سرتیپ قاسم فراوان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تشریح فضای تحت پوشش پدافند هوایی کشور، گفت: عملیات پدافند هوایی، دفاع از فضای هوایی کل کشور است که دو میلیون ۴۰۰ هزار کیلومتر را شامل میشود و درعملیاتهای دفاع مقدس از غرب، شمال غرب، جنوب و خلیج همیشه فارس را در برمیگرفت.
معاون عملیات قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا با اشاره به پیشرفتهای حوزه دفاعی و نظامی کشورمان اظهار داشت: پیشرفتها در عرصه سازندگی و فناوری دفاعی مرهون اراده «ما میتوانیم» حضرت امام(ره) در روح ملت و نیروهای مسلح بوده است. فرماندهی حضرت امام و اعتقاد واقعی به توانایی و حمایت های مردمی رمز موفقیت ما در جنگ و پیشرفتهای حوزه دفاعی بعد از جنگ بوده است.
آمریکا قدرت بالفعل برای ضربه زدن به ایران را ندارد
سرتیپ فراوان قدرت فعلی نیروهای دفاعی کشور را برآمده از تجربیات جنگ تحمیلی دانست و گفت: جنگ تحمیلی در باورها و خودکفایی ما در حوزه تسلیحات تاثیر داشته است. جنگ تحمیلی باعث شد به فکر تولید ادوات جنگی باشیم وگرنه میتوانستیم با فروش منابع و درآمدهای نفتی به راحتی تسلیحات مورد نیاز کشور را فراهم کنیم. جنگ تحمیلی باعث شد که ما به دنبال تولید جنگ افزارهای مورد نیاز خود برویم به خودکفایی برسیم
این مدرس جنگ افزود: اینکه مسوولان کشورمان با پشتوانه محکم، در مقابل زیادخواهی آمریکا واکنش نشان میدهند، ایمان و ارادهای که در نیروهای مسلح ما وجود دارد که هرگز تسلیم نمیشوند و ما در جنگ تحمیلی این موضوع را به جهان ثابت کردیم.
امیر سرتیپ فراوان گفت: شاید آمریکاییها قدرت بالقوه برای ضربه زدن به ایران را داشته باشند، اما میدانند در صورت کوچکترین حرکتی برای تجاوز به حریم کشورمان با پاسخ سنگین نیروهای مسلح رو به رو خواهند شد. ما این تجربهها را در سایه دفاع مقدس به دست آوردهایم. ادعای آنان در مورد ایران، تبلیغاتی و جنگ روانی بدون محتوا است.
در انتقال تجربه جنگ به نسل جوان موفق بودهایم
سرتیپ فراوان در مورد انتقال تجارب جنگ به نیروهای جوان کشور، اظهار داشت: ما درمورد انتقال تجربیات فرماندهان جنگ به نیروهای جوان در چندین محور حرکت کردیم. با تاسیس دانشگاه جنگ نظام نامهها، کتابها و فرهنگ اطلسهای جنگ را به صورت ماندگار برای نسل آینده تهیه کردیم. در خود پدافند هوایی نزدیک به ۱۲۰ جلد کتاب در مورد جنگ تدوین شده است.
این فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: ما با جذب و تربیت نیروهای جوان دانش زمان جنگ را به این نسل انتقال دادیم. علاوه بر این با فناوری جدید و تجربیات گذشته دفاع مقدس، نیروهای توانمندی را تحویل جامعه دادهایم. در قالب ساخت و ساز مسائل دفاعی مملکت، دانشگاهها، مراکز علمی و شرکتهای دانش بنیان به کمک ما آمدند و ما هم تجربه و دانش خود را در تعاملی دو طرفه برای خدمت به مملکت در اختیار این نهادها گذاشتیم.
انتقال پیشرفتهای نظامی و دفاعی به حوزه اقتصاد ممکن است
سرتیپ فراوان با اشاره به پیشرفت کشور در حوزه دفاعی گفت: این مدیریت منسجم و موفقیت در این بخشها در سایه رهنمودهای رهبر انقلاب است. اگر مدیریت منسجم در حوزه اقتصاد شکل گیرد، متحول خواهد شد. ما میتوانیم با انتقال تجربیات در حوزه دفاع به حوزه صنعت به پیشرفت صنایع کشور کمک کنیم.
معاون عملیات قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا اظهار افزود: ما برای ماندگاری در صحنه جهانی در عرصه های مختلف احتیاج به رشد شتاب آلود داریم و همین رشد باعث نگرانی برخی از کشورهای دنیا شده است، اما این رشد کفایت نمیکند و باید سرعت خودمان را برای توسعه و پیشرفت کشور بیشتر کنیم.