بجنورد- ایرنا- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی گفت: ۵۲ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل ۳۰ پروژه در حوزه گردشگری استان سرمایه‌گذاری شده است و تعدادی پروژه هم بخش خصوصی هم اکنون در دست اجرا دارد.

به گزارش روز پنجشنبه روابط‌عمومی این اداره کل، حبیب یزدان پناه اظهار داشت: این میزان سرمایه گذاری که در یک سال اخیر انجام شده در بخش های مختلف حوزه گردشگری از جمله تکمیل زیرساخت های مناطق گردشگری و مرمت کمپینگ‌های گردشگری بوده  است.

وی گفت: علاوه بر این، بخش خصوصی نیز ۲۴ پروژه گردشگری شامل مرکز تفریحی گردشگری، هتل، اقامتگاه‌ بوم‌گردی، مجتمع اقامتی پذیرایی و بین‌راهی با حجم سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۱۱۰ میلیارد و ۶۴۸ میلیون ریال در حال ساخت دارد.

وی با بیان اینکه تعدادی از این پروژه‌ها پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد دارند و بهره‌برداری از آن‌ها در سال جاری پیش‌بینی شده است، افزود: چهار هتل، دو مجتمع گردشگری، چهار مجتمع اقامتی، پذیرایی و بین‌راهی و دو مرکز تفریحی گردشگری در حال ساخت در استان وجود دارد که با بهره‌برداری از آن‌ها ظرفیت اقامتی استان دو برابر می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی با اشاره به اینکه توسعه این زیرساخت‌ها را در روستاهای هدف گردشگری و روستاهایی که قابلیت جذب گردشگر دارند، در راستای ایجاد اشتغال روستایی دنبال می‌کنیم، گفت: تاکنون برای قریب به ۵۰ روستای استان، اقدامات زیرساختی و طرح‌های مهم گردشگری اجرایی شده است.

یزدان‌پناه اشاره‌ای نیز به وضعیت کنونی تأسیسات و اماکن اقامتی گردشگری خراسان شمالی داشت و تصریح کرد: ۱۸۰ واحد گردشگری شامل هتل، مهمان پذیر، خانه مسافر، مجتمع اقامتی تفریحی، اقامتگاه بوم‌گردی، سفره‌خانه سنتی، رستوران بین‌راهی و دفاتر خدمات مسافرتی در استان فعالیت دارند.

او استقبال از بوم‌گردی های استان در نیمه دوم سال گذشته و قبل از شیوع کرونا را بسیار بالا توصیف کرد و افزود: «در حال حاضر قریب به ۴۰ اقامتگاه بوم‌گردی در روستاهای خراسان شمالی ایجاد شده است که در مجموع با ظرفیت ۱۴۴ اتاق، در کنار سایر ظرفیت‌های اقامتی استان، در حال فعالیت هستند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی تصریح کرد: ۲۲ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۱۲۷نفر، تعداد مسافر ورودی به استان از نیمه سال ۹۸ تا کنون است و همچنین طی این مدت، ۵۸۷ گردشگر خارجی نیز وارد خراسان شمالی شدند.

 ۱۵۹ مرکز اقامتی، رفاهی و پذیرایی در خراسان شمالی وجود دارد که ظرفیت پذیرش آن ها هزار نفر است.

این استان با دارا بودن ۸۶۳ هزار نفر دارای  ۱۱۵ جاذبه گردشگری، ۲۴ منطقه نمونه ملی و استانی و هشت روستای هدف گردشگری مقصدی بکر برای طبیعت دوستان و علاقه‌مندان به فرهنگ و آیین‌های اقوام مختلف است.