به گزارش ایرنا، منوچهر فخری شامگاه یکشنبه در نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه مدیریت شهری شهرستان شاهرود، با تأکید بر ضرورت ایجاد تغییراتی در هسته مرکزی شهر شاهرود برای کاهش بار ترافیک ابراز کرد: می توان با انتقال ساختمان های پزشکان به یک شهرک سلامت از میزان شلوغی موجود کاست و پس از انتقال هم نباید از این ساختمان ها استفاده تجاری شود.
وی تصریح کرد: با ساخت پارکینگ های طبقاتی هم می توان به کاهش ترافیک این بخش از شهر کمک کرد
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان همچنین با بیان اینکه ارتباط، تعامل و همفکری خوبی بین دستگاه های اجرایی و شهرداری های شهرستان شاهرود برقراراست، افزود: در موضوع بیماری کرونا مجموع عوامل انسانی و کادر درمانی شاهرود با تلاش بسیار توانستند عملکرد خوبی داشته باشند به طوری که میزان فوتی های این شهرستان نسبت به دیگر نقاط استان بسیار کمتر بود.
فخری اضافه کرد: القای سلامت به جامعه وظیفه شهرداران است و با فضاسازی محیطی محقق می شود.
وی ادامه داد: باید از تهدید بیماری کرونا برای ایجاد شهر الکترونیک فرصت ساخت و با تلاش و بهره گیری از زیرساخت ها شرایط را برای ایجاد چنین شهرهایی مهیا کرد.
معاون استاندار سمنان با بیان اینکه امسال از تبصره ۲ ماده ۳۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده مبلغ چهارمیلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به شهرداری های شهرستان شاهرود تخصیص یافته است، یادآور شد: از محل اعتبارات ماده ۲۳ هم مبلغ ۸۲۰ میلیون تومان به شهرداری های این شهرستان اختصاص داده شد.
فرماندار شاهرود هم در این نشست گفت: اقدامات اساسی مسوولان در خدمات رسانی از جمله مبارزه با کرونا سبب رضایتمندی شهروندان شده است.
نادر فخری افزود: همه فعالیت های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تحت تأثیر بیماری کرونا قرار گرفته است که باید سبک خدمات به شهروندان را متناسب با موضوعات این بیماری برنامه ریزی کرد.
وی با بیان اینکه در مبارزه با ویروس کرونا در این شهرستان توفیق نسبی به دست آمد، تصریح کرد: باهمکاری مردم، مدیران و به ویژه کادر درمانی تلاش های زیادی برای مقابله با این ویروس انجام شد که شایسته تقدیراست.
فخری با بیان اینکه زمانی ارائه خدمات رفاهی برای مردم ارزشمند است که شهروندان از امنیت و سلامت برخوردار باشند، اظهار داشت: شهرداران باید با فضاسازی محیطی در رابطه با فرهنگ مقابله با این بیماری، مردم را حساس کنند و به یاری کادر درمانی بیایند.
معاون استاندار سمنان تاکید کرد: مردم به اعتماد سازی نیاز دارند که نقش شهرداران در ایجاد این امر بسیار پررنگ و حساس است چرا که مجموعه مدیریت شهری دارای پایگاه اجتماعی خوبی است.
همچنین در این نشست، مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری سمنان از معرفی ۱۰ برگزیده آزمون علمی و عملی آتش نشانی شهرستان شاهرود خبر داد و گفت: این افراد به زودی پس از گزینش در ایستگاه های آتش نشانی این شهرستان مشغول به کار می شوند.
راضیه شهاب جمعیت شهری استان سمنان را ۵۶۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: جمعیت شهری شهرستان شاهرود نیز ۱۷۶ هزار نفر است که در سه هزار و ۹۰۰ هکتار سکونت دارد.
وی به قرار گرفتن ۱۵ درصد از محدوده شهری این شهرستان در بافت فرسوده اشاره کرد و گفت: ۸۰۰ نیروی رسمی، قراردادی ، پیمانی و روزمزد در شهرداری های شهرستان شاهرود شاغل هستند.
به گفته وی در سال گذشته ۶۲۱ پروانه ساختمانی در این شهرستان صادر شد که نسبت به سال ۹۷ شاهد افزایش ۲۰ درصدی بوده است.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری سمنان ادامه داد: بودجه مصوب امسال شهرداری های شهرستان شاهرود ۲۳۵ میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته است.
شهاب با بیان اینکه سرانه هر شهروند در این شهرستان یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است، تصریح کرد: در ۴ سال گذشته ۲۶ دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین تحویل شهرداران شهرستان شاهرود شده است.
وی از شهرداری ها خواست پس از صدور حواله تحویل ماشین آلات پیگیری های لازم برای جذب آن را انجام دهند.
وی یکی از مهمترین مشکلات را ارسال نشدن به موقع تلفیق بودجه و گزارش حسابرسی توسط شهرداران عنوان کرد و اظهارداشت: یکی از شهرداران از سال ۸۸ تاکنون گزارش حسابرسی را ارسال نکرده است که با این روند مجبور به معرفی شهردار به تخلفات اداری و معرفی شورای شهر به هیات حل اختلاف هستیم.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری سمنان استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای اجرای طرح های عمرانی و همچنین خیران شهرساز را نیز خواستار شد.
شهردار شاهرود هم در این نشست گفت: بودجه های اختصاص داده شده بیشتر به دستگاه های دولتی تخصیص یافته و این در حالی است که شهرداری ها نوک پیکان خدمات رسانی به مردم هستند و می بایست وزنه اختصاص اعتبارات به سمت شهرداری ها سنگین تر شود.
علیرضا حاجی محمد علی افزود: آتش نشانی نه تنها خدمات به شهروندان می دهد بلکه دستگاه های اداری و شهرک های صنعتی هم از این خدمات بهره مند می شوند که باید دولت با نگاه ویژه تری برای تامین تجهیزات و برگزاری دوره های تخصصی بین المللی برای آتش نشانان اقدام کند.
وی با بیان اینکه شهرداری های ۶ شهر این شهرستان با فرسودگی ماشین آلات روبرو هستند، تصریح کرد: اختصاص قیر دولتی به شهرداری ها یکی از مشکلات اساسی را حل می کند.
معاون فرماندار شاهرود هم در این نشست با بیان اینکه ترافیک هسته مرکزی شهر شاهرود یکی از دغدغه های اصلی شهروندان است، افزود: در این بافت قدیمی وجود ساختمان های پزشکان موجب ترافیک و کندی رفت و آمد شده است و نارضایتی مردم را به همراه دارد.
کیارش پورنیا ادامه داد: بخشی از این ترافیک هم مربوط به وجود مجموعه شهرداری است که تا چند ماه آینده این مجموعه به بیرون بافت مرکزی منتقل می شود.
در این نشست مشکلات ۶ شهر شهرستان شاهرود توسط شهرداران و شوراهای اسلامی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.