تهران- ایرنا- رییس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای استان تهران، گفت: ایران در روز ۱۳ فروردین ماه سال جاری بهترین استراتژی و قوی‌ترین اقتدار ممکن را برای مقابله با کرونا در پیش گرفت.

به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، سومین نشست تخصصی ترویج علم بنیاد مصطفی (ص) با موضوع آخرین دستاوردهای حوزه واکسن کرونا روز یکشنبه در شهر کتاب مینا برگزار شد.

در این نشست، حسین قناعتی، رییس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای استان تهران اظهار داشت: همه گیری ها طبقه بندی های مختلفی دارند اما ایران با پاندمی کرونا مواجه شد؛ ما با تجربه ای مواجه هستیم که در طول تاریخ بشر رخ نداده است؛ با ویروسی متفاوت روبرو هستیم که درمان دارویی ندارد.

وی با بیان اینکه در دنیا و ایران استراتژی برخورد با اپیدمی کرونا اشتباه است، افزود: بر اساس مقالات، داروی موثری برای درمان کرونا وجود ندارد. این ویروس رفتارهای عجیب و غریبی دارد و حتی رفتارهای آن نسبت به سایر ویروس ها عجیب تر است؛ بنابراین باید استراتژی درستی در پیش گرفت. پس در بحث دارو و مسائل درمانی روش های موثری را باید شناسایی کرد و به کار گرفت.

رییس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای استان تهران درباره غافلگیری کشورها در مقابل بیماری کرونا، گفت: قسمتی از غافلگیری ما قابل قبول است. هیچ استراتژیست و اتاق فکری نمی توانست این بحران را پیش بینی کند ولی از سوی دیگر نباید به این غافل گیری دامن بزنیم.

عنایتی با اشاره به مهمترین استراتژی که باید مقابل این بیماری در پیش گرفت، اظهار داشت: شستن دست و استفاده از ماسک، بیماریابی فعال، قرنطینه اجباری و اقتدار دولت در این زمینه حرف نخست را می زند. از این رو، ایران در روز ۱۳ فروردین بهترین استراتژی و قوی ترین اقتدار ممکن را برای مقابله با کرونا در پیش گرفت.

وی با بیان اینکه هدف باید کنترل بیماری باشد، خاطرنشان کرد: پزشکی علم حدس زدن نیست و باید بر اساس شواهد قطعی حرف بزنیم؛ در خصوص ویروس کرونا هم پرسش های بی پاسخ زیادی باقی مانده است. با این حال همه امید به تولید واکسن دارند، نکته ای که افق روشنی دارد و باعث توقف بحران می شود.

به گفته عنایتی، اندازه علمی ما در دنیا مشخص است؛ نه تنها تعارفی در این زمینه نداریم بلکه امکانات همه کشورها را هم نداریم اما با همین امکانات می توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم. به شرطی که درست برخورد کنیم و از هوچی گری دست برداریم.

رییس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای استان تهران تاکید کرد: از روش های موثر موجود نباید غافل شویم. اگر ۲ فرد مقابل یکدیگر ماسک بزنند، امکان ابتلا به یک و نیم درصد کاهش می یابد. در غیر این صورت ۸۰ درصد امکان ابتلا به کرونا وجود دارد؛ بنابراین با روش های ساده تری به غیر از واکسن می توان به سمت کنترل بیماری پیش رفت.