سنندج - ایرنا - حدود ۲ ماه از بهره‌برداری فاز یک پروژه شهرک صنعتی شماره چهار سنندج (سرنجیانه) می‌گذرد و در این مدت برخی از طریق سایت‌های اینترنتی اقدام به خرید و فروش اراضی این شهرک کرده‌اند اما شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان با فسخ قرارداد هر زمینی که آگهی آن در این سایت‌ها منتشر شده، دندان تیز طمع دلالان را کشید.

به گزارش ایرنا، احداث شهرک صنعتی شماره چهار سنندج (سرنجیانه) در دهه هفتاد مصوب و سال ۸۱ تملک اراضی آن شروع و سپس اجرای فاز نخست آن در سال ۸۵ آغاز شد، بدلیل داشتن معارض ملکی این مرحله به اتمام نرسید و منجر به توقف چندین ساله پروژه شد.

سال ۹۶ با بسیج همگانی و تاکید استاندار کردستان و همت شرکت شهرک‌های صنعتی، عملیات اجرایی این شهرک از سرگرفته شد با این تفاوت که مکان اجرای فاز یک تغییر کرد.

در شرایطی که کشور با تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی مواجه است مسوولان تمام تلاش خود را بکار گرفتند اجرای پروژه‌های عمرانی و صنعتی در هیچ کجای کشور از جمله کردستان متوقف نشود تا با شروع بکار آنها هم تولید و هم اشتغال افزایش یابد.

اجرای پروژه‌های شاخص رونق تولید و ثروت آفرینی را بدنبال دارد

استاندار کردستان با اشاره به اینکه یکی از مشکلات جدی در سنندج مربوطبه تامین زمین برای سرمایه گذاران است، گفت: با آغاز واگذاری اراضی شهرک صنعتی شماره چهار سنندج این مشکل تا حدودی برطرف شده است.

بهمن مرادنیا  با اشاره به احداث ۴۰۰ واحد صنعتی و ایجاد اشتغال مستقیم برای سه هزار نفر در این شهرک، افزود: از نیمه دوم سال ۹۶ این پروژه را فعال کردیم و با همکاری دستگاه‌های متولی عملیات اجرایی آن انجام شد.

وی یادآور شد: پروژه شهرک صنعتی شماره چهار سنندج بعد از ۱۹ سال هفته دولت امسال به بهره‌برداری رسید و بخشی از اراضی به ۱۵ سرمایه‌گذار واگذار گردید.

استاندار کردستان اضافه کرد: شروع بکار پروژه‌های پیشران و شاخصی همچون شهرک صنعتی سرنجیانه منجر به ایجاد و رونق تولید، اشتغال و ثروت آفرینی می شود. شروع بکار پروژه‌های پیشران و شاخصی همچون شهرک صنعتی سرنجیانه  منجر به ایجاد و رونق تولید، اشتغال و ثروت آفرینی می شود.

واگذاری ۱۳۰ قطعه زمین شهرک سرنجیانه

شهرک صنعتی شماره چهار سنندج یکی از پروژه‌های پیشران استان کردستان است که چهارم شهریور امسال در هفته دولت بهره‌برداری از آن آغاز و کلنگ اجرای عملیات احداث ۱۵ واحد صنعتی هم در آن بر زمین زده شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه شهرک سرنجیانه ۲۹۰ هکتار عرصه دارد، اظهار داشت: اراضی فاز نخست آن در ۷۵ هکتار آماده واگذاری به متقاضیان است.

احمد خسروی با اشاره به اینکه طبق برنامه‌ریزی انجام شده در این شهرک ۴۰۱ قطعه زمین با پیش بینی سرمایه‌گذاری یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به متقاضیان واگذار می‌شود، افزود: میزان اشتغال در این فاز شهرک هم با راه‌اندازی این واحدها سه هزار نفر است.

وی اضافه کرد: تاکنون ۱۳۰ قطعه زمین به سرمایه گذاران واگذار شده که از این تعداد ۳۸ قطعه بزرگ و مابقی به صورت کارگاهی است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان با بیان اینکه امکان ایجاد ۴۰۱ کارخانه و ۱۲۶ واحد بزرگ در این شهرک صنعتی مهیا است، یادآور شد: پروژه‌های عمرانی انجام شده در شهرک صنعتی شماره چهار شامل اجرای شبکه داخلی برق ۲۰ کیلو ولت، شبکه توزیع آب، جمع آوری فاضلاب و حفاری چاه جدید، اجرای خیابان کشی و محوطه سازی، اجرای پست برق فوق توزیع، شبکه مخابرات و گاز است که ۱۶۵ میلیارد و ۳۸۶ میلیون ریال هزینه داشته است.

