ذبیح الله تاراسی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس پیمایش ملی در سال ۹۴، شیوع اضافه وزن، چاقی و چاقی شکمی در دانش آموزان هفت تا ۱۸ سال به ترتیب ۹ ، ۱۱ و ۲۱ درصد گزارش شده، لذا معاونت تربیت بدنی و سلامت بنا به احساس نیاز و نقش کلیدی، تاثیرگذار و جامعه آماری وسیع متشکل از دانش آموزان، اولیا و کارکنان، پروژه کنترل وزن و چاقی دانش آموزان را در دستور کار خود قرار داد تا بتواند در این زمینه آگاهی های لازم را به دانش آموزان و اولیا بدهد.
وی یادآورشد: هدف کلی این پروژه افزایش دانش و بهبود نگرش و کمک به دانش آموزان در مدیریت وزن و داشتن سبک زندگی فعال و سالم است.
این مسؤول ادامه داد: با اجرای این برنامه گروههای هدف غربالگری و شناسایی خواهند شد و پس از آن در یک دوره ای با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشاوره های تغذیه ای به این افراد، والدین و معلمان ارائه خواهد شد.
معاون تربیتبدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش استان ادامه داد: طبق برنامه ریزی ها برنامه ملی" کوچ کنترل وزن و چاقی" از ۲۶ مهر در این استان آغاز میشود که غربالگری ها در ۲ مرحله مهر و بهمن در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه تلاش می شود با جرای این برنامه سه درصد از وضعیت چاقی و اضافه وزن دانش آموزان کاهش یابد، اظهار داشت: تمامی دختران و پسران مقاطع تحصیلی ابتدایی و متوسطه تحت پوشش این برنامه قرار می گیرند.
تاراسی افزود: چاقی کودکان و نوجوانان در سطح جهانی از اولویت های پژوهشی بوده بطوری که بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت ۲ تا ۹ درصد هزینه های سلامت صرف پیامدهای این مساله می شود که طی دهه های اخیر این معضل روند ۲ برابری داشته است.
وی با بیان اینکه نیم تا ۱.۷ درصد تولید ناخالص ملی کشورها صرف پیامدهای چاقی می شود ادامه داد: از طرفی تحقیقات نشان می دهد هزینه درمان خانواده هایی که اضافه وزن و چاقی دارند، ۳۷ درصد بیشتر از افراد دارای وزن طبیعی است.
این مسؤول با تاکید بر اینکه اضافه وزن و چاقی مختص ایران نیست خاطرنشان کرد: تحقیقات انجام شده در سال جاری میلادی بیانگر آن است که این فرآیند از سال ۱۹۷۵ سیر صعودی یافته و از هر سه دانش آموز یک دانش آموز دارای اضافه وزن و چاقی است.