به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، این سازمان در عین حال اعلام کرد حتی احتمال دارد بدون اقدام متمرکز برای مهار این بیماری، موارد مرگ و میر ناشی از این بیماری از این رقم نیز فراتر رود.
«مایک رایان» رئیس بخش برنامه های اضطراری سازمان جهانی بهداشت گفت: مگر آنکه کاری صورت گیرد، در غیر اینصورت نه تنها ۲ میلیون فوتی قابل تصور است، بلکه متاسفانه بسیار محتمل است.
شمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا از حدود ۹ ماه پیش زمانی که اولین بار این ویروس در چین شایع شد، به نزدیک به یک میلیون نفر رسیده است.
رایان با اعلام اینکه در هیچ کجا از جمله در آفریقا از خطر رها نیستیم، گفت که جوان ها نباید مسئول افزایش اخیر موارد ابتلا برشمرده شوند، حتی با وجود نگرانی هایی مبنی بر اینکه آنها عامل گسترش شیوع این ویروس پس از کاهش قرنطینه و محدودیت های کرونایی در سراسر جهان هستند.
وی تاکید کرد که تجمعات مردم از هر رده سنی در محیط های سربسته، عامل افزایش شیوع این بیماری است.
براساس این گزارش، سازمان جهانی بهداشت در حال ادامه مذاکرات با چین در مورد مشارکت این کشور در برنامه ای تحت عنوان «کواکس» است که با هدف تضمین دسترسی سریع و برابر به واکسن کووید – ۱۹ در سطح جهانی طراحی شده است.
«بروس آیلوارد» مشاور ارشد سازمان جهانی بهداشت گفت: درحال گفت و گو و رایزنی با چین درمورد موسوولیت پذیری در این برنامه هستیم.
وی یادآور شد که تایوان به این طرح ملحق شده حتی با وجودی که عضو سازمان جهانی بهداشت نیست و بدین ترتیب رقم کلی شرکت کنندگان در این طرح به ۱۵۹ رسیده است. حدود ۳۴ کشور هنوز در مرحله تصمیم گیری برای پیوستن به این برنامه هستند.
«ماریانجلا سیموآ» دستیار مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت که این نهاد وابسته به سازمان ملل پیش نویس معیارهای ارزیابی استفاده ضروری از واکسن کووید –۱۹ را برای کمک به راهنمایی تولیدکنندگان دارو در شرایطی که آزمایش های واکسن به مراحل پیشرفته برسد، منتشر کرده است.
وی افزود که این اسناد تا ۸ اکتبر (۱۷ مهر) برای اعلام نظر عمومی ارائه می شود.
هدف از برنامه کواکس این است که دو میلیارد دُز واکسن ایمن و موثر کرونا تا پایان سال ۲۰۲۱ مهیا شود.
تاکنون ۳۲ میلیون و ۷۶۵ هزار و ۲۷۴ نفر به کووید – ۱۹ مبتلا شده اند. از این تعداد، ۹۹۳ هزار و ۴۶۴ نفر فوت کرده و ۲۴ میلیون و ۱۷۸ هزار و ۴۲۱ نفر بهبود یافته اند.
ویروس کرونا موسوم اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفند ماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.