تهران- ایرنا- محققان دانشگاه شفیلد انگلیس با همکاری محققان دانشگاه سن پترزبورگ روسیه و دانشگاه فنی درسدن آلمان با استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی، نوعی ایمپلنت عصبی تولید کردند که دارای انعطاف‌پذیری بالایی است و هزینه تولید پایینی دارد.

به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری ساینس‌دیلی، این ایمپلنت برای شبیه سازی نخاع مدل‌های جانوری که دچار آسیب نخاعی بودند، با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته است و اکنون محققان در تلاشند تا آن را برای درمان آسیب‌های نخاعی در انسان مورد استفاده قرار دهند. این ایمپلنت با سطح مغز، نخاع، اعصاب محیطی و عضلات سازگاری دارد و این ویژگی آن را به گزینه مناسبی برای درمان عوارض عصبی مختلف تبدیل می‌کند.

برای تولید این ایمپلنت، ‌متخصص عصب‌شناسی طرح موردنظر خود را ارائه می‌کند و مهندسان آن را به یک مدل کامپیوتری تبدیل می‌کنند که دربرگیرنده دستورالعمل‌های لازم برای چاپ سه‌بعدی است. در مرحله بعد چاپگر سه‌بعدی با استفاده از مواد نرم و سازگار با محیط زیست، ایمپلنت را چاپ می‌کند. با استفاده از این فرایند می‌توان به سرعت تغییرات لازم را در ایمپلنت ایجاد کرد.

بدین ترتیب یک راهکار سریع، ساده و ارزان قیمت برای تولید ایمپلنت‌های مورد نیاز در اختیار متخصصان قرار می‌گیرد که به سرعت ایده‌های آنان را به یک راهکار درمانی بالقوه تبدیل می‌کند.

برقراری ارتباط بین مغز و کامپیوتر با استفاده از رابط‌های عصبی برای بسیاری از محققان، یک رویای بزرگ است که تاکنون هزینه و زمان بسیاری صرف آن شده است. اما راه دستیابی به این رویا از تولید ایمپلنت‌هایی می‌گذرد که قابلیت حس کردن و تولید پالس‌های الکتریکی مغز و سیستم عصبی را داشته باشند.

این فناوری جدید با استفاده از چاپ سه‌بعدی، فرایند ساخت ایمپلنت‌ها را سریع‌تر و ارزان‌تر می‌کند و انعطاف‌پذیری لازم برای سازگاری ایمپلنت و بخش‌های مختلف سیستم عصبی را در اختیار می‌گذارد و می‌تواند راه را برای تولید ایمپلنت‌هایی که رابط بین مغز و کامپیوتر محسوب می‌شوند، هموارتر کند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Biomedical Engineering منتشر شده است.