هادی حق شناس روز پنجشنبه در مراسم معرفی دستگاه های برتر طرح شهید رجایی گلستان اظهار داشت: در این استان محصولات فراوان و متنوعی تولید می شود اما به دلیل ضعف در بازگانی و نبود زمینه کافی برای صادرات، این تولیدات انبوه منجر به افزایش درآمد کشاورزان نمی شود.
وی ادامه داد: گلستان در تولید ۱۵ نوع محصول کشاورزی رتبه های اول تا ششم کشور را در اختیار دارد اما نمی تواند از این فرصت برای تقویت بخش های مختلف کشاورزی استفاده کند که راه اندازی بندر با امکان تبادل کالا با کشورهای همسابه، امکان تقویت مناسبات تجاری و صادرات محصولات کشاورزی استان را فراهم خواهد کرد.
وی گفت: تاکنون با مجوز ایجاد بندر چوب در گلستان موافقت شده و این دستاورد می تواند آغاز رفع مشکل بازرگانی محصولات کشاورزی منطقه و رونق تولید باشد.
وی همچنین به پیگیری احداث راه آهن اینچه برون - گنبدکاووس - آزادشهر - شاهرود اشاره کرد و افزود: تفاهم نامه اجرایی این طرح با مشارکت وزارت راه و شهرسازی با ۴۰ درصد مشارکت و بقیه با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و قرارگاه خاتم الانبیا بسته شده است.
طرح راهآهن اینچه برون - گنبدکاووس - آزادشهر - شاهرود و اتصال آن به کریدور ریلی شمال - جنوب به اعتقاد کارشناسان اقتصادی مهمترین حلقه مفقوده در ایجاد زیرساختهای توسعهای گلستان است که احداث آن نقش موثری در توسعه اقتصادی و صادرات غیرنفتی این استان به کشورهای شرق و مرکز آسیا خواهد داشت.
اجرایی شدن این طرح ۱۸۶ کیلومتری در فاز اول حداقل ۵۰۰ کیلومتر مسیر اتصال به کریدور شمال - جنوب (بافق - بندرعباس) و در فاز دوم اتصال راه آهن شاهرود به این کریدور را ۵۰۰ کیلومتر دیگر کوتاهتر میکند.
در این جلسه از مدیران و کارشناسان میراث فرهنگی، استاندارد ، شرکت توزیع نیروی برق، بنیاد شهید و امور ایثارگران، اقتصاد و دارایی، آموزش و پرورش، پزشکی قانونی، جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی، شیلات و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان دستگاه های برتر جشنواره شهید رجایی گلستان قدردانی شد.
به گفته قدرت الله عابدی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان ، امسال در طرح شهید رجایی از ۶۶ دستگاه مجاز ، ۴۹ دستگاه در فرایند ارزیابی طرح مزبور شرکت کرده بودند.