به گزارش ایرنا، «برهم صالح» افزود که آیت الله سیستانی در دیدار اخیر با نماینده دبیرکل سازمان ملل به طور واضح راه اصلاحات در کشور و مبارزه با فساد و عوامل تضعیف دولت را بیان کرده است.
وی ادامه داد که اگر صلح اجتماعی می خواهیم، بیانیه اخیر مرجعیت عالی دینی عراق این مسیر را به طور واضح و آشکار مشخص کرده است.
رییس جمهوری عراق در عین حال نسبت به هرگونه سهل انگاری در مبارزه با تروریسم هشدار داد و گفت که نباید نسبت به خطر تروریسم و بازگشت دوباره آن کوتاهی کرد.
وی بیان کرد که فساد و دخالت در امور حاکمیتی عراق بر روند مبارزه با تروریسم و افراط گرایی تاثیر می گذارد.
برهم صالح از فساد به عنوان یکی از چالش های مهم عراق یاد کرد و خواهان همکاری جامعه جهانی در مبارزه با فساد در کشورش شد.
صالح گفت که خواهان ائتلاف بین المللی همانند ائتلاف مبارزه با تروریسم برای مبارزه با فساد و خشکاندن منابع آن است.
رییس جمهوری عراق با اشاره به دیدار اخیرش با برخی از ایزدی های قربانی تروریسم افزود که جامعه جهانی باید مانع تکرار جنایت علیه ایزدی ها شود.
وی در همین راستا خواهان کمک سازمان ملل متحد و دیگر کشورها برای بازگرداندن آوارگان از جمله ایزدی ها به شهر و دیارشان شد.
صالح به خسارت هایی که عراق در طول یکسال گذشته از کاهش قیمت های نفت و همچنین همه گیری کرونا دیده اشاره کرد و گفت: کاهش قیمت های جهانی نفت و همه گیری کرونا ، عراق را در برابر چالش های بزرگ قرار داده است.
رییس جمهوری عراق با اشاره به گذشت یک سال از اعتراضات مردمی در عراق گفت: این حرکت اجتماعی بحث های جدی در خصوص زیرساخت های نظام و اصلاحات در کشور مطرح کرده است.
وی با بیان اینکه متعاقب این حرکت اجتماعی، اصلاحات جدی در کشورش آغاز شده تصریح کرد که گام هایی که در این راستا اتخاذ شده نشان می دهد که امکان تغییر مسالمت آمیز و قانونی به دور از خشونت در عراق وجود دارد.
صالح تشکیل دولت «مصطفی الکاظمی» را یکی از اقدامات در راستای پاسخگویی به مطالبات اعتراضات اجتماعی در عراق دانست و تاکید کرد که عراق دیگر امکان ندارد که در شرایط فعلی باقی بماند.
به گفته وی، زیرساخت های نظام در عراق در پاسخ به حرکت اجتماعی که در کشور شروع شده باید تغییر کنند و دولت در این راستا در برابر مسوولیت های بزرگی برای اصلاح فساد اداری و مالی قرار دارد.
رییس جمهوری عراق از فساد به عنوان چهره دیگر تروریسم یاد کرد.
وی بر ضرورت انجام انتخابات زودهنگام پارلمانی «سالم»، «شفاف» و «عادلانه» در سال آینده تاکید کرد.
صالح ابراز امیدواری کرد که دولت آتی برخاسته از انتخابات زودهنگام آینده، انتظارهای عمومی را در خصوص زندگی آزادمندانه و با کرامت تامین کند.
وی از دیگر چالش های دیگر عراق را وجود سلاح خارج از اختیار دولت ذکر کرد و افزود که نباید خارج از چارچوب دولت، سلاح در اختیار کسی باشد.
صالح همچنین خواهان تحقیق و پیگرد قضیه قتل تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی عراق شد.
رییس جمهوری عراق ابراز امیدواری کرد که سازمان ملل در همکاری با کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق، پشتیبانی های لازم را برای ممانعت از تخلف های انتخاباتی و استفاده از تهدید برای به دست آوردن آرا فراهم کند.
صالح گفت که طرح ما در عراق راسخ کردن مفهوم دولت مقتدر و توانمند در اعمال قانون و احقاق حقوق است و نمی خواهیم که کشورمان میدان تسویه حساب ها باشد زیرا آنچه بر عراق از جنگ و نقض حاکمیت رفته، کافی است.
وی وجود یک عراق باثبات و دارای حاکمیت را برای منطقه و امنیت و اقتصاد کشورها و مقابله با تروریسم مهم ارزیابی کرد.
صالح به حمایت عراق از قضیه فلسطین تاکید کرد و گفت که عراق حل قضیه فلسطین را برای ثبات منطقه و جهان ضروری می داند و خواهان تشکیل دولت فلسطین است.
وی همچنین با اشاره به تجربه ۷۵ سال از تاسیس سازمان ملل گفت که این سال ها در برگیرنده تجارب دردآوری است که از جمله آن در زمان حاضر آنچه است که بر عراق، سوریه و لیبی گذاشته است.
وی تاکید کرد که باید از این اتفاقات درس عبرت گرفت و برای طرح های توسعه ای و همچنین اصلاحات در سازمان ملل در راستای انتظارات مردم جهان تلاش شود.