراف روستاهای جعفریه و شهرک دامشهر اعزام میشوند و آموزشهای لازم را به دانشآموزان اتباع ارائه میدهند.
وی افزود: یک شیفت مختص دانشآموزان اتباع در روستای جنتآباد بخش مرکزی ایجاد شده است و معلمان برای آموزش این دانش آموزان روزانه با اتوبوس و مینیبوس اعزام میشوند.
به گفته وی، تمام شهرکهای اطراف و روستاهای قم به لحاظ تحصیل دانشآموزان اتباع تحت پوشش قرار گرفته است.
در حال حاضر ۳۵ هزار دانشآموز اتباع خارجی از کشورهای مختلف در مدارس دولتی و غیردولتی این استان در حال تحصیل هستند که از این تعداد ۲۰ هزار نفر در مقطع ابتدایی و مابقی در متوسطه اول، دوم و هنرستان مشغول به تحصیل هستند.
۷۰ درصد دانشآموزان اتباع ساکن در استان قم از کشور افغانستان، ۱۵ درصد از کشور عراق و ۱۵ درصد نیز از سایر کشورها میباشند؛ حدود ۱۳ درصد دانشآموزان اتباع سراسر کشور در استان تحصیل میکنند و این دانشآموزان ۱۵ درصد جمعیت دانشآموزی قم را شامل میشوند.
۱۳ مدرسه در قالب ۲۲ واحد آموزشی مختص دانشآموزان اتباع کشورهای لبنان، پاکستان، هندوستان، عراق، کویت و افغانستان است و آموزشها با سیستم آموزشی همین کشورها ارائه میشود.
در سال تحصیلی جدید تعداد دانشآموزان استان قم با افزایش هشتدرصدی نسبت به سال تحصیلی گذشته به حدود ۲۷۰ هزار نفر در مقاطع مختلف رسیده است؛ ۶۷۰ فضای فیزیکی و پنج هزار و ۸۰۰ کلاس درس آمادهشده و تعداد کد فضاهای آموزشوپرورش قم حدود یک هزار و ۳۰۰ واحد است.