خرید و فروش اراضی شرکت های صنعتی ممنوع است

اراضی شهرک‌های صنعتی جزو بیت‌المال است که با شرایط مناسبی به منظور ایجاد واحد صنعتی و تولیدی به سرمایه‌گذاران واگذار می‌شود و این افراد به هیچ وجه طبق قانون اجازه خرید و فروش این زمین‌ها را ندارند.

با این وجود عده‌ای اقدام به خرید و فروش این اراضی می‌کنند البته بعد از بهره برداری از شهرک صنعتی شماره چهار سنندج در سایت‌ دیوار تعدادی آگهی خرید و فروش زمین در این شهرک منتشر شد و شنیده‌ها هم حاکی از خرید و فروش زمین این مکان در برخی بنگاه‌های معاملات ملکی سنندج است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در واکنش به موضوع خرید و فروش اراضی شهرک صنعتی سرنجیانه اظهار داشت: از ۲ ماه پیش کمیته برنامه‌ریزی و نظارت بر اراضی شهرک‌های صنعتی استان با حضور نمایندگان دستگاه‌های مرتبط شروع بکار کرده است.

خالد جعفری اضافه کرد: نه تنها در شهرک صنعتی سرنجیانه بلکه در شهرک‌های صنعتی شماره یک و سه سنندج هم اقدامات جدی در راستای ممانعت از خرید و فروش اراضی و تغییرکاربری غیرمجاز واحدهای مستقر در آن انجام شده است.

وی افزود: افرادی که در سایت‌ها اقدام به بارگذاری آگهی فروش اراضی شهرک‌های صنعتی بویژه سرنجیانه را کردند، شناسایی و احضار شدند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان یادآور شد: اجازه سوءاستفاده عده‌ای از اموال بیت‌المال را نخواهیم داد و با فروشندگان این اراضی برخورد قانونی خواهد شد. اجازه سوءاستفاده عده‌ای از اموال بیت‌المال را نخواهیم داد و با فروشندگان این اراضی برخورد قانونی خواهد شد.

فسخ قرارداد چند طرح تولیدی در شهرک سرنجیانه

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان از فسخ قرارداد چند طرح تولیدی در شهرک صنعتی سرنجیانه خبر داد و گفت: بعد از مشاهده آگهی فروش زمین واگذار شده این شهرک در سایت دیوار اقدام به فسخ قرارداد این واحدها کردیم.

فروش اراضی شهرک های صنعتی اقدامی غیرقانونی و نشان از عدم رعایت ضوابط و مقررات و ترویج دلالی و زمین خواری است و این شرکت از طریق مراجع قضایی و امنیتی برای حفظ بیت‌المال و حمایت از سرمایه‌گذاری اقدام لازم را انجام می‌دهد.

خسروی اضافه کرد: افرادی از روی ناآگاهی و عدم اطلاع از نحوه واگذاری اراضی موجود در شهرک‌های صنعتی به آگهی‌های خرید و فروش مندرج در سایت‌ها در فضای مجازی اعتماد می‌کنند و وارد پروسه خرید می‌شوند و سپس در مرحله انتقال سند که امکان آن بدون مراجعه و موافقت شرکت شهرک‌های صنعتی وجود ندارد، متوجه مشکلات و موانعی که سر راهشان هست، می‌شوند.

خرید و فروش واحدهای تولیدی مستقر در شهرک های صنعتی امکان‌پذیر است ولی هرگونه خرید و فروش اراضی موجود در این شهرک‌ها بدلیل اینکه جزو اموال بیت‌المال بوده و با قیمت مناسب و یارانه‌ای به سرمایه‌گذاران واگذار شده، غیر قانونی است.

وسعت شهرک های صنعتی شماره یک و سه سنندج هر کدام ۶۰ هکتار است و با توجه به وسعت ۲۹۰ هکتاری شهرک شماره چهار این شهر با آغاز بکار واحدهای تولیدی و صنعتی در آن شاهد تحول چشمگیری در اقتصاد مرکز استان خواهیم بود.

وسعت اراضی شهرک های صنعتی در کشور ۱۵۰ هزار هکتار است و کمتر از یک درصد آن در کردستان که یک هزار و ۳۷۵ هکتار می‌شود، وجود دارد.

سرانه زمین صنعتی در کشور ۱۷ مترمربع و در کردستان ۹ مترمربع است که با پروژه‌ها و چشم‌اندازهای تعریف شده از سوی شرکت شهرک‌های صنعتی استان در دهه آینده امکان رسیدن این سرانه به حد کشوری وجود دارد.