«مصطفی مرزبان» روز سهشنبه در آستانه هفته گردشگری (پنجم تا ۱۱ مهرماه) در جمع اصحاب رسانه افزود: ۱۶۶ میلیارد ریال تسهیلات از طریق سامانه کارا و ۶۳ میلیارد ریال نیز از طریق سامانه تبصره ۱۸ بند الف به سرمایه گذاران متقاضی تاسیسات گردشگری استان با نرخ مناسب پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: پارسال ۱۳ هزار میلیارد ریال در حوزه گردشگری استان مرکزی سرمایهگذاری شده است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: این میزان سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی پی گرفته شده و با وجود فضای تحریم و تهدیدهای آن، مجموع سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی قابل قبول بوده و پیشبینی میشود که ۲ هزار و ۸۱۶ فرصت شغلی ایجاد شود.
مرزبان افزود: ۸۶ مجوز تاسیسات گردشگری سال گذشته برای مجتمع گردشگری، هتل، متل، مراکز تفریحی و سرگرمی گردشگری، سفرهخانه سنتی، تاسیسات اقامتی و پذیرایی بین راهی، خانه مسافر و اقامتگاه بومگردی در استان مرکزی صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه امسال صنعت گردشگری به خاطر شیوع ویروس کرونا با فراز و نشیبهای زیادی رو به رو شده، اظهار داشت: ۳۵ هزار و ۷۳۶ گردشگر داخلی و ۲ هزار و ۵۹۹ گردشگر خارجی نیمه دوم سال ۹۸ به این استان سفر کردند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: افتتاح ۱۲ اقامتگاه بومگردی، ۲ هتل آپارتمان، یک مهمانپذیر، ۲ اقامتگاه سنتی، پنج سفرهخانه سنتی، سه مجتمع رفاهی از سال گذشته تا کنون در استان صورت گرفته است.
مرزبان اظهار کرد: صنعت گردشگری استان مرکزی با شیوع کرونا ۹ و نیم میلیارد ریال خسارت دید.
بیش از ۲ هزار جاذبه گردشگری در استان مرکزی شناسایی شده که ۸۷۳ اثر تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.