مشهد- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران گفت: در دوره جاری مقرر شده است تا روند تدوین برنامه هفتم توسعه کشور، به صورت استانی توزیع و برشهای آن در استانها تدوین شود و در نهایت در مرکز، تجمیع و ابلاغ شودکه این رویه تمرکزگرایی‌های گذشته در تدوین برنامه را می‌شکند.

اتاق بازرگانی خراسان رضوی روز یکشنبه به نقل از غلامحسین شافعی در نشست هیات نمایندگان استان افزود: به منظور ساماندهی سیستم اقتصاد کشور، باید اساس بودجه‌ریزی در کشور دستخوش تغییر شود و برای تحقق چنین هدفی، به برنامه اصولی نیازمندیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر فرصتی مغتنم فراهم آمده تا به موازات بررسی «برنامه پنج ساله هفتم توسعه» در گروهی از محافل و مجامع، برخی مبانی نیز دستخوش تغییر شوند تا افق و آینده اقتصاد کشور، به تکرار تجربه هفت دهه برنامه نویسی ناکارآمد، گرفتار نشود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران گفت: چنانچه این تصمیم به مرحله اجرا در بیاید، اتاقهای بازرگانی باید نقش آفرینی موثری در این حوزه داشته باشند و مطالعات خود را در این موضوع، کلید بزنند.

شافعی افزود: امروز بخش تولید در فقدان یک برنامه توسعه منسجم و ضعف عملکرد دولتها در قبال این حوزه، بیش از آنکه ارزآور باشد به ارزبری دچار شده است.

وی اضافه کرد: باید اذعان کنیم که به تعریف درستی از تولید دست نیافته‌ایم و در این باب حتی وفاقی نیز وجود ندارد و به همین واسطه، خام فروشی در اولویت قرار می گیرد و حراج ثروت‌های عمومی رقم می‌خورد.

او ادامه داد: باید بررسی شود سیاستهایی که در ادوار گذشته و حاضر اتخاذ شده، آیا به توسعه تولید و ارزآوری منجر شده یا تولید را ارزبر و غیر بهره‌ور کرده است.