تهران - ایرنا - وزارت حج و عمره عربستان سعودی اعلام کرد به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا به زودی نرم افزاری رایانه ای ارایه می کند که درخواست انجام و امکان رزرو زمان ادای عمره از طریق آن ممکن خواهد بود.

به گزارش ایرنا ، محمد بن طاهر بنتن وزیر حج عربستان گفت که این وزارت خانه به زودی از طریق اینترنت برنامه ای را ارایه خواهد کرد که به شهروندان و افراد مقیم این کشور این اجازه را خواهد داد که درخواست ادای عمره و امکان رزرو زمان ادای مناسک و استفاده از خدمات جانبی خود را ثبت کنند. 

وی با بیان اینکه نرم افزار مربوطه تا هفته آینده در دسترس قرار می گیرد،  افزود: این اقدام به منظور جلوگیری از ازدحام و رعایت فاصله گذاری های اجتماعی گرفته شده است . 

خبرگزاری دولتی عربستان (واس) امروز (چهارشنبه) هم به نقل از عبدالرحمن بن عبدالعزیز السدیس رییس امور مسجد الحرام و مسجد نبوی (ص) گزارش داد که امکان حضور عمره گزاران در مسجد الحرام و همچنین زیارت روضه شریفه در مسجد النبی(ص) به صورت تدریجی فراهم شده است .

وی افزود : حضور تدریجی عمره گزاران در مسجدالحرام و مسجد النبی (ص) در راستای تدابیر پیشگیرانه برای ممانعت از شیوع ویروس کرونا اتخاذ شده است . 

دولت عربستان حج تمتع امسال را به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بدون حضور زایران خارجی برگزار کرد و تنها حدود ۱۰ هزار نفر از اتباع و افراد مقیم این کشور موفق به ادای حج تمتع شدند.

یک منبع رسمی در وزارت کشور عربستان هم گفت که این کشور اجازه برگزاری عمره مفرده با رعایت پروتکل های بهداشتی را صادر کرده است.
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان «واس» بر اساس بیانیه منتشر شده، این اقدام به دلیل تقاضای بسیاری از مسلمانان در داخل و خارج از کشور برای انجام عمره و تشرف به مناسک حج صورت گرفته است.
طبق این بیانیه انجام مراسم عمره مفرده  و ورود به مسجد الحرام و زیارت مسجد نبوی به صورت تدریجی انجام خواهد شد.
انجام عمره به سه مرحله تقسیم بندی می شود در مرحله اول: شهروندان و ساکنان عربستان از اکتبر ۲۰۲۰ (آبان ۱۳۹۸) می توانند وارد مسجد الحرام شوند که برای این مرحله به طور میانگین ۶ هزار زائر در روز با رعایت اصول بهداشتی در نظر گرفته شده است.
و در مرحله دوم  که از ۱۸ اکتبر شروع می شود  در حدود ۱۵ هزار عمره گزار و ۴۰ هزار نمازگزار می توانند مناسک حج  عمره را در مسجدالحرام و مسجد النبی  به جا آورند.
در مرحله سوم به همه عمره گزاران در داخل و خارج عربستان از اول نوامبر (آذر) اجازه ورود به طور تدریجی به مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) داده می شود این اقدامات تا زمان اعلام رسمی پایان شیوع ویروس کرونا ادامه خواهد یافت، ضمن اینکه ورود زائران خارجی فقط در صورتی امکان پذیر است که وزارت بهداشت اعلام کند که این کشور از نظر انتقال کووید ۱۹ در وضعیت بحرانی قرار ندارد.
در مرحله چهارم با اعلام از بین رفتن خطرات این بیماری همه گیر، ۱۰۰ درصد  ظرفیت مسجد الحرام و مسجدالنبی (ص)  به همه زائران اختصاص می یابد.
این منبع اظهار داشت که ورود زائران و نمازگزاران طبق برنامه ای تنظیم شده  با هدف رعایت استانداردهای بهداشتی و کنترل های مورد تأیید وزارت بهداشت و مقامات ذی صلاح توسط وزارت حج و عمره عربستان  اجرا می شود.