به گزارش خبرگزاری آناتولی، اردوغان در سخنرانی ویدئویی خود در هفتاد و پنجمین نشست سران کشورهای عضو سازمان ملل متحد که به دلیل شیوع کرونا در آمریکا، امسال به صورت مجازی حضور یافتند، افزود: فلسطین در سایه ادامه سیاستهای خشونتبار اسرائیلی پیوسته در این سالها زخم خورده است.
وی تاکید کرد: حل اختلاف میان فلسطین و اسرائیل تنها از طریق تشکیل کشور فلسطینی دارای حاکمیت در مرزهای ۱۹۶۷ امکانپذیر است.
رئیسجمهوری ترکیه افزود: کشورهایی که به دنبال بازگشایی سفارت خود در قدس هستند باعث پیچیدهتر کردن اوضاع میشوند.
اردوغان در ادامه گفت: برخورد جهانی با ویروس همهگیر کرونا باعث شد به فکر ضرورت انجام اصلاحات در ساختار شماری از سازمانهای بینالمللی بیفتیم.
وی افزود: از زمان انتشار کرونا، همه را به تقویت همکاریهای بینالمللی برای مقابله با گسترش کرونا دعوت کردیم و به دهها کشور کمک فرستادیم.
وی همچنین گفت: با توجه ناکارآمدی و از بین رفتن اثربخشی سازمانهای بینالمللی ، باید درخصوص نهادها و قوانین خود تجدیدنظر کنیم.
اردوغان ادامه داد: امیدواریم خطراتی که کشورهای جهان را تهدید میکند، از بین بروند و ما همچنان به مبارزه با گروه های تروریستی ادامه میدهیم.
اردوغان درباره سوریه نیز گفت: حل بحران سوریه باید اولویت همه باشد و راهحل آن، اجرای قطعنامههای سازمان ملل است.
وی افزود: تا زمانی که جامعه جهانی موضع واحدی در قبال همه گروههای تروریستی اتخاذ نکند نمیتواند به یک راهحل دائمی برای مسئله سوریه دست پیدا کند.
رئیس جمهوری ترکیه همچنین ابراز امیدواری کرد که جامعه جهانی «برای از بین بردن سازمان تروریستی پ.ک.ک در عراق» صادقانه همکاری کند همانطور که در قبال داعش این کار را انجام داد.
وی درباره لیبی نیز گفت: جامعه جهانی عاملان جنایتهای جنگی در لیبی را محاکمه نمیکند.
رئیسجمهوری ترکیه تصریح کرد که اولویت ما حل درگیریها از جمله اختلافات و درگیری در شرق دریای مدیترانه است.
وی افزود: اقدامات یکجانبه یونان و بخش روم قبرص از سال 2003 سبب ایجاد مشکلاتی در منطقه شده است. تلاشهایی که برای دور کردن ترکیه از شرق دریای مدیترانه صورت میگیرد، راه به جایی نمیبرد.
اردوغان تصریح کرد: تنها مانع در برابر راهحلها در قبرص، موضع سرسختانه، جاهلانه طرف رومی آن است.
وی گفت: ما خواستار گفتوگو برای حل درگیری در شرق دریای مدیترانه هستیم و هرگونه تعدی به حقوق خود را رد میکنیم.
وی همچنین کشورهای شرق دریای مدیترانه را به گفتوگو و همکاری فراخواند و افزود: ترکیه پیشنهاد میدهد که کنفرانس منطقهای برگزار شود که ترکهای قبرص نیز در آن حضور داشته باشند.
اردوغان درباره برنامه هستهای ایران نیز گفت: مسئله برنامه هستهای ایران باید از طریق گفتوگو و با دیپلماسی و طبق قوانین بینالمللی حل شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش اشاره کرد که ترکیه میزبان شمار زیادی از آوارگان در سطح جهان است و با فداکاریهایی که میکند از کرامت انسانی دفاع میکند.