ساری - ایرنا - محیط زیست مازندران اعلام کرد؛ شکارچی غیرمجازی که تصاویر سلاح شکاری و حیوانات شکار شده را در فضای مجازی منتشر می‌کرد ، دستگیر شده است.

به گزارش روابط عمومی این اداره کل ، این فرد با دستور مقام قضایی و توسط محیط بانان شهرستان آمل دستگیر و با تشکیل پرونده به دادگاه معرفی شد.

محیط زیست مازندران انتشار تصاویر سلاح شکاری و حیوانات شکار شده را تبلیغات برای ترغیب و تشویق دیگران در هنجارشکنی‌های محیط زیستی ارزیابی کرد و هشدار داد که یگان حفاظت این اداره کل با انتشار تصاویر شکار و صید برخورد خواهد کرد.

این دومین بار در سال جاری است که شکارچی غیرمجاز در آمل به خاطر تصویربرداری از کارهای خلافش دستگیر می شود. خرداد ماه امسال تصاویر لاشه‌های شکار شده از گونه‌های مختلف حیات وحش در تلفن همراه یک شکارچی غیرمجاز آملی او را روانه زندان کرده بود.

تصویربرداری از لاشه حیوانات وحشی شکار شده به صورت نمایشی سابقه طولانی در مازندران دارد ولی انتشار عمومی آن از زمان دسترسی همگانی به فضای مجازی تبدیل به تفریح و نمایش قدرت برخی شکارچیان غیرمجاز شده است.

بر اساس مفاد قانون شکار و صید ، شکار غیرمجاز تهدید محیط زیست محسوب شده و بسته به حیوانی که شکار می شود برای شکارچی تبعاتی چون جریمه نقدی و زندان به دنبال دارد.

نمایش تصاویر شکارغیرمجاز طبق این قانون مدرک ارتکاب جرم محسوب می شود و قاضی می تواند به استناد آن حکم جریمه و زندان برای متخلف صادر کند چنان که سال ۹۶ یک قاضی در کلاردشت مازندران شکارچی متخلف و با سابقه این شهرستان را به خاطر انتشار تصاویری از شکار حیوانات وحشی در شبکه های مجازی به یک سال زندان و پرداخت ۳۵۲ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کرده بود.

براساس گزارش رسمی در مازندران حدود یکصد هزار قبضه سلاح شکاری و غیر شکاری دارای پروانه وجود دارد که صاحبان آن می توانند گرفتن در زمان هایی که محیط زیست اعلام می کند با اخذ مجوز نسبت به شکار گونه های مشخصی از حیوانات و پرندگان حیات وحش اقدام کنند.

همچنین آمارهای غیررسمی حاکی است که دستکم سه برابر سلاح شکاری مجاز ، سلاح شکاری غیرمجاز در این استان وجود دارد.

تخلف در شکار گونه های مختلف حیات وحش همه ساله توسط دارندگان سلاح مجاز و غیرمجاز رخ می دهد .

مازندران با داشتن ۸۰۰ تالاب، آببندان و آبگیر به عنوان زیستگاه اصلی پرندگان و جانوران یکی از ۱۰ استان میزبان پرندگان زمستان گذران از داخل و خارج کشور است به طوری که طبق آمار سالانه به طور میانگین ۸۰۰ تا یک میلیون بال پرنده با افزون بر ۷۰ گونه برای زمستان گذرانی به این خطه سفر می کنند.
بر اساس آمار حدود ۳۰ درصد از این پرندگان در زمستان به دست شکارچیان غیرمجاز شکار می شوند.