محمدرضا امیری پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا بیان کرد: فرآیند قانونی روند استعفای این اشخاص در حال انجام است و برابر قانون باید آنها مجددا به صورت انفرادی استعفای خود را به صحن شورای شهر صدرا ارایه کنند و بعد از آن برای تایید نهایی به فرمانداری شیراز ارجاع دهند.
وی ادامه داد: استعفای دسته جمعی اعضای شورای شهر در قانون نیامده و برابر تبصره ۲ ماده ۱۵ قانون شوراهای اسلامی باید اعضا به صورت انفرادی موضوع استعفا را در صحن شورا مطرح و رای گیری کنند.
امیری اضافه کرد: در روزهای گذشته مذاکرات زیادی با اعضای شورای شهر صدرا برای اتمام ماموریت در مدت زمان چندماهه باقیمانده از عمر شورای پنجم انجام شده اما آنها همچنان بر موضوع استعفای همه اعضا تاکید دارند و انگیزهشان را نیز تسریع در روند الحاق این شهر جدید به شیراز یا موضوع ارتقا به لحاظ تقسیمات کشوری بیان کردند.
فرماندار شیراز در ادامه اظهار داشت: چنانچه اعضای شورای شهر صدرا استعفا دهند از اعضای علی البدل برای جایگزینی آنها دعوت خواهد شد و اگر با دعوت از این افراد تعداد اعضای شورا به حدنصاب نرسد در نهایت شورای شهر صدرا منحل اعلام خواهد شد.
وی بیان کرد: در صورت منحل شدن شورای شهر صدرا استاندار فارس جانشین این نهاد میشود تا انتخابات پیش رو شوراها در سه ماه اول سال آینده برگزار شود و نمایندگان جدید وارد شورای این شهر شوند.
اهالی صدرا کمترین نگرانی نداشته باشند
وی خطاب به اهالی شهر جدید صدرا گفت: جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد زیرا قانون برای این شرایط هم پیش بینیهایی انجام داده و قطعا خدمات رسانی به مردم و شهروندان بدون کمترین خللی انجام خواهد شد و مدیریت شهری صدرا کماکان در حال خدمت رسانی به شهروندان خواهد بود.
الحاق یا ارتقای صدرا؟
امیری در پاسخ به سوالی در زمینه پیگیری موضوع الحاق یا ارتقای شهر صدرا گفت: به لحاظ قانونی میتوان با تشکیل ۲ دهستان و ۱ بخش به مرکزیت صدرا،بخشداری در این شهر ایجاد کرد که البته ایجاد ۲ دهستان به دلیل کمبود عناصر لازم کمی دشوار است.
وی ادامه داد: پیشنهاد دیگری نیز مطرح است که استاندار فارس و دستگاههای اجرایی و نمایندگان مجلس آن را دنبال میکنند که این موضوع نیازمند اصلاح قانون است که یک شهرستان بدون ساختار و با لحاظ استثنا ایجاد شود.
وی موضوع الحاق صدرا به شیراز را یکی از محتملترین گزینههای پیش رو عنوان کرد و افزود: این مورد هم شاید در کوتاه مدت به نتیجه نرسد اما در نهایت مسولان ارشد استان و شهرستان و همچنین نمایندگان مجلس به جد پیگیر این مسأله هستند.
صدرا مورد غفلت نبوده
فرماندار شهرستان شیراز گفت: برخلاف تصور بعضی که میگویند صدرا مورد غفلت قرار گرفته اینگونه نیست و این شهر همیشه در اولویت توجه مسولان ارشد شهرستان و استان بوده است.
وی اظهار داشت: صدرا براساس قانون شهرهای جدید ایجاد شده و شرکت عمران بعنوان نماینده دولت در این شهر وظایفی دارد و مدیریت شهری نیز براساس قانون خدمات رسانی به مردم را انجام میدهد و سایر موسسات عمومی و نهادها نیز وظایف خود را در این شهر پیگیری میکنند.
امیری اضافه کرد: مناطقی در سطح شهر شیراز وجود دارد که جمعیت این محلها با صدرا برابر است و بعضاً کمبودهایی در این مناطق وجود دارد که در صدرا اینگونه نیست.
صدرا در مسیر تحول
وی در ادامه بیان کرد: شهر صدرا طی دو سال اخیر به لحاظ خدمات رسانی و انجام امور زیرساختی متحول شده است.
وی اضافه کرد: ایجاد مسیر دسترسی جدید بعد از قریب به ۲۰ سال که تنها یک محور به سمت صدرا وجود داشت،رفع مشکل آب شرب ،تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شرق شهر جدید صدرا در شرایط اقتصادی کنونی و افتتاح آن تا یک ماه آیند بخشی از اقدامات انجام شده در این شهر طی دو سال اخیر بوده است.
اعضای شورای شهر صدرا در یکصد و هفتاد و سومین جلسه این نهاد طی هفته گذشته بصورت دسته جمعی از عضویت در شورای پنجم این شهر جدید استعفا دادند.
در نامهای که به امضای حمیدرضا صادقی،خسرو رزمجویی ،مهدی کشاورز، کاظم قائدی و مسعود رحیمی رسیده است این پنج عضو ضمن درخواست استعفا، پیشنهاد کردهاند که برای ایجاد رفاه عمومی و همچنین زمینه مناسب برای رشد و توسعه پایدار شهری ،صدرا به شیراز الحاق شود.
شورای شهر صدرا ۷ عضو دارد که تاکنون سه عضو آن به دلیل مشکلات مالی و ... دستگیر شدند.
کاظم قائدی عضو علی البدل این نهاد اواخر شهریور ۹۹ جایگزین حسام پرواز دوانی اولین عضو دستگیر شده این نهاد شد.
صدرا در فاصله حدود ۲۰ کیلومتری شمال غرب شیراز اوایل دهه ۱۳۷۰ برای سکونت افراد در نزدیکی کلانشهر شیراز بنا نهاده شد و بنا بر اعلام مسوولان این شهر جدید، هماینک بیش از یکصد هزار نفر جمعیت دارد.