تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: ۴۰ درصد شبکه آبرسانی این استان با قدمت ۵۰ ساله فرسوده است و نیاز به بازسازی و اصلاح شبکه دارد.

به گزارش ایرنا، محمدرضا بختیاری روز سه شنبه در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: ۹ هزار کیلومتر طول شبکه آبرسانی استان تهران است که بیش از سه هزار کیلومتر آن بازسازی شده است.

وی افزود: سالانه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر بازسای شبکه می شود که امسال نسبت به سال گذشته دو برابر اصلاح و بازسازی شبکه انجام شده است و بر اساس برنامه ریزی ها بازسازی در سال آینده نیز دوبرابر خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اینکه امسال از زمان شیوع ویروس کرونا قطعی آب در تهران نداشته ایم گفت: برای حفظ سلامت مردم و رعایت نکات بهداشتی هیچ گونه قطعی و تنش آبی نداشتیم این در حالی است که فشار آب مشترکان پرمصرف را کم می کردیم.

وی ادامه داد: ۶۰ درصد تهرانی ها بر اساس نرمال و زیر خط استاندارد، ۲۰ درصد کمی بیش از نرمال، ۱۵ درصد مصرف و ۵ درصد بسیار پرمصرف هستند که بیشتر این مشترکان در مناطق ۱، ۲ و ۳ تهران سکونت دارند ضمن اینکه ۱۶ درصد نرخ جریمه برای پرمصرف ها اعمال می شود.

آب ارزان قیمت و با کیفیت تهران

بختیاری با تکید بر اینکه آب تهران به صورت بسیار ارزان در اختیار شهروندان قرار می گیرد گفت:هزینه تولید و توزیع هر مترمکعب آب در تهران ۲ هزار و۵۰۰ تومان است در حالی که به طور میانگین تنها ۷۰۰ تومان از مشترک دریافت می‌شود.

وی ادامه داد: سرانه مصرف آب برای هر نفر ۲۵۰ لیتر است که گاهی مصرف هر نفر از ۳۰۰ لیتر هم عبور میکند و این امر باعث افزایش مصرف می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران خاطر نشان کرد: به خاطر ارزان فروشی آب، شرکت آبفای تهران یکی از شرکت های زیان ده است  و بیش از سه هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد.

وی از شهروندان تهرانی درخواست کرد همچنان نسبت به رعایت و صرفه جویی آب اقدام کنند چراکه این آب به سختی بسیار و با کیفیت بالا به دست مشترکان می رسد.

بختیاری با بیان اینکه ۳۷ درصد منابع آب استان تهران در حوزه شرب مصرف می‌شود گفت: بر اساس میانگین کشوری ۶درصد از منابع آب صرف حوزه شرب و بیش از ۹۰ درصد آن در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود که در تهران به خاطر تراکم بالای جمعیتی، بخش بیشتری به آب شرب اختصاص یافته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهرانگفت: بر اساس آمارها حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور در تهران قرار دارد.

تغذیه ورامین از پساب تهران

بختیاری با اشاره به تصفیه ۲۴۰ میلیون متر مکعب پساب گفت: ۹۰ درصد این پساب برای تغذیه دشت ورامین اختصاص یافته است.

وی اضافه کرد: با احداث سد لتیان و ماملو جلوی رودخانه جاجرود گرفته شد و باعث شد این دشت با چالش فرونشست روبرو شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از افتتاح تصفیه خانه فیروز بهرام خبر داد و گفت: با راه اندازی این تصفیه خانه در اسفند امسال ۱۹۰ میلیون متر مکعب به ظرفیت پساب تهران افزوده می شود.

وی افزود: اکنون ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای این تصفیه خانه هزینه شده است.

حل مشکل آب در روستاهای تهران

وی با تاکید بر اینکه ادغام آب و فاضلاب شهری و روستایی کار بزرگ و بی‌نظیر وزارت نیرو بود گفت: امسال بعد از ادغام، کیفیت خدمت‌رسانی در برخی روستاهای استان تهران ۲۰۰ درصد افزایش داشته است.

بختیاری افزود: در برخی روستاهای جنوب شرق استان تهران برابر سه سال اعتبار پیشین، اعتبار برای تاسیسات آبی دریافت کردند همچنین در برخی روستاها ۱۰ میلیارد تومان هزینه شد..

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران خاطر نشان کرد: اکنون تعدادی از روستاها تحویل آب و فاضلاب استان تهران نشده اند و با مقاوت توسط شورایاری ها مدیریت می شوند که برای حل مشکل برخی از این روستاها از شورای تامین استان کمک گرفته ایم تا از این طریق بتوانیم مشکل کم آبی را در روستاها حل کنیم.

وی ابراز داشت: بر اساس برنامه ریزی در چند روز آینه کلنگ شبکه آبرسانی در روستاهای صعب العبور فیروزکوه زده می شود.