مهدی مجیدی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: غارها جاذبه زیادی برای طبیعتگردی دارند و علاوه بر آشنایی مردم با ارزشهای غار که اولین قدم برای حفاظت از آنها است میتواند با جذب گردشگران داخلی و خارجی از نظر اقتصادی در منطقه تاثیرگذار باشد.
وی اظهار داشت: غار علیصدر نیز به عنوان بزرگترین غار آبی قابل قایقرانی جهان همواره به عنوان اولین مقصد گردشگری در استان همدان مطرح بوده است.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر ابراز امیدواری کرد: در ۶ ماه دوم سال جاری نیز بتوان میزبان خوبی برای گردشگران باشیم.
مجیدی اظهار داشت: روز ملی غار پاک، فرصت خوبی برای ترویج ضرورت حفاظت از غارها بین مردم و مسوولان است که امروز در حرکتی نمادین با همکاری اهالی روستای علیصدر، کارکنان و دانش آموزان دختر نسبت به پاک سازی محوطه غار علیصدر اقدام شد.
وی ادامه داد: در این برنامه پس از پاکسازی سطح آب غار، محوطه داخلی و بیرونی غار علیصدر نیز توسط نوجوانان و کارکنان علیصدر پاکسازی شد.
مجیدی یادآوری کرد: امسال این غار برای چندمین بار بود که علاوه بر ضدعفونی، پاکسازی شد، هرچند علیصدر به دلیل نظارت دائمی، جزو غارهای پاک جهان است.
علیصدر تنها غار تالابی کشورمان است که بر اساس تحقیقات کارشناسان مطرح زمین شناسی دنیا، یکی از بی نظیر ترین و بزرگ ترین غارهای آبی جهان است که شکل گیری آن به دوره ژوراسیک دوره دوم زمین شناسی بر می گردد.
غار علیصدر در سال های ۱۳۴۱ و ۱۳۴۲ توسط تعدادی از کوه نوردان و غار نوردان گروه سینای همدان شناسایی شد و قایقرانی در این غار با وسایل ابتدایی در سال ۴۶ به همت دست اندرکاران امر تعریض دهانه غار امکان پذیر شد.
دمای داخل غار حدود ۱۶ درجه و دمای آب ۱۲ درجه سانتیگراد ثابت است PH آب تقریبا خنثی است و عمق آب بین نیم تا ۱۴ متر اندازه گیری شده است.
سختی آب غار علیصدر بالا بوده و از نوع آهکی است بنابراین استفاده از آن برای آشامیدن توصیه نمی شود، علیصدر غاری زنده است که هیچ گونه گاز سمی در آن یافت نمی شود و به علت وجود جریان هوا تنگی نفس در آن احساس نمی شود همچنین به علت نبود نور خورشید هیچگونه حیات جانوری در این غار دیده نشده است.
غار علیصدر در ۷۰ کیلومتری شمال غربی همدان و در یکی از مرتفع ترین مناطق استان در امتداد رشته کوه زاگرس واقع شده است و ارتفاع غار از سطح دریا ۲ هزار و ۱۸۰ متر است.