تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان تهران گفت: طی پنج ماهه گذشته از سال جاری، پنج برابر مدت مشابه سال گذشته در شهرک‌های صنعتی استان سرمایه، جذب شد.

صابر پرنیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال جهش تولید، بهبود زیر ساخت ها، تعیین تکلیف زمین‌های راکد، رسیدگی به موانع واحدهای تولیدی و جذب سرمایه گذاری را در دستور کار خود قرار داده ایم.

وی یادآورشد: بر همین اساس تکمیل زیر ساخت‌های آب و برق که نبود یا کمبود آنها گاه منجر به تعطیلی واحدهای تولیدی می شد، در دست اجراست.

این مقام  اظهارداشت: افزایش آبرسانی به میزان ۵۴۰ لیتر در ثانیه یکی از این اقدامات محسوب می شود که به تنهایی معادل ۷۰ درصد تلاش ۳۰ سال گذشته این شرکت به شمار می آید.

پرنیان ادامه داد: هفت پست برق ۶۳/۲۰ کیلوولت نیز در دستور کار قرار گرفته است که امسال و سال آینده به بهره برداری می رسد و به این ترتیب با همین افزایش ظرفیت‌های زیر ساختی زمینه اشتغال ۱۰۰ هزار نفر ایجاد می شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان تهران گفت: تمام قراردادهای ۳۰ سال گذشته تعیین تکلیف می شود تا به این ترتیب روند فعالیت زمین در اختیار یک هزار واحد صنعتی که به صورت راکد باقی مانده است، مشخص شود.

وی خاطرنشان کرد: پرونده این یک هزار واحد صنعتی بررسی و برای رفع مسائل آنان اقدام می شود و در صورتی که سرمایه گذار فاقد صلاحیت برای ادامه کار تشخیص داده شده، زمین از وی پس گرفته و به سرمایه گذار دیگری واگذار می شود.

پرنیان گفت: اگر سرمایه گذاران این شرکت با موانعی روبرو بودند که مانع از آغاز عملیات اجرایی طرح صنعتی آنان می شود، با کمک استانداری و سازمان‌های مربوطه اقدامات لازم برای گره گشایی انجام می گیرد.

به گفته این مسوول، اکنون ۵۰۰ طرح نیمه تمام راکد در شهرک‌های صنعتی این استان وجود دارد که در حد نصب سوله هستند و اقدامی برای ادامه عملیات اجرایی آن انجام نمی گیرد.

وی ثمره این پیگیری برای تعیین تکلیف را، حرکت جدی برای توسعه سرمایه گذاری و حمایت از تولید خواند که منجر به افزایش اشتغال در این حوزه می شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان تهران به معضل قانون منع استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری پایتخت اشاره کرد و گفت: این قانون که در سال ۱۳۴۶ مصوب شده، امروز یک قفل بزرگ پیش روی حوزه تولید و سرمایه گذاری استان تهران قلمداد می شود.

وی بیان کرد: امروز با توجه به تغییر فرآیندهای تولید، به کارگیری مدل‌های مختلف کاهش الایندگی و تبعیت از الگوهای زیست محیطی در محیط‌های صنعتی، به نظر می رسد این قانون فقط به مانعی بزرگ در برابر توسعه تولید این استان تبدیل شده‌است.

پرنیان به وضعیت فعالیت واحدهای صنعتی در شهرک‌های صنعتی استان تهران اشاره کرد و ادامه داد: اکنون ۱۷ درصد واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی این استان تعطیل، ۳۵ درصد در دست احداث و مابقی فعال است.

استان تهران ۱۸ شهرک و ناحیه صنعتی دارد که ۹ هزار و ۷۷۰ هکتار از زمین‌های آن از سند برخوردار است که هفت هزار و ۲۸۳ هکتار از این اراضی در مرحله عملیاتی قرار دارد و چهار هزار و ۸۵۲ هکتار جدید برای واگذاری آماده‌سازی می‌شود.