یزد - ایرنا - یک واحد آموزشی با چهار میلیارد تومان از محل کمک های خیری روز پنجشنبه در احمد اردکان با حضور استاندار یزد و تعدادی از مسوولان محلی به بهره برداری رسید.

به گزارش ایرنا،این واحد آموزشی در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۳۰۰  مترمربع و با زیربنای  هزار و ۱۰۰  مترمربع در ۲ طبقه به همت آیت‌الله سید مصطفی محقق داماد ساخته شد و دارای سالن نمازخانه، آزمایشگاه، کتابخانه، اتاق مشاوره، سالن آی. تی  و سایر امکانات آموزشی است و با افتتاح آن فضای آموزشی برای بیش از ۱۸۰ دانش آموز دختر دوره دبیرستان شهر احمدآباد اردکان فراهم شده است.

استاندار یزد در آیین افتتاح این مدرسه با بیان اینکه احمدآباد اردکان شهر خیران، بزرگان و عالمان دین ، علم و ادب است گفت: ساخت مصلی بزرگ چندمنظوره آن به‌همت امام‌جمعه این شهر، نمونۀ کارهای جامع‌نگری در این منطقه است.

محمدعلی طالبی اظهار کرد: ظرفیت‌های زیاد خیری در بخش‌های صنعتی و مردمی منطقه وجود دارد که باید هدایت شود و برنامه‌ای جامعی برای ایفای تعهدات صنایع و معادن و نقش‌آفرینی آن‌ها در توسعۀ شهرستان‌های استان در حال تهیه و تدوین است.

۲۵ درصد فضای آموزشی استان یزد شراط مناسبی ندارد

 همچنین مدیرکل آموزش و پرورش یزد اظهارکرد: تاکنون با همراهی مسوولان و مدیران، اعضای شورای آموزش و پرورش ، معلمان و همکاران در حوزه های مختلف موفقیت های زیادی در آزمون سراسری، المپیادهای علمی و جشنواره های خوارزمی نوجوان و جوان، حوزه های فرهنگی، وزرشی، قرآن،نماز و عترت در استان کسب شده است .
عباسعلی دانافر افزود : همه این موفقیت ها و تلاش های ارزنده برای تحقق سند تحول بنیادین و تربیت دانش آموزان و به خصوص تلاش در جهت توسعه متوازن رشته های تحصیلی و هدایت دانش آموزان به سمت رشته های مهارتی و فنی و به ویژه حوزه های دانش بنیان برای آماده سازی نیروی انسانی در جهت برنامه های توسعه استان آغاز شده است.
وی یکی از الزامات زیربنایی مهم در مسیر تحقق سند تحول بنیادین را برخورداری از فضای آموزشی مناسب و تجهیزات مورد نیاز برای تعلیم و تربیت دانش آموزان عنوان کرد .
به گفته دانافر، ۲۵ درصد فضاهای آموزشی استان شرایط مناسبی ندارند و غیراستاندارد و غیرایمن است که این رقم در 

 اردکان بیش از ۵۰  درصد است که بخشی در طرح تخریب و بازسازی و بخشی هم نیاز به تعمیر و مرمت دارد.
این مسوول افزود : با همت و همراهی افراد نیک اندیش ، همراهی و همکاری مجموعه اداره کل نوسازی ، توسعه و تجهیزمدارس مدارس به سرعت در حال رفع این مشکل هستیم و فضاهای جدید در حال ساخت و ساز است.

همکاری حدود ۲ هزار خیرمدرسه ساز و مدرسه یار با آموزش و  پرورش یزد
دانافر با اشاره به اینکه حدود ۲ هزار خیر مدرسه ساز و مدرسه یار با آموزش و پرورش همکاری دارند، گفت : آنها در ۶ ماهه نخست سال ۹۹ ، ۴۳ پروژه یعنی به طور میانگین ماهانه ساخت هفت باب فضای آموزشی را تعهد کرده اند .
وی افزود : در شهرستان اردکان در مدت ۲ سال گذشته نهضت مدرسه سازی شروع شد که در مجموع ۱۵ مدرسه خیری ساخته شد که بیشتر این واحدها ۱۲ کلاس درس دارد، و روند کمک های خیری با همین شتاب ادامه دارد.
دانافر تصریح کرد: ساخت دبیرستان دخترانه به همت استاد فرزانه آیت الله محقق داماد که از چهره های ماندگار علمی و فرهنگی جهان اسلام است، و حرکت زیبای معظم له در این امر خیر نقش بسیار تاثیرگذاری دارد، می تواند موجب گسترش و ترویج فرهنگ خیری به ویژه در مدرسه سازی شود .

۶۴ درصد مدارس اردکان استاندارد نیست

 همچنین نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی با قدردانی از زحمات آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد در تامین فضای آموزشی یادآور شد: ترقی و پیشرفت هر کشوری در گرو توجه و رسیدگی به وضعیت آموزش و پرورش آن است.

محمدرضا دشتی اردکانی با تأکید بر لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با شیوع ویروس کرونا در مدارس اضافه کرد: طبق آمار و ارقام‌ها، ۶۴ درصد مدارس شهرستان استاندارد نیست و در بازدیدهای میدانی شاهد بودیم که امکانات فیزیکی موجود کم است.

وی افزود: پیگیری‌ها برای لحاظ کردن شهر احمدآباد در منطقه سه آموزشی از طریق رایزنی با وزیر مربوطه انجام شده است .

نماینده استان یزد در مجلس با بیان اینکه کارخانه ها و صاحبان معادن به تعهدات اجتماعی خود در قبال شهرستان عمل نمی‌کنند، افزود: مهاجرپذیری اردکان به دلیل ورود نیروی کار برای اشتغال در صنایع یکی از دلایل عمده افزایش جدی تعداد دانش آموزان و کمبود فضای فیزیکی مدارس است در حالی که با وجود صنایع، صرفاً چهار مدرسه ساخته می شود که انتظار بسیار بیش از اینهاست.

دشتی اردکانی اظهار امیدواری کرد که نهضت مدرسه‌سازی که در اردکان آغاز شده است با همکاری مردم و مدیران واحدهای تولیدی ادامه یابد .

وی اظهار کرد: از متولیان امر می‌خواهم برای تغییر سهمیۀ مناطق کم‌تر توسعه‌یافته در آزمون سراسری دانشگاه ها برای کسب رتبه‌های بهتر اقدام کنند.

برای موفقیت در کار باید از آموزش و پرورش شروع کرد

همچنین آیت‌الله محقق داماد گفت: با توجه به تجربۀ ای که دارم، برای موفقیت در اخلاق، تربیت و دین باید کارها را از آموزش‌ و پرورش شروع کرد ، اگر مسوول هستیم؛ مسوول جهل مردم هم هستیم و پرورش و تربیت اخلاقی باید هم‌پای آموزش در مدارس رشد کند.

وی افزود: مدرسه باید به ما بیاموزد که حسد نورزیم، دشمنی‌ها را کم کنیم و بداخلاقی نکنیم، زیرا مدرسه محل آموزش فداکاری، امانتداری و مهربانی است.

تعداد دانش آموزان شهرستان اردکان حدود ۲۱ هزار نفر است.