«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا جمعهشب در یک سخنرانی انتخاباتی مدعی شد که ایران و ونزوئلا قصد مذاکره و توافق با واشنگتن را دارند، اما او قصد دارند هر توافقی را به پس از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در آبانماه موکول کند.
ترامپ با این ادعا که در صورت پیروزی در انتخابات پیش رو، شرایط توافق را برای ایران و ونزوئلا سختتر خواهد کرد، افزود که حتی اگر ایران و ونزوئلا نیز اکنون خواهان مذاکره باشند، او قصد دارد تا پس از انتخابات منتظر بماند.
ادعای ترامپ در حالی است که ایران بارها تاکید کرده هیچ مذاکرهای برای برجام نخواهد کرد و تنها زمانی حاضر به مذاکره خواهد بود که آمریکا به برجام بازگشته و همه تحریمهایی را که مجددا علیه ایران وضع کرده، لغو کند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیشتر بارها تاکید کرده است که ایران پشت میز مذاکره در کمیسیون برجام بود و هست و این آمریکا بود که با خروج از برجام و بازگرداندن تحریمها، میز مذاکره را ترک کرد و اکنون باید بازگردد.
رییس جمهوری آمریکا در اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج کشورش را از برجام اعلام کرده و به رغم قوانین بینالمللی و با نقض قطعنامه ۲۲۳۱، همه تحریمهای رفع شده به واسطه این توافق را علیه ملت ایران بازگرداند.
دولت ترامپ پس از ناامیدی از تسلیم کردن ایران با خروج از برجام و بازگرداندن تحریمها و همچنین کمپین فشار حداکثری، از مردادماه گذشته تلاشی را برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی که قرار است ۲۷ مهرماه منقضی شود، آغاز کرد.
قطعنامه پیشنهادی دولت ترامپ برای تمدید تحریم تسلیحاتی با ۱۱ رای ممتنع، ۲ رای مخالفت و تنها یک رای موافق در شورای امنیت سازمان ملل متحد شکست خورد. پس از این شکست، دولت ترامپ تلاشی دیگری را آغاز کرد تا تحریمهای بینالمللی را علیه ایران بازگرداند.
تلاش ترامپ برای سوء استفاده از قطعنامه ۲۲۳۱ برای فعال کردن مکانیسم ماشه نیز شکست خورد و جامعه بینالمللی اعلام کرد که آمریکا حق فعال کردن این مکانیسم را ندارد.