به گزارش روز سهشنبه روابط عمومی آب منطقهای مرکزی، «عزت الله آمرهای» افزود: کسری مخزن سالانه دشتهای استان از جمله شازند، خنداب و کمیجان متوقف شده اما، برای جبران کسری آب سایر دشتهای استان به زمان بیشتری نیاز است.
وی اظهار داشت: دشتهای اراک و ساوه در استان مرکزی ممنوعه و بحرانی هستندو با توجه به سرمایهگذاریهای کلان صنعتی و قابلیت کشاورزی که در حریم آنها وجود دارد فشار مضاعفی را متحمل میشوند و بهبود نسبی در جبران کسری مخزن اب آنها رخ نداده است.
وی استفاده از ظرفیت پساب تصفیهخانه فاضلابها و انتقال از حوزههای مجاور را از جمله برنامههای این شرکت برای کاهش فشار برداشت و حفظ موثر منابع آب زیرزمینی در دشتهای اراک و ساوه عنوان کرد.
آمرهای افزود: یکهزار و ۳۰۰ حلقه چاه غیرمجاز سالهای اخیر در راستای برنامههای نظارتی و حفاظتی در استان مسدود شده و با کنترل چاهها و اضافه برداشتها گامهای مهمی برای بهبود سفرههای آب زیرزمینی برداشته شده است.
وی اظهار داشت: بارندگیهای ۲ سال اخیر آثار مطلوبی در بهبود نسبی منابع آب زیرزمینی استان داشته است و برنامههای نظارتی و حفاظتی ادامه دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت: استان مرکزی بهار پارسال فصل پرآبی را تجربه کردو به طور تقریبی تمام سدها و بندهای مخزنی استان سرریز داشتند.
آمرهای درباره ذخیره آبی ۲ سد بزرگ استان نیز افزود: سد الغدیر ساوه ۲۱۰ میلیون متر مکعب و سد کمال صالح در اراک ۸۲ میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارند و پیشبینی میشود امسال نیز این سازهها در صورت پربارشی سرریز داشتهباشند.
وی توضیح داد: ۴۵ سد کوچک هم در استان مرکزی بر اثر فعالیت بارشی مطلوب در ۲ سال اخیر سرریز داشتهاند.
۹۲ درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، سه و نیم درصد در بخش صنعت و بقیه در بخش آشامیدنی مصرف میشود.