شیراز-ایرنا-معاون هماهنگ کننده ستاد کل ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: دشمنان ایران به دنبال ایجاد شبهات در مورد دوران دفاع مقدس هستند، که یکی از شبهات ایجاد شده این است که چرا جنگ کردیم.؟

امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، چهارشنبه در سومین روز از آیین گرامیداشت دفاع مقدس که در دانشگاه صنعتی شیراز برگزار شد، افزود: سال ۵۷ انقلابی در کشور به وجود آمد که این انقلاب منافع نظام استکباری را زیر سوال برده بود، از این رو همه آنها به دنبال شکست انقلاب بودند و هدف اصلی حمله رژیم بعثی به ایران نیز شکست انقلاب بود.
معاون هماهنگ کننده ستاد کل ارتش، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران شروع کننده جنگ نبود و پس از وقوع جنگ از خود دفاع کرد، اظهار داشت: در زمستان سال ۱۳۵۹ دبیرکل وقت سازمان ملل متحد به ایران آمد تا با مذاکره جنگ را تمام کند که امام راحل گفتند ما با کسی جنگ نداریم، اینها از خاک ما بیرون بروند ما با آنها مذاکره می‌کنیم، و اگر از خاک ما بیرون نمی‌رفتند و ما مذاکره می‌کردیم، شرایط ما مثل رژیم صهیونیستی و سوریه می‌شد.
دریادار سیاری همچنین در پاسخ به پرسشی در باره شبهات مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر اینکه چرا بعد از فتح خرمشهر جنگ را تمام نکردیم؟ گفت: من در زمان جنگ در مقامی نبودم که بتوانم دلیل این کار را درک کنم اما باید توجه داشت که در سال ۱۳۶۱ خرمشهر آزاد شد اما هنوز حدود ۲ هزار کیلومتر خاک کشور در دست دشمن بود.
وی ادامه داد: امروز افتخار می‌کنیم که در دوران دفاع مقدس، میلی‌ متری از خاک جمهوری اسلامی ایران به دست دشمن نیفتاد.
معاون هماهنگ کننده استاد کل رتش جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند در تمام مدت دوران دفاع مقدس، عقلانیت حاکم بوده است و هر تصمیمی با تدبیر انجام شده است.

دریادار سیاری همچنین در پاسخ به این پرسش که در دوران جنگ شهدای زیادی تقدیم شد آیا با این تعداد شهدا ما پیروز جنگ بودیم؟ افزود: آیا بیرون کردن دشمن از سرزمین پیروزی نیست؟ آیا دشمنی که با هدف اصلی شکست انقلاب وارد جنگ شد و موفق نبود، پیروزی نیست؟ آیا به دست آوردن پیروزی به جز انجام جنگ با دشمن و تقدیم شهید امکان پذیر است؟ 
وی ادامه داد: در طول تاریخ ایران تنها در دوران دفاع مقدس بود که حتی یک وجب از خاک کشور جدا نشد و وقتی توانستیم دشمن را از خاک خود بیرون و انقلاب اسلامی را حفظ کنیم این خود پیروزی است.
این مقام نظامی افزود: تمام دنیا به حمایت از استکبار جهانی آمدند تا انقلاب اسلامی را زمین بزنند اما موفق نشدند و این پیروزی است و قبول قطعنامه نیز همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند از یک عقلانیت برخوردار بود.
حرکت برای خودکفایی ایران در صنعت دفاعی با فرمان امام (ره) آغاز شد

دریادار سیاری، همچنین در مورد دستاوردهای صنعت دفاعی کشور بیان کرد: حرکت برای خودکفایی کشورمان در صنعت دفاعی با فرمان امام (ره) آغاز شد و از آن مقطع و با پایان دفاع مقدس فعالیت در این زمینه در دستور کار قرار گرفت و در این عرصه موفق شدیم.
وی ادامه داد: توان ساخت تجهیزات دفاعی برای کشوری که ادعای استقلال طلبی می‌کند، مهم است و به همین سبب تشکیل جهاد خودکفایی و تحقیقات در ارتش پایه‌گذاری شده است.
دریادار سیاری افزود: تجهیزات باید توسط خود کشور ساخته شود و تعمیر و نگهداری آن به دست خودمان انجام شود.
این مقام نظامی اظهار داشت: در حال حاضر توانمندی صنعت دفاعی در کشور وجود داد و این یک افتخار ملی است که می‌توانیم زیردریایی بسازیم، این زیردریایی‌ها بالاترین سطح فناوری در دنیا را به خود اختصاص داده است.

