به گزارش خبرنگار ایرنا ، طبق بررسی های انجام شده از سوی آموزش و پرورش ، استقبال خانواده های مازندرانی برای آموزش حضوری فرزندانشان با رعایت پروتکل های بهداشتی تاکنون در حد مطلوب بوده و نظارت بر مدارس هم به صورت مستمر انجام می شود ، ولی در روزهای اخیر شایعاتی در فضای مجازی پخش می شود که در آن ادعا شده چند دانش آموز استان به کرونا مبتلا شده اند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش مازندران در باره این شایعات به خبرنگار ایرنا گفت : تاکنون ابتلای هیچ دانشآموزی به بیماری کووید-۱۹ در استان و همچنین هیچ موردی از شیوع کرونا در مدرسه تایید نشده است.
سید علی ساداتی افزود : ادعای ابتلای پنج دانشآموز در شرق استان به کرونا شایعه و بازیگوشی کودکانه و شیطنت های فضای مجازی است.
وی گفت : تمامی مدارس ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی ، ملزم به نظارت بر وضعیت سلامتی دانش آموزان هستند و به همین دلیل هم دانش آموزانی که علائمی از بیماری اعم از سرماخوردگی یا آنفلوانزا داشته باشند که مشابه علائم کرونا است ، شناسایی و از ورودشان به مدرسه جلوگیری
می شود و این دانش آموزان به مراکز ذیربط برای انجام آزمایش و کسب اطمینان از سلامتی کامل هدایت خواهند شد.
ساداتی توضیح داد : بر همین اساس هم تاکنون تنها ۲ دانش آموز در استان به خاطر برخی علائم به عنوان مشکوک به کرونا شناخته و توصیه به تست و آزمایش شدند و هنوز نتیجه آزمایششان مشخص نشده است .
وی با تاکید بر این که احتمال ابتلای به کرونا در محیط مدارس مازندران تقریبا صفر است چون نظارت چند سطحی از بدو ورود دانش آموز تا خروجش از مدرسه توسط کادر اجرایی و آموزشی مدرسه و با کمک بهداشت یاران انجام می شود ، گفت: ۲ دانش آموزی که دارای علائم بودند از ۲ مدرسه مختلف هستند و در حال حاضر هم در منزلشان حضور دارند و به صورت مجازی آموزش را دنبال می کنند.
مسئول حوزه سلامت آموزش و پرورش مازندران گفت : طبق دستورالعمل دانش آموزانی که دارای کوچک ترین علائمی نسبت به هر بیماری باشند از حضور در مدرسه منع می شوند و باید به صورت مجازی در کلاس ها حاضر شوند.
رعایت کامل پروتکل های کرونایی در بیش از ۹۰ درصد مدارس
ساداتی به پایش مستمر مدارس از لحاظ رعایت پروتکلهای بهداشتی اشاره کرد و گفت: بر اساس بررسی میدانی شخصی و گزارش بازرسان و کارشناسان سلامت آموزش و پرورش ۹۰ درصد مدارس استان پروتکل های بهداشتی را به صورت کامل رعایت می کنند.
وی تاکید کرد که مراقبین سلامت به صورت تمام وقت در مدارس استان حاضر هستند و کوچک ترین کوتاهی از نظر رعایت پروتکل های بهداشتی و بروز علائم در نیروهای آموزشی و دانش اموزان مدارس را پایش می کنند.
معاون سلامت آموزش و پرورش مازندران رعایت پروتکل های بهداشتی در مدرسه را برای همه الزامی دانست و افزود: در صورت جدی نگرفتن رعایت پروتکل های بهداشتی با مدیر و مسئولان مدرسه برخورد شدید خواهد شد.
هیچگونه ابتلا جمعی کرونا در مدارس در نکا گزارش نشد
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم شایعات مبنی بر ابتلا دانش آموزان نکایی به کرونا را تکذیب کرد و گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در شهرستان نکاء تا روز گذشته هیچگونه ابتلای دسته جمعی گزارش نشده است.
دکتر سیمین بابایی افزود: در مجموع از ابتدای بازگشایی مدارس تا کنون بر حسب مشاهدات بالینی انجام شده از دانش آموزان کل مدارس نکاء تا کنون هشت دانش آموز با علائم مشکوک مشاهده شدند که پس از طی نمودن مراحل تشخیصی و آزمایشگاهی فقط تست یک نفر تایید شد که نامبرده مراحل قرنطینه و درمانش نیز طی شده است .
وی گفت : طی دستورالعمل ابلاغی به مدیران مدارس ، باید هر روز دانش آموزان هنگام ورود به مدرسه ارزیابی شوند تا در صورت مشاهده علائم مشکوک از حضور دانش آموز بیمار در کلاس ها تا زمان طی شدن مدت قرنطینه تعیین شده و درمان خوددادری می شود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین گفت : دانش آموزان نیز همانند بزرگسالان از ویروس کرونا مصون نیستند و خطر ابتلا به این افراد نیز وجود دارد.
سیمین بابایی با اشاره به اینکه در صورت ابتلای یک دانشآموز نمی توان گفت که از محل خاصی ویروس را دریافت کرده ، افزود: برای تشخیص مکان انتقال باید نکاتی همچون «فراوانی» در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: دانش آموزان می توانند در هر محیطی حتی خانه به ویروس کرونا مبتلا شوند زیرا اعضای خانه همگی در محیط بیرون در رفت و آمد هستند، اما در محیط مدرسه ممکن است به دلیل بازیگوشی دانش آموزان و عدم رعایت فاصله اجتماعی میان آنها زمینه انتقال تشدید شود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد: برای ما محیط آلوده و انتقال ویروس بسیار مهم است، بنا بر این باید تعداد قابل توجهی از افراد که از مکان ثابتی استفاده می کنند مبتلا شوند تا محیط، خطرناک تشخیص داده شود.
بابایی رعایت فاصله گذاری اجتماعی در مدارس را اولویت دانست و افزود : نگرانی والدین از ابتلای فرزندانشان به ویروس نباید خلاصه به محیط مدرسه باشد ، زیرا این روزها نوجوانان به صورت گسترده ای در سطح شهر در تردد هستند که لزومی برای این تردد نیست.
وی گفت : محیط مدرسه بیش از هر جای دیگر قابلیت کنترل دارد ، در حالی که مدیریت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی در اماکن عمومی به سطح پایینی نزول پیدا می کند.
مازندران در سال جاری ۵۰۸ هزار دانش آموز از مقطع ابتدایی تا متوسطه دوم دارد که به دلیل شویع ویروس کرونا به صورت حضوری و مجازی تحصیل می کنند.