شیراز-ایرنا-طرح ارائه قابلیت‌های هوشمندسازی کلانشهر شیراز، به مبحثی داغ در یکصد و پنجاه و یکمین نشست شورای اسلامی این شهر تبدیل و نقطه‌ نظرهای متفاوتی در این زمینه از سوی اعضای این نهاد بیان شد.

نامشخص بودن محورهای هوشمندسازی در شیراز

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر شیراز، یکشنبه در این نشست و بعد از در دستور کار قرار گرفتن طرح ارائه قابلیت‌های هوشمندسازی شیراز در مورد آن گفت: امکان ارائه قابلیت‌های هوشمندسازی این کلانشهر در مدت ۶ ماه در همه بخش‌ها وجود ندارد و نیاز است که این طرح بازنگری شود.

احمد رضا دستغیب ادامه داد: لازم است یک یا چند محور هوشمندسازی مدیریت شهری مانند حمل و نقل، بروکراسی اداری و الکترونیکی کردن خدمات و ...مدنظر قرار گیرد و پیرو آن اقدامات بعدی صورت پذیرد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر این طرح به صورت کلی بیان شده و محورهای آن مشخص نیست به همین دلیل قابلیت اجرا ندارد و به طرحی روی زمین مانده تبدیل خواهد شد.

دستغیب اظهار داشت: شهرهای پیشرفته جهان نیز نمی‌توانند مدعی هوشمندسازی شهری در همه ابعاد آن شوند.

مشاور خط بدهد

لیلی دودمان، رییس کمیسیون هوشمندسازی شورای اسلامی شهر شیراز نیز بیان کرد: بر اساس نظر کمیسیون بررسی کننده این طرح، مشاور باید ظرف مدت ۶ ماه محورهای هوشمندسازی را در این شهر مشخص کند.

رییس شورای اسلامی شهر شیراز هم اظهار داشت: طرح ارائه قابلیت‌های هوشمندسازی شیراز اکنون بدون مشخص کردن ردیف بودجه‌ای مورد نیاز، به صحن علنی آورده شده است.

عبدالرزاق موسوی افزود: این طرح با شرایط کنونی، نه تنها به نتیجه نخواهد رسید بلکه در آینده موضوع هوشمندسازی شهری نیز با تصویب آن دچار مشکل خواهد شد.

وی ادامه داد: کمیسیون هوشمندسازی اکنون طرحی با یک جمله توضیح به شورا ارائه داده که نه ردیف بودجه‌ای آن و نه محورهای این طرح مشخص نیست.

هوشمندسازی و شباهتش با فیل مولانا در تاریکی

نایب رییس شورای اسلامی شهر شیراز نیز گفت: بحث هوشمندسازی در مدیریت شهری، موضوعی جدید است و شهرهای دنیا ناچار به حرکت به سمت آن هستند.

ابراهیم صبوری افزود: به نظر اکنون درک درستی از هوشمندسازی وجود ندارد و این موضوع در حال حاضر بی شباهت به فیل توصیفی در اشعار مولانا نیست که هرکس در تاریکی به قسمتی از بدن آن فیل دست می‌زند و بر اساس حس لامسه خود، درک متفاوتی از آن دارد.

وی ادامه داد: در حوزه هوشمندسازی شیراز باید کارشناسان و متخصصان صاحب نظر راه و مسیر حرکت را نشان دهند.

در نهایت در این نشست، طرح ارائه قابلیت‌های هوشمندسازی شیراز با رای اکثریت اعضا تصویب و بر اساس آن شهرداری شیراز مکلف شد طرح راهبردی شهر هوشمند را ظرف مدت ۶ ماه تهیه و به شورای اسلامی شهر شیراز ارائه کند.

ساخت نماد (المان) شهدای نهضت سوادآموزی در شیراز 

همچنین در ادامه این نشست، طرح یک فوریتی جمعی از اعضای شورای اسلامی شیراز در باره احداث نماد (المان) شهدای نهضت سوادآموزی بررسی و مقرر شد این طرح با قید یک فوریت برای واکاوی به کمیسیون‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی به عنوان کمیسیون اصلی رسیدگی کننده و برنامه و بودجه، امور حقوقی و املاک به عنوان کمیسیون فرعی ارسال شود.

لایحه شهرداری شیراز در مورد تصویب «سند راهبردی مدیریت پایدار فضای سبز شیراز» بر اساس مطالعات بازنگری طرح جامع فضای سبز شهر شیراز دیگر موضوع مورد بررسی در این نشست بود که مقرر شد این موضوع نیز برای بررسی مجدد و رفع ایرادات شکلی لایحه شهرداری به کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا بازگردانده شود.

همچنین در این جلسه، لایحه شهرداری شیراز مبنی براصلاح مصوبه در باره واگذاری حدود ۲ هزار مترمربع از زمین با پلاک ثبتی واقع در محدوده جبل دراک به اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس با حفظ مالکیت شهرداری به منظور احداث کتابخانه عمومی بزرگ شیراز به تصویب اعضا رسید.