به گزارش ایرنا، حجتالاسلاموالمسلمین اسماعیل تدینی روز یکشنبه در نشست کمیته برنامهریزی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان بیان کرد: یکی از فرصتها در بقاع متبرکه و امامزادگان علاقه، اعتقاد قلبی و مودّت آحاد مردم و شیفتگان به خاندان اهلبیت (ع) در اداره، تعمیر و آبادانی بقاع متبرکه امامزادگان (ع) است.
وی افزود: افراد خی همیشه درجهت عمران و آبادانی این اماکن مقدّس پیشگام بودند و خدمات زیادی را به امامزادگان ارائه کردند که این اقدامات در برخی از اماکن متبرکه به بهترین وجه صورت گرفته است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان تصریح کرد: در برخی از مکانها، هیچگونه اقدامی در این راستا انجامنشده است و نذور ضریح و صندوق بقاع متبرکه کفاف انجام کلیه امور عمرانی و فرهنگی این اماکن را نمیدهد و از طرفی به دلیل فقدان وجود اعتبارات عمرانی دولتی، امکان اجرای برنامههای عمرانی و فرهنگی میسر نیست.
وی خاطرنشان کرد: با هدف جذب مطلوب و بهینه کمکهای مردمی و استفاده از ظرفیت خیران، در سالهای اخیرطرحی با عنوان «طرح مودت» توسط سازمان اوقاف و امور خیریه تهیه و توسط ادارات کل استانها و ادارات شهرستان اجرا میشود.
تدینی اضافه کرد: بخشی از این کمکها شامل نذورات و هدایای نقدی است و این بخش شامل هدایا و نذوراتی است که بهصورت نقدی برای برنامههای عمرانی بقعه مانند ساخت گنبد گلدسته، و خرید لوستر هزینه میشود.
وی گفت: بخش دیگر مساعدتهای مردم به بقاع متبرکه شامل هدایای غیر نقدی مانند فرش و پشتی، مصالح ساختمانی، لوازم تأسیساتی، آموزشی، اداری، بهداشتی و درمانی، کمکهای غیر نقدی نهادها و سازمانهای دولتی و غیردولتی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان خاطرنشان کرد: بخش دیگری از کمکهایی که افراد خیر میتوانند به بقاع متبرکه ارائه کنند در قالب خدمات تبرعی میگنجد و شامل خدمات مهندسی و فنی،تخصصی مالی و حسابداری، فنی، هنری،فرهنگی، کارگرساختمانی، ماشینآلات ساختمانی ، حملونقل، و جرثقیل است که بهصورت افتخاری انجام میشود.
استان سمنان در استان سمنان ۱۳۴ امامزاده و بقاع متبرکه، پنج هزار و ۳۸۴ موقوفه شامل چهار هزار و ۴۱۶ مورد متصرفی و ۹۶۳ موقوفه غیرمتصرفی دارد.