بیرجند - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: پیگیری برای قرار گرفتن زرشک‌کاران خسارت دیده در فهرست مشاغل آسیب‌دیده از کرونا صورت گرفته است.

غلامرضا قوسی روز یکشنبه به رسانه‌ها اعلام کرد: در زمینه رفع مشکلات زرشک‌کاران استان جلسات متعددی در استان و کشور برگزار شده است.

وی گفت: در گام نخست، موجودی زرشک استان به وزیر جهاد کشاورزی اعلام شد تا تسهیلات مورد نیاز برای خرید محصول تامین شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: برنامه‌ریزی برای ایجاد بستر مناسب صادراتی برای این محصول صورت گرفته تا صادرات این محصول به کشورهایی همچون ترکیه و روسیه فراهم شود.

سرپرست مدیریت صنایع این سازمان هم با بیان اینکه یک ‌سوم محصول زرشک در استان فرآوری می‌شود گفت: مسائل متعددی در نبود ‌فعالیت ظرفیت کامل صنایع و واحدهای فرآوری دخیل است که یکی از آنها کمبود نقدینگی است.

محمدعلی حسینی افزود: تاکنون در استان ۲۴ پروانه بهره‌برداری برای محصول راهبردی زرشک صادر شده که ۶ واحد فرآوری و مابقی مربوط به بسته‌بندی است.

وی اظهار داشت: همچنین ۲۴۲ پروانه بهره‌برداری بارگاه زرشک دارای مجوز در استان صادر شده است که سال‌های گذشته نیز مجوزهایی صادر شده اما متقاضیان دنبال اخذ پروانه بهره‌برداری نیامده‌اند.

سرپرست مدیریت صنایع سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه در کمترین زمان ممکن تلاش می‌کنیم مجوزهای لازم صادر شود عنوان کرد: بیشترین مشکلات صنایع و واحدهای تولیدی مربوط به موضوع سرمایه در گردش است اما سعی داریم به محض مراجعه متقاضی در کمترین زمان تسهیلات پرداخت کنیم.

به گزارش ایرنا محصول زرشک‌کاران خراسان جنوبی در حالی این روزها متاثر از شیوع ویروس کرونا در انبارها مانده که فصل جدید برداشت این محصول نزدیک است. 

استان مرزی خراسان جنوبی رتبه نخست سطح زیر کشت و تولید زرشک را در کشور دارد و هر سال بیش از ۳۸ هزار کشاورز در زمینه کاشت، داشت و برداشت این محصول فعال هستند و از این محل ارتزاق می‌کنند.

سطح زیرکشت زرشک در خراسان جنوبی ۱۷ هزار و ۶۴۳.۵ هکتار است که از این میزان ۵۱۲ هکتار به صورت دیم کشت شده و پارسال در مجموع ۲۰ هزار و ۹۰۰ تن محصول در استان تولید شد.

به گفته کارشناسان جهاد کشاورزی هر سال سطح زیر کشت این محصول به دلیل مقاوم و سازگار بودن آن با کم‌آبی و شرایط آب و هوایی خراسان جنوبی در حال افزایش است در حالی که خام فروشی و کمبود صنایع فراوری نیز کماکان مشکل عمده این محصول محسوب می‌شود.