به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، قرارداد انجام سرمایه گذاری به منظور احداث کارخانه تولید پترولیوم کک با ظرفیت تولید سالانه ۴۰ هزار تن در منطقه آزاد اروند با هزینه ای بالغ بر ۱۶ هزار میلیارد ریال بین ایمپاسکو با بخش خصوصی به امضا رسید.
براساس این گزارش، قرارداد احداث کارخانه تولید سدیم سیانید با تضمین خرید سالیانه یکهزار و ۵۰۰ تن سدیم سیانید قرصی با خلوص حداقل ۹۸ درصد با میزان هزینه سرمایه گذاری یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با سرمایه گذار بخش خصوصی بسته شد.
شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ( وابسته به سازمان ایمیدرو) در سال ۱۳۹۳ اقدام به تدوین و پیاده سازی راهبردها و سیاست های اجرایی جدید کرد و با هدف تهیه و تولید انواع مواد معدنی مورد نیاز کشور و توسعه پایدار بخش معدن در مناطق کمتر توسعه یافته و جهت استفاده از توان بخش خصوصی، برون سپاری مدیریت و راهبری مجتمع های تابعه خود را به فعالان و سرمایه گذاران بخش، هدف گذاری کرد.
همچنین مجتمع های فروکروم جغتای ( خراسان رضوی)، نفلین سینیت کلیبر( آذربایجان شرقی)، سرب نخلک ( اصفهان)، فسفات اسفوردی ( یزد)، سنگ آهن جلال آباد( کرمان) ، سنگ آهن گل گهر( کرمان)، کک سازی زرند( کرمان)، پتاس خور و بیابانک ( اصفهان) و سنگ آهن سیرجان ( کرمان) در قالب قراردادهای بلند مدت به فعالان و سرمایه گذاران واگذار کرد.
کارخانه سرب نخلک بزودی در مدار تولید
امسال در پنج ماهه نخست، عملیات احداث کارخانه جدید فرآوری یکهزار و ۸۰۰ تنی سرب نخلک ( اصفهان) با پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۰ درصدی نصب تجهیزات و ماشین آلات بزودی افتتاح و راه اندازی می شود و این کارخانه اشتغال مستقیم حداقل ۱۵ نفر نیروی کار را فراهم می کند.
بنابراین گزارش، در زمان واگذاری راهبری مجتمع سرب نخلک به بخش خصوص تعداد نفرات شاغل در مجتمع در حدود ۱۶۰ نفر بوده، حال آنکه با گذشت حدود ۴۰ ماه از شروع قرارداد تعداد نفرات شاغل با افزایش بیش از ۲۴۴ درصدی به تعداد بیش از ۴۰۰ نفر رسیده که این نفرات بیشتر افراد بومی منطقه نخلک محسوب می شوند.
بر اساس این گزارش در پنج ماهه نخست امسال مکان یابی، طراحی و پایش سد باطله ناشی از پساب کارخانه فرآوری معدن سرب نخلک انجام شده و مجتمع معدنی نخلک در حال انعقاد قرار داد با دانشگاه تهران است، همچنین ارزیابی پایداری و تحلیل دینامیکی تونل زیرزمینی (اسپیرال) معدن سرب نخلک به روش تحلیلی و عددی صورت گرفته و این مجتمع در حال انعقاد قرار داد با دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.
میزان فروش کنسانتره مجتمع سرب نخلک درمدت این گزارش چهار هزار و ۲۰۰ تن ثبت شده در صورتیکه این رقم در مدت مشابه سال ۹۸ برابر با سه هزار تن بود.
مجتمع معدنی نخلک به عنوان یکی از واحدهای زیر مجموعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی و از قدیمی ترین معادن زیرزمینی دارای کانی های فلزی است که در چارچوب سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی و قانون رفع موانع تولید رقابت پذیری در سال ۱۳۹۵ امور راهبری آن به مدت ۲۵ سال به شرکت سرب و روی کیمیا گوهران واگذار شد.
راهاندازی ۴۲ معدن در پنج ماهه امسال
براساس این گزارش در مدت پنج ماهه ابتدایی امسال در قالب طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس، تعداد ۴۲ معدن در سراسر کشور راه اندازی مجدد و فعال شد.
تاکنون تعداد ۵۱۰ معدن در سراسر کشور و در قالب برنامه طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس شناسایی و اولویت بندی شده است.
برگزاری بیش از ۱۰ جلسه کمیته فنی مشترک با طرف های تفاهمنامه سرمایهگذاری و همچنین جلسات فعال سازی معادن مس کشور با کمک شرکت ملی صنایع مس ایران از دیگر اقدام های مرتبط در این زمینه است.
همچنین در مدت این گزارش تعداد ۵۰ گزارش اختصاصی پایش استانی و پتانسیل یابی و پایش ۲۰ معدن از ۱۴۶ معدن احیا شده در سال ۹۸ در دستور کار بوده و همچنین بررسی اولیه در زمینه آمار و اطلاعات محدوده های اکتشافی اعم از پروانه اکتشاف و گواهی کشف به عنوان پتانسیل های معدنی انجام شده است.
جلسات کمیته فنی مشترک با صندوق بیمه برای بررسی شرایط معادن متقاضی تسهیلات برای اعطای منابع مالی مورد نیاز برگزار شده است.
آماده سازی مقدمات ورود معادن کوچک مقیاس به بورس و پیشنهادات مرتبط به آن و همچنین اجرای طرح پروژه آسیبشناسی و بررسی جامع شرایط تولید واحدهای معدنی و فرآوری سنگ های تزئینی کشور با محوریت طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس با مشارکت انجمن سنگ ایران و در قالب تفاهمنامهای با دانشگاه تربیت مدرس در پنج ماه گذشته، در شمار اقدامات اجرایی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران است.