همدان- ایرنا- هشتمین مسابقه خوشه برتر انگور عصر پنجشنبه با حضور ۶۵ کشاورز در شهرستان ملایر برگزار و چهار باغدار به عنوان برتر شناخته شدند.

دبیر هشتمین جشنواره خوشه برتر انگور روز پنجشنبه در حاشیه این آیین به ایرنا گفت: این جشن در هشتمین سال برگزاری خود به عنوان یک نماد در معرفی انگور در سطح ملی و بین‌المللی عمل کرده و تاکنون نتایج خوبی کسب کرده‌ایم.

اکبر رحیمی افزود: به دلیل شیوع ویروس کرونا امسال تعداد شرکت‌کنندگان در این مسابقه کمتر از سال‌های گذشته بود.

وی بیان کرد: امسال ۶۵ کشاورز از سطح شهرستان ملایر و استان مرکزی در این مسابقه شرکت کردند و پس از داوری چهار باغدار به عنوان برتر معرفی شدند.

مدیرعامل شرکت تعاونی پیمان گستر ادامه داد: این مسابقه قرار بود هفته گذشته برگزار شود که با توجه به همزمانی حضور اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس به این شهرستان، مسابقه به امروز/پنجشنبه/ موکول شد و به خاطر جابجایی زمان مسابقه و وضعیت شیوع ویروس کرونا استقبال باغداران کمتر از سال‌های قبل بود.

رحیمی گفت: باغدارانی که در این مسابقه برتر شدند، همه زیر نظر طرح باغدار نمونه بودند و از طرح‌های نوین در باغداری استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه جشن این مسابقه و اهدای جوایز به باغداران بعد از ماه صفر برگزار خواهد شد اظهار داشت: جشن مسابقه خوشه برتر سال گذشته قرار بود همزمان با جشن جهانی انگور و بعد از انتخابات برگزار شود، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا هنوز موفق به برگزاری این جشن و اهدای جوایز به باغداران نمونه نشدیم.

دبیر هشتمین جشنواره خوشه برتر انگور همچنین سلامتی، یکنواختی، درشتی، وزن و قند موجود در خوشه انگور را پنج آیتم در انتخاب خوشه‌های برتر عنوان کرد و افزود: سازمان جهاد کشاورزی همدان و ملایر، پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر و شرکت تعاونی پیمان گستر داوری این مسابقه را بر عهده داشتند که سه نفر به عنوان خوشه برتر و یک نفر به عنوان سنگین‌ترین خوشه انتخاب شد.

رحیمی تاکید کرد: در چند سال گذشته برگزاری این مسابقه، تجربه نشان داد باغدارانی که زیر نظر طرح باغدار نمونه بودند، کیفیت و سلامت محصول و افزایش بهره‌وری محصول آنها ارتقا یافته و در زمینه باغداری موفق عمل کردند.

وی با بیان اینکه شرکت پیمان گستر از سال ۸۳ مجری طرح ملی باغدار نمونه است، خواستار حمایت ویژه مسوولان برای اجرای این طرح شد و گفت: مسوولان اگر در حوزه باغداری دغدغه و مشکل دارند، ما طرح و ایده بسیاری برای حل این مشکلات داریم، در صورتی‌که حمایت شویم.

رحیمی یادآور شد: در سفر کمیسیون کشاورزی مجلس به ملایر، مشکلات زیادی در حوزه باغداری مطرح شد که با طرح‌ها و ایده‌های ما مشکلات در زمینه باغداری قابل حل است و در صورت حمایت مسوولان می‌توانیم این برنامه‌ها را عملیاتی کنیم.

شهرستان ملایر حدود ۱۱ هزار هکتار باغ انگور دارد که سالانه بیش از ۲۴۰ هزار انگور از سطح این تاکستان‌ها برداشت می‌شود.