به گزارش ایرنا، وزیران خارجه امارات و بحرین روز ۲۵ شهریور ۹۹ (۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰) در کاخ سفید و با حضور «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم اشغالگر صهیونیستی پیمان عادیسازی روابط با این رژیم را امضا کردند.
به اعتقاد ناظران سیاسی از آنجا که بحرین و امارات همپیمان ریاض هستند و پیش از این نیز فعالیتهای سیاسی خود را پس از هماهنگی با عربستان انجام دادهاند، توافق یاد شده بدون همراهی و چراغ سبز ریاض، امکانپذیر نبوده است.
عربستان پس از اعلام توافق عادیسازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی در بیانیهای دو سویه از این توافق استقبال کرد و نه تنها آسمان خود را بر روی پروازهای مستقیم بین تلآویو و ابوظبی گشود، بلکه عملا راه را برای تغییر رویکرد خود در قبال رژیم اسرائیل هموار ساخت.
خبرگزاری فرانسه در آن زمان در گزارشی با اشاره به روابط پنهان عربستان با رژیم صهیونیستی نوشت که رسانههای سعودی در گزارش خود به موضوع استقبال این کشور از توافق عادیسازی روابط به طور مستقیم نپرداختند، اما حمایت «ملک سلمان» از راهحل پایدار و عادلانه در خصوص مساله فلسطین را برجستهسازی کردند.
فرانس پرس افزود: عربستان به عنوان مقدسترین در میان اماکن مقدس اسلامی نباید فورا از بحرین و امارات پیروی کند، چرا که به رسمیت شناختن اسرائیل، به مثابه خیانت به آرمان فلسطین شمرده و به تضعیف چهرهاش به عنوان رهبر جهان اسلام منجر خواهد شد.
در همین حال، رسانه آمریکایی «وال استریت ژورنال» شنبه هفته جاری فاش کرد که بزرگان آل سعود بر سر عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی دچار اختلاف شدهاند.
ملک سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی و پسرش «محمد بن سلمان» ولیعهد بر سر برقراری ارتباط با تل آویو به مشکل برخوردهاند.
براساس گزارش این نشریه، شاه عربستان حامی دیرینه تحریم رژیم صهیونیستی از سوی اعراب و پشتیبان مطالبه فلسطینیها در مورد تشکیل کشور مستقل فلسطینی است، اما ولیعهد آرزو دارد زودتر در زمینه آنچه ملحق شدن به اسرائیل در برابر ایران مینگرد، امکان مانوردهی داشته باشد.
در همین حال، " ترکی الفیصل " رئیس سابق سازمان اطلاعات و فرزند " فیصل " شاه اسبق عربستان (بین سالهای ۱۶۶۴ تا ۱۹۷۵ شاه عربستان بود و توسط شاهزاده " فیصل بن مساعد " ترور شد) در گفت و گو با شبکه " سی ان بیسی " آمریکا گفت که اگر پدرش توافق عادیسازی امارات و بحرین با اشغالگران اسرائیل را میشنید، ناراحت و ناامید میشد.
به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اطلاع رسانی «عربی ۲۱»، ترکی الفیصل در پاسخ به " هادلی گامبل " مجری شبکه سی ان بیسی ( CNBC) آمریکا مبنی بر اینکه آیا پدرش ملک فیصل بدون یافتن راه حلی برای فلسطینیها در چارچوب راه حل دو کشور، از توافق صلح امضا شده بین امارات و بحرین با اسرائیل ناراحت خواهد شد؟، افزود: با شناختی که از تعهد وی برای دستیابی به یک قرارداد مشخص کاربردی و قابل اجرا بین رژیم اسرائیل و کشورهای عربی دارم، او با شنیدن توافق عادیسازی روابط بین امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی ناامید و ناراحت میشد.
الفیصل با اشاره به تصمیم پدرش در سال ۱۹۷۳ برای قطع صادرات نفت به غرب، گفت که تصمیم وی (ملک فیصل) برای قطع صادرات نفت به آمریکا پس از آن اتخاذ شد که آمریکاییها قصد داشتند کمکهای خود در جنگ رمضان به رژیم اسرائیل را افزایش دهند و این اقدام (قطع نفت) آمریکا را مجبور کرد که بین رژیم اسرائیل و جهان عرب واسطه صادقی باشد.
وی تاکید کرد که ترامپ یک واسط صادق بین اعراب و رژیم صهیونیستی نبوده و نیست.
سخنان ترکی الفیصل در حالی انجام میشود که وی دوشنبه گذشته در گفت و گو با شبکه «اسکای نیوز» وابسته به امارات، سازش با صهیونیستها را حق حاکمیتی بیان کرد.
وی درباره توافق عادیسازی روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی گفته بود: حق حاکمیتی این دو کشور است که روابط خود با اسرائیل (رژیم صهیونیستی) را عادی کنند.