دریادار سیاری اضافه کرد: امروز انواع خودروهای رزمی، تانک، نفربر، مهمات و غیره در کشور ساخته می‌شود در حالی که در گذشته چنین توانمندی نداشتیم.
وی گفت: در بحث پدافند هوایی نیز در دوران دفاع مقدس هیچ کدام از بخش‌های کشور زیر نظر پدافند هوایی قرار نداشت و شاید یکی از علت‌هایی که دشمن وارد طبس شد (پنجم اردیبهشت سال ۵۹) به دلیل نداشتن پوشش راداری بود اما امروز از این توان برخورداریم.
معاون هماهنگ کننده ستاد کل ارتش ادامه داد: امروز در منطقه پسابندر، فضایی به نام اتاق اقتدار داریم که سامانه راداری آن فعال است و هر کشتی از نزدیکی مرزهای آبی کشور ما عبور می‌کند باید علت حضورش را در این مسیر توضیح دهد و بر روی مرزهای دریایی ما کنترل وجود دارد، امروز گوشه ای از کشور نیست که پوشش راداری نداشته باشد و این تجهیزات همه در کشور ساخته شده است.
این مقام نظامی ادامه داد: در زمان جنگ تحمیلی، سامانه های موشکی بُرد متوسط و بلند نداشتیم اما امروز تعداد زیادی سامانه موشکی داریم.
دریادار سیاری افزود: در گذشته توانمندی ساخت ناو موشک‌ انداز نداشتیم اما امروز با تاکید رهبر معظم انقلاب، ناوهای زیادی ساخته‌ایم و باید همچنان با نگاه به آینده، برای ساخت تجهیزات و ابزارهای به روز تلاش کنیم.

وی ادامه داد: استفاده از تاکتیک‌ها از دیگر مولفه‌های اثرگذار بر توان دفاعی کشور است که در حال حاضر خودمان تاکتیک خلق می‌کنیم و در دوران دفاع مقدس نیز تاکتیک‌های ما به گونه‌ای بود که موجب شگفتی دشمن می‌شد.

دریادار سیاری، همچنین یکی از مهمترین مولفه‌های اثرگذار در توان دفاعی یک کشور را نیروی انسانی دانست و گفت: نیروی انسانی باید مومن، متعهد، متفکر، مخلص، منضبط، ایثارگر، از خود گذشته، شهادت طلب و ولایتمدار باشد و این نیروی انسانی را با چنین ویژگی‌ها و ارزش‌هایی پرورش می‌دهیم زیرا این نیروی انسانی، الهی محور است.
معاون هماهنگ کننده ستاد کل ارتش گفت: امروز به سه مولفه، توان دفاعی یعنی نیروی انسانی، تجهیزات و تاکتیک‌ها دست یافته‌ایم و در رزمایش‌ها از آن بهره می‌گیریم.

دریادار سیاری بیان داشت: اگر صلح می‌خواهیم باید آماده جنگ باشیم چرا که تا زمانی که قوی باشیم، دشمن جرات تعرض ندارد.
بی ادعایی، ویژگی بارز رزمندگان دفاع مقدس بود

رییس دانشگاه شیراز نیز در این آیین گفت: یکی از ویژگی‌های بسیار بارز و ویژه رزمندگان در دفاع مقدس، بی ادعایی آنان بود که بدون هیچ چشمداشتی در جبهه‌های نبرد، یکدل حضور یافتند و از آب و خاک دفاع کردند.
حمید نادگران افزود: مردم ایران، حساب مشکلات و تنگناهای امروز را از حساب جنگ، دفاع، جهاد و شهادت جدا می‌کنند و چنین مردمی شایسته خدمت هستند.
وی اضافه کرد: اینکه امروز در امنیت به سر می‌بریم مرهون تلاش‌هایی است که رزمندگان برای ما کردند.
نادگران ادامه داد: امروز دشمن در حوزه دفاعی در موضع ضعف قرار گرفته و این به دلیل اهتمام و تلاش‌هایی است که در کشور در حوزه دفاعی صورت گرفته است.

از سی و یکم شهریور تا ششم مهرماه به عنوان هفته دفاع مقدس نامگذاری شده است.